ΧΡΥΣΑ ΠΑΡΙΣΗ: «ΟΧΙ στο ΟΧΙ! ΝΑΙ στην Ελλάδα!»

Θέση για το επερχόμενο δημοψήφισμα παίρνει με σημερινή (3/7) της δημόσια παρέμβαση η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού Παπάγου-Χολαργού, Χρύσα Παρίση. Η τέως Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου και νυν Αντιδήμαρχος, με προσωπική της επιστολή, επισημαίνει ότι η Ευρώπη είναι το κοινό σπίτι όλων μας, με μια ενδεχόμενη ρήξη να σημαίνει τη ρήξη των μελών της ίδιας οικογένειας. Η κ. Παρίση κατηγορεί την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου, τονίζοντας ότι προκάλεσε συνειδητά το διχασμό της ελληνικής κοινωνίας, θέτοντας ένα ψευδεπίγραφο δίλημμα. Κλείνοντας, η
εκ των Αντιδημάρχων του Δήμου μας καλεί τους πολίτες να πουν όχι στα ψέματα, την παραπλάνηση, τον αυταρχισμό, τη δημαγωγία και τη δραχμή και ναι στην Ευρώπη, δηλαδή ναι στην Ελλάδα.

Αναλυτικά, η επιστολή της Χρύσας Παρίση έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση καλεί τον λαό να “αντισταθεί” ψηφίζοντας ΟΧΙ. Αντίσταση σε ανύπαρκτο “κατακτητή”! Η αλήθεια είναι διαφορετική. Την κρύβουν οδηγώντας εσκεμμένα σε ρήξη με την Ευρώπη. Η Ευρώπη είναι η κοινή μας οικογένεια, το κοινό σπίτι όλων μας. Η ρήξη θα σημάνει ρήξη μεταξύ των μελών αυτής της οικογένειας.

Με μια άφρονα απόφαση η κυβέρνηση προκάλεσε συνειδητά διχασμό στην ελληνική κοινωνία, θέτοντας ένα ψευδεπίγραφο δίλλημα. Με ένα δημοψήφισμα θεσμικά γκρίζο, οικονομικά θανατηφόρο και πολιτικά διχαστικό.

Μας λένε ότι μόλις ψηφίσουμε ΟΧΙ θα αρχίσει η πραγματική διαπραγμάτευση. Μας λένε ψέματα. Δεν θα υπάρξει καμία διαπραγμάτευση και το ξέρουν. Μας οδηγούν συνειδητά σε ένα δρόμο απομόνωσης και μαρασμού. Μας έλεγαν ότι έχουν σχέδιο. Ήδη διαπιστώσαμε ότι δεν είχαν κανένα σχέδιο. Το μόνο που πέτυχαν είναι να χαθούν θυσίες μιας πενταετίας.

Μας θέτουν ένα ερώτημα που θέτει υπό αμφισβήτηση τη θέση της χώρας στην Ευρώπη. Ο φυσικός χώρος της πατρίδας μας είναι η Ευρώπη, είτε το δούμε γεωγραφικά είτε πολιτιστικά. Η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης και ο ελληνικός πολιτισμός άγγιξε και επηρέασε όλες ανεξαιρέτως της εθνότητες της Ευρώπης. Από το περιβάλλον δεν γίνεται να αποχωρήσουμε επειδή κάποια ακραία κινήματα του ευρωσκεπτικισμού οδηγούν σήμερα τον ελληνικό λαό μπροστά σε ένα ανύπαρκτο δίλημμα.

Η ιστορία, δηλαδή τα παιδιά μας, θα είναι αμείλικτη απέναντί μας. Θα κριθούμε από το αν την Κυριακή διασφαλίζουμε δύο πολύτιμα αγαθά που έχουμε υποχρέωση να παραδώσουμε στους επόμενους. Μία Ελλάδα αναπόσπαστο τμήμα της Ευρώπης και μια Ελλάδα δημοκρατική, ασφαλή, μακριά από διχόνοια και διχασμούς που στην ιστορία μας κατ’ επανάληψη μας κράτησαν πίσω.

Μπροστά μπορούμε να πάμε μόνον ενωμένοι. Και αποφασισμένοι να αλλάξουμε μέσα και μαζί με την Ευρώπη. Διαφορετικά η Ελλάδα οδηγείται σε απομόνωση.

Για αυτό λέμε ΟΧΙ στα ψέματα, ΟΧΙ στην παραπλάνηση, ΟΧΙ στον αυταρχισμό, στη δημαγωγία, ΟΧΙ στη δραχμή. ΟΧΙ στο ΟΧΙ!

ΝΑΙ εθνικό και ενωτικό. Το οφείλουμε στα παιδιά μας και σε εκείνα που θα έρθουν στο μέλλον. Για να πάρουμε πίσω την Ελλάδα που μας ανήκει. Γιατί το “ΝΑΙ στην Ευρώπη” σημαίνει αυτοδικαίως “ΝΑΙ στην Ελλάδα”».

Ετικέτες , ,