Γεγονός ο 1ος Αγώνας Δρόμου Πόλης!

Τον 1ο Αγώνα Δρόμου Πόλης Παπάγου-Χολαργού προκήρυξε την Τετάρτη (7/10) ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος. Υπό την αιγίδα του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, την Κυριακή 25 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο γύρος του Χολαργού και του Παπάγου για όλες τις ηλικίες, με επιθυμία της Δημοτικής Αρχής να είναι ο αγώνας αυτός να αποτελέσει θεσμό για τα επόμενα χρόνια. Σκοπός της διοργάνωσης, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωσή του ο ΔΟΠΑΠ, είναι να παρακινηθούν μικροί και μεγάλοι, ώστε να γνωρίσουν τη χαρά του αθλητισμού και της συμμετοχής. Μάλιστα, ο αγώνας αυτός ξεχωρίζει, καθώς πρόκειται για μια προσπάθεια
να βοηθηθούν συνάνθρωποί μας που βρίσκονται σε ανάγκη, με τη συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο. Στη διοργάνωση αυτή θα συμμετάσχουν αγόρια και κορίτσια Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, πολίτες (άνδρες και γυναίκες), καθώς επίσης και αθλητές και αθλήτριες, τόσο των Αθλητικών Σωματείων του Δήμου μας, όσο και άλλων Δήμων. Η εκκίνηση θα δοθεί από το Δημαρχιακό Μέγαρο Χολαργού στις 10.00 το πρωί για την παιδική διαδρομή των 1.000 μέτρων και ένα τέταρτο αργότερα για τα 5.000 και τα 10.000 μέτρα των ενηλίκων.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο http://runner.polldaddy.com/s/1st-city-road-race-papagou-cholargou έως και την Τετάρτη 21/10/2015 και την ημέρα του αγώνα  από τη γραμματεία, στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού (έναντι Δημαρχείου), από 08:30 έως 09:30 αυστηρά.

Ο αγώνας έχει όριο 500 συμμετοχές και στην περίπτωση που συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός νωρίτερα, θα κλείσουν και οι εγγραφές. Η παράδοση των αριθμών συμμετοχής θα γίνει από τη γραμματεία την ημέρα του αγώνα (08:30-09:30 αυστηρά), στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού, εκεί όπου θα φυλάσσονται και τα προσωπικά αντικείμενα των συμμετεχόντων.

Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά από την εταιρεία My Laps και τα ανεπίσημα αποτελέσματα θα αναρτηθούν άμεσα κατά τη διάρκεια των τερματισμών, ενώ τα επίσημα θα δημοσιευθούν αφού επικυροποιηθούν από την οργανωτική επιτροπή τις επόμενες ημέρες του αγώνα.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν σε φάκελο τον αριθμό συμμετοχής τους, το Chip Ηλεκτρονικής Χρονομέτρησης και αυτοκόλλητο για τη φύλαξη των πραγμάτων τους. Σε κάθε συμμετέχοντα θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα, ενώ θα απονεμηθούν έπαθλα και τα σχετικά μετάλλια στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας.

Η διαδρομή των 1.000 μέτρων θα ακολουθήσει τις οδούς Περικλέους, Κεραμεικού, Αετιδέων, 25ης Μαρτίου, Καραϊσκάκη, Β. Μελά και Ευριπίδου. Η διαδρομή των 5.000 μέτρων θα ακολουθήσει τις οδούς 25ης Μαρτίου, Λεωφ. Παπάγου, Ιωνίας, Νευροκοπίου, Ελλησπόντου, Αργυροκάστρου, Μακεδονίας, Ανατολής, Υμηττού, 25ης Μαρτίου, Καραϊσκάκη, Β. Μελά και Ευριπίδου, ενώ εκείνη των 10.000 μέτρων θα επαναλάβει την ίδια διαδρομή.

Στην αφετηρία καθώς και στα μέσα κάθε διαδρομής θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων με εμφιαλωμένο νερό. Επιπλέον, θα παρίσταται γιατρός, όπως και ασθενοφόρο. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος στον 1ο Αγώνα Δρόμου Πόλης με δική τους ευθύνη.

Ετικέτες , ,