Στην Προεδρική Φρουρά η Δημιουργική Απασχόληση

Μια ξεχωριστή μέρα ήταν η Δευτέρα (27/7) για τα παιδιά του προγράμματος της Δημιουργικής Απασχόλησης Παπάγου-Χολαργού, αφού, με τη συνοδεία του Δημάρχου, Ηλία Αποστολόπουλου και της Αντιδημάρχου Παιδείας & Πολιτισμού, Χρύσας Παρίση, επισκέφτηκαν  τους χώρους της
Προεδρικής Φρουράς, στο στρατόπεδο «Γεώργιος Τζαβέλας» εντός του Εθνικού Κήπου. Τα παιδιά είχαν τη μοναδική ευκαιρία να βρεθούν ανάμεσα στους Ευζώνους, να ενημερωθούν για την καθημερινότητά τους και να φωτογραφηθούν μαζί τους.


Τους μαθητές της Δ’, της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων Χολαργού και Παπάγου, μαζί με τους εκπαιδευτικούς του προγράμματος και το Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο, υποδέχτηκε στην πύλη της Ηρώδου Αττικού ο Διοικητής του Τάγματος, Συνταγματάρχης (ΠΖ) Αριστείδης Ηλιόπουλος.


Τα παιδιά ενημερώθηκαν για την ιστορία και την αποστολή της πιο ένδοξης Μονάδας του Ελληνικού Στρατού, καθώς και για τον ιδιαίτερα επίπονο τρόπο εκπαίδευσης των Ευζώνων.


Παράλληλα, ξεναγήθηκαν στους χώρους όπου κατασκευάζονται οι ευζωνικές στολές και ενημερώθηκαν για το συμβολισμό, την ιστορία και τον παραδοσιακό τρόπο κατασκευής τους.


Ιδιαίτερη εντύπωση, όπως αναμενόταν, έκανε στα παιδιά η κατασκευή των τσαρουχιών στο ειδικό εργαστήριο ή αλλιώς τσαρουχοποιείο, το οποίο διαθέτει η Μονάδα.


Άπαντες, αποχώρησαν από τους χώρους της Προεδρικής Φρουράς με τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις.

Ετικέτες , , , ,