Οι προτάσεις της παράταξης Τίγκα για τον Υμηττό

Τις παλαιότερες προτάσεις του στελέχους της και πρώην Δημοτικού Συμβούλου Χολαργού, Λουκά Ρίζου, για την αποτελεσματικότερη προστασία του φυσικού πλούτου του Υμηττού, υιοθετεί με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Παπάγου-Χολαργού. Αναλυτικά και  με  αφορμή   την   τελευταία
πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον Υμηττό, η παράταξη του Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα σημειώνει:

«Το εκλεκτό στέλεχος της παράταξής μας, της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ, ο Λουκάς Ρίζος, το 2007 με την τότε ιδιότητά του ως Δημοτικός Σύμβουλος είχε υποβάλει τις παρακάτω προτάσεις για τη διάσωση του Υμηττού, προτάσεις που έγιναν ομόφωνα δεκτές από το Δημοτικό Συμβούλιο. Πιο συγκεκριμένα, πρότεινε:

α. Ίδρυση Δασαρχείου Υμηττού για την αποτελεσματικότερη προστασία του.

β. Φύλαξη δασικών εκτάσεων από το Στρατό.

γ. Αγορά πυροσβεστικών οχημάτων και υδροφόρων.

δ. Πρόσληψη εποχικών δασοπυροσβεστών από το Δήμο.

ε. Ελεγχόμενη πρόσβαση στον Υμηττό.

στ. Χαρακτηρισμός του Υμηττού ως Εθνικού Δρυμού.

Μερικές από τις προτάσεις αυτές έστω και καθυστερημένα έγιναν δεκτές από την πολιτεία, με αποκορύφωμα τη χθεσινή απόφαση για τη “Φύλαξη των δασικών εκτάσεων από το Στρατό”.

Ο Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας, επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ και τα στελέχη της συμφωνούμε απόλυτα με τις προτάσεις αυτές, γιατί πιστεύουμε ότι έτσι προστατεύεται αποτελεσματικότερα ο τελευταίος πνεύμονας πρασίνου στο Λεκανοπέδιο».

Ετικέτες , , ,