ΕΠΕΙΓΟΝ: Διανυκτερεύουμε στον Υμηττό, υπερασπιζόμαστε ό,τι όμορφο μας απέμεινε

Οκτώ χρόνια μετά τον πύρινο εφιάλτη που ζήσαμε στους πρόποδες του Υμηττού σε Χολαργό και Παπάγου και επτά ύστερα από την πυρκαγιά των Γλυκών Νερών που -ευτυχώς- σταμάτησε λίγο πιο πάνω από το Κοιμητήριο του Χολαργού, η αποκρουστική, απελπιστική και βαθιά στενάχωρη εικόνα του 2007 και του 2008 επανήλθε την    Παρασκευή   17    Ιουλίου
2015 στον Υμηττό μας. Το «μένουμε… Χολαργό!» βρέθηκε άμεσα στο αγαπημένο βουνό όλων μας και σας παρουσιάζει εικόνες που καλύτερα να μην τις παρουσίαζε ποτέ. Η μεγάλη φωτιά του Καρέα μια ανάσα από το αισθητικό δάσος της Καισαριανής και την Καλοπούλα και σε άμεση οπτική επαφή από την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Παπάγου.


Τα καναντέρ σε συνεχόμενες ρίψεις νερού και οι πυροσβέστες επί το έργον στα σημεία της φωτιάς και σε επιφυλακή σε Χολαργό και Παπάγου. Το ίδιο και η Δημοτική Αρχή Παπάγου-Χολαργού, σε πλήρη συνεργασία με τη ΔΑΠΑΧΟ και τον επικεφαλής της, Βαγγέλη Στογιάννη.


Έρχεται πολύ δύσκολη νύχτα για το αγαπημένο μας βουνό, διότι η φωτιά δεν έχει σβήσει και ελλοχεύει διαρκώς ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων. Επιβάλλεται να διανυκτερεύσουμε στον Υμηττό μας, για τον Υμηττό μας. Σημείο συγκέντρωσης για κάθε εθελοντή, πολίτη, δημότη ή κάτοικο, σύμφωνα και με τις οδηγίες του Βαγγέλη Στογιάννη, το πυροφυλάκειο της ΔΑΠΑΧΟ, στην είσοδο του Κοιμητηρίου Παπάγου (με γαλότσες ή μπότες και μακρυμάνικο βαρύ ρουχισμό). Επιβάλλεται να υπερασπιστούμε, όσο περνάει από το χέρι μας, ό,τι όμορφο μας απέμεινε.


Η σχετική επίσημη ενημέρωση από πλευράς Δήμου Παπάγου-Χολαργού, έχει ως εξής:

ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Ενημέρωση σχετικά με την πυρκαγιά στον Υμηττό

Η πυρκαγιά στον Υμηττό ξέσπασε στις 12:00 το μεσημέρι. Αμέσως κινητοποιήθηκε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Παπάγου-Χολαργού (ΔΑΠΑΧΟ), ενώ ο Δήμαρχος, Ηλίας Αποστολόπουλος, έσπευσε αμέσως στην περιοχή της πυρκαγιάς.

Από την πρώτη στιγμή η ΔΑΠΑΧΟ συμμετέχει στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς με το υδροφόρο όχημα «ΙΛΙΣΣΟΣ 1» και 3μελές πλήρωμα στο βόρειο μέτωπο της φωτιάς, με 15μελές πεζοπόρο τμήμα το οποίο επιχειρεί στα Αστυνομικά Καρέα, με σκοπό να οριοθετεί τη φωτιά έτσι ώστε να μη φτάσει σε κατοικημένες περιοχές.

Επίσης, το 10τοννο όχημα «ΙΛΙΣΣΟΣ» με 3μελές πλήρωμα επιχειρεί στην Αργυρούπολη.

Το όχημα «ΔΑΠΑΧΟ 1» με 3μλές πλήρωμα, καθώς και 10 εθελοντές παρατηρητές, βρίσκονται στο βουνό, στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Κυνηγού, κατόπιν εντολής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Το όχημα «ΔΑΠΑΧΟ 2» με 3μελές πλήρωμα και 7 πεζοπόρους εθελοντές βρίσκονται σε επιφυλακή στον τομέα Παπάγου-Χολαργού.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παπάγου-Χολαργού είναι σε επιφυλακή και σε ετοιμότητα σε περίπτωση κινδύνου.

Ετικέτες , , ,