MA Optics

NexusLab

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΙΓΚΑΣ: «Καιρός να αποφασίσει να δουλέψει η διοίκηση Αποστολόπουλου»

Για αδράνεια διεκδίκησης πιστώσεων και για απραξία στην οποία έχει περιέλθει η διοίκηση Αποστολόπουλου κάνει λόγο ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Παπάγου - Χολαργού, Κώστας - Πολυχρόνης Τίγκας. Μέσω ανακοίνωσής του, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Παπάγου - Χολαργού, αναφερόμενος στη διάθεση των πιστώσεων από την Περιφέρεια Αττικής προς τους Δήμους, στηλιτεύει το γεγονός της πενιχρής χρηματοδότησης προς το Δήμο Παπάγου-Χολαργού, κάτι που, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, οφείλεται στην  έλλειψη  σύνταξης  και  κατάθεσης
μελετών από πλευράς διοίκησης Αποστολόπουλου προς την Περιφέρεια. Μάλιστα, ο κ. Τίγκας υιοθετεί συγκεκριμένες προτάσεις που έχει καταθέσει κατά το παρελθόν το «μένουμε… Χολαργό!», όπως την κατασκευή δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων στις οδούς Ξανθίππου και Σαρανταπόρου, καθώς και την ανάγκη για ολική ασφαλτόστρωση της οδού Αναστάσεως, στην οποία η ολοκλήρωση της τοποθέτησης των αγωγών των ομβρίων, από Τσιγάντε έως Μεσογείων, συνεχίζει να καθυστερεί εκνευριστικά και αδικαιολόγητα.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση του Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα έχει ως εξής:

«Διαβάσαμε πρόσφατα την ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας του Βορείου Τομέα της Περιφέρεια Αττικής για τη χρηματοδότηση των Δήμων του Τομέα Ευθύνης της. Στους Δήμους αυτής ανήκει και ο δικός μας. Η διάθεση των πιστώσεων αφορά έργα που έχουν προταθεί από όλους τους Δήμους και η χρηματοδότηση θα γίνει από ΙΔΙΟΥΣ  πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Η κατανομή των πιστώσεων για τους Δήμους του Βορείου Τομέα έχει ως εξής:

1. Δήμος Ν. Ιωνίας: 22.372.000,00 €
2. Δήμος Αγ. Παρασκευής: 9.235.616,32 €
3. Δήμος Βριλησσίων: 5.334.000,00 €
4. Δήμος Αμαρουσίου: 3.008.802,01 €
5. Δήμος Ηρακλείου: 2.478.743,00 €
6. Δήμος Πεντέλης: 1.990.000,00 €
7. Δήμος Μεταμόρφωσης: 1.708.386,73 €
8. Δήμος Κηφισιάς: 1.321.207,36 €
9. Δήμος Παπάγου-Χολαργού: 785.148,00 €
10. Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: 218.940,00 €

Το συμπέρασμα είναι ότι από το ποσό των 48.477.683,4 € χρημάτων της Περιφέρειας Αττικής ο Δήμος μας πήρε 785.148,0 €  δηλαδή μετά βίας κατετάγη προτελευταίος.

Αν θέλουμε στατιστικά στοιχεία πήρε το 1,62 % του συνολικού ποσού των 48.477.683,4 € που διανεμήθηκε. Όταν άλλοι δήμοι παίρνουν ποσά από 1.321.000,00 €   έως  22.372.000,00 € ο καθένας, καταλαβαίνει εύκολα ο κάθε δημότης του Δήμου μας την απραξία στην οποία έχει έρθει η Διοίκηση Αποστολόπουλου αφού ακόμη και για εξασφάλιση πόρων από πηγές εκτός δήμου δεν ενδιαφέρεται.

Ο Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης επισκέφθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα κ. Καραμέρο Γεώργιο, προκειμένου να ενημερωθεί για την τόσο χαμηλή χρηματοδότηση έργων για το Δήμο μας από την Περιφέρεια, αφού ως γνωστό χρηματοδοτήθηκε ένα μόνο έργο. Η απάντηση ήταν απλή και κάθετη. Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί έργα για τα οποία έχουν υποβληθεί μελέτες. Τέτοιες μελέτες ο Δήμος μας δεν έχει υποβάλει.

Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο Δήμος μας θα πάρει 785.148,00 €  για τα εξής έργα:

α. Αναστήλωση Ιερού Ναού Αναστάσεως  Χολαργού: 104.200 € μετά από πρόταση της Περιφερειάρχη κ. Δούρου και του Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα κ. Καραμέρου.

β. Παρεμβάσεις σε Δημόσια Κτίρια (Λύκειο οδού Καραϊσκάκη) 681.000 € μετά από πρόταση της Δημοτικής Αρχής.

Συμπέρασμα: στο Δήμο μας μόνο ένα έργο προτείνεται να γίνει με χρήματα της Περιφέρειας Αττικής και όχι των δημοτών μας. Θα μπορούσαν κάλλιστα να ενταχθούν και άλλα έργα όπως "Απορροή Ομβρίων Υδάτων στην οδό Ξανθίππου", Ολοκλήρωση έργου "Απορροή Ομβρίων Υδάτων στην Αναστάσεως", "Πλήρης Ασφαλτόστρωση της οδού Αναστάσεως", "Εξοικονόμηση ενέργειας σε Σχολεία και άλλα κτήρια του Δήμου".

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο που θα μπορέσει ο Δήμος και οι Δημότες μας να ωφεληθούν από χρήματα που δεν προέρχονται από πόρους του Δήμου δηλαδή τέλη και φόρους που πληρώνουν οι ίδιοι, αλλά από χρήματα της Περιφέρειας Αττικής τούτο προϋποθέτει τρία πράγματα:

ΔΟΥΛΕΙΑ - ΔΟΥΛΕΙΑ - ΔΟΥΛΕΙΑ

Είναι καιρός να αποφασίσει η Διοίκηση Αποστολόπουλου να δουλέψει κάποια στιγμή. Τίποτα δεν γίνεται με τις γιορτές και τα πανηγυράκια, χρειάζεται δουλειά, πολύ δουλειά και αγώνας συνεχής για να διεκδικούμε πιστώσεις που είναι υπερ-πολύτιμες από άλλους φορείς και όχι με ευκολία να σπαταλάμε  780.000,00 € από ιδίους πόρους (έσοδα δηλαδή από δημότες) για δαπάνες που κάθε άλλο παρά λογικές και αναγκαίες ήσαν, όπως πρόσφατα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Καλό είναι να αγωνισθεί η Διοίκηση κάποτε για τους δημότες».