MA Optics

NexusLab

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015

Είδηση και επιτυχία δεν είναι η περίφραξη, κύριοι...

Μάλιστα. Μία ΑΚΟΜΗ περίφραξη του «Παραρτήματος», αυτή τη φορά εν έτει 2015 και από τη διοίκηση Αποστολόπουλου. Όπως κάποτε παρουσιάζονταν ως επιτυχία από τις διοικήσεις Σκούρτη και Νικολάου οι τότε περιφράξεις του πρώην Γυμνασίου  της  οδού  Κλειούς,
έτσι και σήμερα, η Δημοτική Αρχή θεωρεί ως επιτυχία τη νέα περίφραξη, η οποία υλοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Είδηση και επιτυχία, όμως, για το Δήμο Παπάγου-Χολαργού, δεν είναι η τοποθέτηση κάποιων μεταλλικών μαντρών οι οποίες θα έχουν την τύχη που είχαν και τα προηγούμενα συρματοπλέγματα σφράγισης του χώρου. Είδηση και επιτυχία θα είναι όταν έρθει η ώρα (επιτέλους!) το παλιό σχολείο του Νικολόπουλου να κατεδαφιστεί και στη θέση του να ανεγερθεί ένα νέο σχολικό συγκρότημα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που τόσο ανάγκη έχει η κάτω ζώνη του Χολαργού. Μόνο τότε ο εκάστοτε Δήμαρχος και ο εκάστοτε Αντιδήμαρχος Παιδείας θα έχουν το δικαίωμα να πανηγυρίζουν και να θριαμβολογούν. Διότι τότε, όντως, τα ονόματά τους δεν θα έχουν γραφτεί μόνο στη μαρμάρινη επιγραφή του νέου κτιρίου, αλλά και σε ολόκληρη την ιστορία του Χολαργού.

Μανώλης Χάλκος
μένουμε… Χολαργό!

Ακολουθεί το επίσημο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Δημοτική Αρχή Παπάγου-Χολαργού, αναφορικά με τη -νέα- σφράγιση του εγκαταλειμμένου σχολικού συγκροτήματος της οδού Κλειούς στο Χολαργό...

ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Το παλιό σχολείο της οδού Κλειούς στο Χολαργό

Περιφράχθηκε (επιτέλους!) από την Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, ύστερα από τις συνεχείς παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής

Στην οδό Κλειούς 8, στο Χολαργό, υπάρχει ένα παλιό σχολικό κτίριο, ιδιοκτησίας των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε (πρώην Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων), το οποίο έχει εγκαταλειφτεί από πολλών ετών  και πλέον παρουσιάζει εικόνα ερειπίου. Η κατάσταση του κτιρίου αυτού δημιουργούσε μια επικίνδυνη κατάσταση, αφενός λόγω της συγκέντρωσης ατόμων με παραβατική συμπεριφορά αφετέρου διότι έχει γίνει εστία μόλυνσης για την περιοχή. Το πρόβλημα επιτείνεται από το γεγονός ότι το οικόπεδο αποτελεί χώρο συγκέντρωσης  μικρών παιδιών που παίζουν και κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή είτε να τραυματιστούν είτε να μολυνθούν από επικίνδυνα αντικείμενα.

Τον Οκτώβριο του 2014, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής, ο Δήμαρχος Παπάγου Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος και η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Χρύσα Παρίση επισκέφθηκαν τον πρόεδρο της ΚτΥπ Α.Ε, προκειμένου να συζητήσουν την επίλυση θεμάτων που αφορούσαν σε σχολικά κτίρια του Δήμου.Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και το πρόβλημα του σχολείου της οδού Κλειούς. Η πρόταση του Δήμου, η οποία έγινε δεκτή από την ΚτΥπ Α.Ε. ήταν, καταρχήν η περίφραξη-ασφάλιση του ακινήτου και στη συνέχεια η ανέγερση μιας νέας σχολικής μονάδας στο εν λόγω οικόπεδο.

Ακολούθησαν και άλλες συναντήσεις και επικοινωνίες από την Αντιδήμαρχο Παιδείας, σε μια από τις οποίες, τον περασμένο Μάιο, της  παρουσιάστηκαν και τα σχέδια του νέου σχολείου. Στις 12 Ιουνίου 2015 έγινε συνάντηση  κλιμακίου μηχανικών της ΚτΥπ Α.Ε στο γραφείο του Δημάρχου, για την ενημέρωσή τους ενώ ταυτόχρονα παρουσίασαν και πάλι τα σχέδια της νέας σχολικής μονάδας. Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη, μαζί με την Αντιδήμαρχο Παιδείας, στο οικόπεδο και το εγκαταλειμμένο κτίριο προκειμένου να γίνουν κάποιες μετρήσεις και να ληφθούν φωτογραφίες του ακινήτου. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΚτΥπ Α.Ε αντιλήφθηκαν την σοβαρότητα της καταστάσεως και υποσχέθηκαν ότι θα μεριμνούσαν για την ασφάλιση του οικοπέδου.

Κατά τη διάρκεια του θέρους έγινε και νέα συνάντηση του Δημάρχου και της Αντιδημάρχου Παιδείας στο γραφείου του Προέδρου της ΚτΥπ Α.Ε. όπου τέθηκε εκ νέου το πρόβλημα, και παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων δόθηκε η υπόσχεση ότι το θέμα θα τακτοποιηθεί άμεσα. Τελικά, στα μέσα Σεπτεμβρίου έγινε από συνεργείο της ΚτΥπ Α.Ε. η περίφραξη του οικοπέδου, δίνοντας λύση στους κινδύνους που υπήρχαν όπως αναφέρθηκε στην αρχή. Απομένει πλέον να υλοποιηθεί η υπόσχεση της ΚτΥπ Α.Ε. για την ανέγερση νέας σχολικής μονάδας, ένα θέμα που αποτελεί ήδη αντικείμενο κύριου ενδιαφέροντος για τον Δήμο.