Παρέμβαση Τίγκα για το κυλικείο του θερινού κινηματογράφου Χολαργού

Θέση στο θέμα που έχει προκύψει με το κλειστό κυλικείο του θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου Χολαργού παίρνει με δημόσια παρέμβασή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Παπάγου - Χολαργού, Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας. Ο αρχηγός της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης τονίζει, μεταξύ άλλων, πως το κυλικείο θα πρέπει να λειτουργήσει άμεσα, ζητώντας ταυτόχρονα από το Δήμαρχο, Ηλία Αποστολόπουλο, να βρει λύση. Βέβαια, ακόμη πιο τραγελαφικό στην υπόθεση του θερινού κινηματογράφου του Χολαργού είναι το γεγονός πως τα έντυπα     προγράμματα      που     έχουν
τυπωθεί και μοιράζονται δεν αναφέρουν καν ποιες μέρες και ποιες ώρες προβάλλεται η κάθε ταινία, παρά μόνο ποιες είναι οι ταινίες που θα προβληθούν. Ο κόσμος, δηλαδή και ειδικά όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, θα πρέπει να… μαντεύει ποια μέρα και ποια ώρα πρόκειται να προβληθεί το έργο που τον ενδιαφέρει! Καταστάσεις που ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν ξαναπαρουσιαστεί και φυσικά ουδείς ενδιαφέρεται γι’ αυτό.

Η σχετική ανακοίνωση του κ. Τίγκα, έχει αναλυτικά ως εξής:

«Τελευταία και πιο συγκεκριμένα από τα μέσα Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού λειτουργεί ο θερινός δημοτικός κινηματογράφος, που πραγματικά είναι μια όαση χαράς και δροσιάς στη δύσκολη καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Η εκμετάλλευση  του θερινού σινεμά  έχει δοθεί με σύμβαση για φέτος σε ιδιωτική επιχείρηση.

Μια σημαντική όμως παράμετρος για την καλλίτερη διασκέδαση των θεατών είναι το “κυλικείο του σινεμά” που δυστυχώς δεν υπάρχει. Το “κυλικείο του Σχολείου” λειτουργεί όλους τους μήνες που είναι το σχολείο ανοικτό. Δεν λειτουργεί σύμφωνα με  πρόβλεψη της σύμβασης μίσθωσης του κυλικείου τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, πρόβλεψη που στηρίζεται στην 64321/Δ4/16-5-2008 ΚΥΑ.

Δεν θέλουμε να κάνουμε εμείς τη νομική ερμηνεία της διατύπωσης περί “μη λειτουργίας του κυλικείου του Σχολείου, κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο”, παρά την άποψη των νομικών της παράταξης ότι τούτο αφορά μόνο τη λειτουργία του Σχολείου και δεν θα πρέπει να απαγορεύει άλλης μορφής νόμιμη παροχή υπηρεσιών του ιδίου κυλικείου με άλλη συμβατική σχέση. 

Νομίζουμε ότι ο Δήμαρχος με τους τέσσερις δικηγόρους-νομικούς  συμβούλους που διαθέτει μπορεί να βρει τη λύση, έστω και τροποποιώντας ανάλογα και πάντα μέσα σε πλαίσια νομιμότητας τους όρους της σύμβασης γιατί είναι απολύτως απαραίτητο να λειτουργήσει το κυλικείο.

Ο Δήμαρχος στη προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε σχετικό ερώτημα Δημοτικού Συμβούλου για το θέμα αυτό, είχε δεσμευθεί να κάνει συνάντηση με τις μισθώτριες του κινηματογράφου και του κυλικείου για να βρεθεί μια λύση.

Η δική μας πρόταση είναι να συναφθεί μια τρίτη σύμβαση μεταξύ της Σχολικής Επιτροπής και της μισθώτριας του κυλικείου για τη λειτουργία του όσο λειτουργεί ο κινηματογράφος, δηλαδή μέχρι τέλους Αυγούστου, ώστε νομίμως να παρέχονται οι υπηρεσίες του κυλικείου στους θεατές.

Να υπενθυμίσουμε στο Δήμαρχο ότι το ζήτημα δεν είναι προσωπικό των δύο κυριών αλλά είναι μόνο Νομικό και Πολιτικό και υπό αυτές τις συνθήκες πρέπει να το αντιμετωπίσει άμεσα και σωστά. Ολιγωρία ή χαλαρή αντιμετώπιση του θέματος δεν επιτρέπεται το κυλικείο πρέπει να λειτουργήσει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΑΜΕΣΑ, εφόσον βέβαια το θέλουμε».

Ετικέτες , ,