Γιορτή γεμάτη Ελλάδα από το Σύλλογο Μικρών Περιηγητών Πολιτισμού

Με τρόπο που ταιριάζει απόλυτα στη δομή, το περιεχόμενο και την ονομασία του γιόρτασε την Τετάρτη (1/7) την ολοκλήρωση της περιόδου 2014-2015 ο Σύλλογος Μικρών Περιηγητών Πολιτισμού Χολαργού. Σε μια όμορφη και ξεχωριστή βραδιά στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δημαρχιακού     Μεγάρου      της
πόλης, η Πρόεδρος του Συλλόγου, Άννα Κουσιόρη, οι καθηγήτριες που παραδίδουν στα μέλη μαθήματα γλώσσας, κεραμικής και χορού, καθώς και οι μικροί -και ηλικιακά- μαθητές και περιηγητές του ελληνικού πολιτισμού και της τέχνης, παρουσίασαν στο κοινό ένα μέρος από αυτά που διδάσκονται και με τα οποία καταπιάνονται στο Σύλλογο της οδού Σαρανταπόρου 25.


Αποκορύφωμα, ωστόσο, αποτελεί η έκδοση του βιβλίου «Οι μικροί περιηγητές ταξιδεύουν στις λέξεις», που θα κυκλοφορήσει τον προσεχή Σεπτέμβρη και το οποίο έχει επιμεληθεί από τα ίδια τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου του Συλλόγου, Σταυρούλας Ζέρβα.


Τις δικές τους δραστηριότητες παρουσίασαν μέσω των παιδιών και η καθηγήτρια φιλοσοφίας, Άννα Ντιντή, η φιλόλογος, Δανάη Γεροντογιάννη, η καθηγήτρια κεραμικής, Αγγέλικα Κογεβίνα και η φοιτήτρια φιλοσοφίας, Ινώ Σταυροπούλου, η οποία επί επτά μήνες πρόσφερε εθελοντικά μαθήματα παραδοσιακών χορών.


Η εκδήλωση έκλεισε με βραβεύσεις και άκρως εορταστικό τρόπο, με τα παιδιά και στη συνέχεια τους ενήλικες να χορεύουν παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της πατρίδας μας, κλέβοντας την παράσταση και φυσικά το αυθόρμητο χειροκρότημα του κόσμου.


Για πληροφορίες σχετικά με το Σύλλογο μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 6987129101 και στα e-mails mikroi.perihghtes@gmail.com και annakousiori@gmail.com.

Ετικέτες , ,