Την «πόλη του μαθητή» προτείνουν οι 8 Προτάσεις

Με ανακοίνωσή της, η «Συνεργασία για τις 8 Προτάσεις στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού» προτείνει ως στρατηγικό  όραμα για το Δήμο
μας την «πόλη του μαθητή». Η παράταξη του Χάρη Κουγιουμτζόπουλου, μάλιστα, μέσω του επικεφαλής της, κατέθεσε ήδη επίσημα την πρότασή της κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπογραμμίζοντας πως το όραμα της «πόλης του μαθητή» στοχεύει στο να δημιουργηθεί ένας Δήμος όπου κάθε γονιός θα ήθελε να περάσει εκεί το παιδί του τα μαθητικά καθώς και τα φοιτητικά του χρόνια.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των «8 Προτάσεων» έχει ως εξής:

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Όραμά μας μια πόλη για τους μαθητές

Την «πόλη του μαθητή» πρότεινε η δημοτική παράταξη «Συνεργασία για τις 8Προτάσεις» ως στρατηγικό όραμα για το δήμο μας στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ασχολήθηκε με την ψήφιση προς διαβούλευση του Στρατηγικού Επιχειρησιακού Προγράμματος.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής κ. Κουγιουμτζόπουλος το όραμα αυτό στοχεύει στο να φτιάξουμε έναν δήμο όπου κάθε γονιός θα ήθελε εκεί το παιδί του να περάσει τα μαθητικά του, αλλά και τα φοιτητικά του χρόνια.

Οι λόγοι που η παράταξη Συνεργασία για τις 8Προτάσεις προτείνει αυτό το όραμα όπως εξήγησε στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Κουγιουμτζόπουλος είναι τέσσερις.

Πρώτα από όλα διότι δεν υπάρχει τίποτα πιο οραματικό και ελπιδοφόρο, από το να επενδύει ένας δήμος στην γνώση και στην μόρφωση.

Δεύτερον διότι και το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας αλλά και το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Αττικής προβλέπουν την περιοχή μας ως περιοχή εκπαίδευσης, από το Δημόκριτο μέχρι το Πολυτεχνείο του Ζωγράφου.

Τρίτον διότι το παγκόσμιο real estate αναγνωρίζει ότι η ποιότητα και η φήμη των σχολείων μιας περιοχής καθορίζει τις αξίες των ακινήτων.

Και τέταρτον διότι η σχολική κοινότητα Μαθητές, Εκπαιδευτικοί και Γονείς είναι μια ήδη οργανωμένη κοινότητα και όλοι μαζί αποτελούν το πιο δυναμικό κομμάτι του ενεργού πληθυσμού μιας τοπικής κοινωνίας.

Από το σχολείο λοιπόν ως κύτταρο της γειτονιάς μπορεί να διαμορφωθεί μια συνείδηση παραγωγικής εντοποιότητας (τοπική ιδεολογία) και να δημιουργηθεί η νέα φυσιογνωμία μιας ελκυστικής πόλης για το ευρύτερο δομημένο και φυσικό περιβάλλον, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την κοινωνική πολιτική και την επιχειρηματικότητα, ακόμη και για την διαγενεακή αλληλεγγύη.

Η Συνεργασία για τις 8Προτάσεις καλεί όλους τους πολίτες με ευρύτητα πνεύματος χωρίς ιδεοληψίες, όλους όσους βλέπουν μέσα από τη γνώση και τη μόρφωση, το μέλλον αυτής της χώρας και του δήμου μας, να στηρίξουν την πρόταση στην δημόσια διαβούλευση του Στρατηγικού Επιχειρησιακού Προγράμματος που θα ξεκινήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες.

http://brightside.me/article/the-school-of-the-future-has-opened-in-finland-13755/

Ετικέτες , ,