Τιμήσαμε τον Παπάγο, ας σεβαστούμε και τον Περικλή, Δήμαρχε...

Διήμερο εκδηλώσεων μνήμης και τιμής προς το Στρατάρχη Αλέξανδρο Παπάγο, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από το θάνατό του, διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο 3-4 Οκτωβρίου ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού   και    πολύ
καλά έκανε. Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν ημερίδα και έκθεση αντικειμένων και φωτογραφιών του Στρατάρχη στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Χολαργού και τρισάγιο, μαζί με απόδοση τιμών και από τα τρία σώματα του Ελληνικού Στρατού, στο χώρο του έφιππου ανδριάντα του Αλέξανδρου Παπάγου, στην κεντρική είσοδο της ομώνυμης Δημοτικής Κοινότητας, στη συμβολή των Λεωφόρων Μεσογείων και Κύπρου.

Σε ένα χώρο όπου όχι απλά λάμπει και είναι στην... τρίχα 365 ημέρες το χρόνο, αλλά και... φρουρείται επίσης, από μόνιμες κάμερες που βρίσκονται εκεί τοποθετημένες. Στον αντίποδα, το αντίστοιχο μνημείο του Χολαργού, ο ανδριάντας του Περικλή δηλαδή, στην αρχή της Περικλέους, μπορεί να... ξεπρόβαλε μετά το κλάδεμα του δέντρου που βρίσκεται ακριβώς από πίσω του και μπορεί το σιντριβάνι που βρίσκεται στο ίδιο σημείο να επαναλειτούργησε, ωστόσο ο εν λόγω χώρος συνεχίζει να μη θυμίζει σε τίποτα τον αντίστοιχο του Αλέξανδρου Παπάγου.

Να θυμίσω απλά ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος, στην αποκλειστική του συνέντευξη στο με διαφορά πρώτο Μέσο της πόλης τον περασμένο Δεκέμβρη, είχε υποσχεθεί από μόνος του ότι, τουλάχιστον, θα ξανατονίζονταν τα γράμματα της βάσης του ανδριάντα, τα οποία με την πάροδο των ετών έχουν χάσει το χρώμα τους και κανένας διερχόμενος ή επισκέπτης της έδρας του Δήμου δεν δύναται να διαβάσει αυτά που πρέπει να διαβάσει, στο σημαντικότερο μνημείο που κοσμεί ολόκληρη την περιοχή.

Για τους καμένους προβολείς και τα σπασμένα σποτ του μνημείου του Περικλή καλύτερα ας μην τολμήσω να κάνω τη σχετική σύγκριση με εκείνο του Παπάγου. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, πρώτα. Άλλωστε, η αγορά μίας χρυσής μπογιάς δε νομίζω ότι θα ρίξει τόσο έξω έναν αθηναϊκό «καλλικρατικό» και πλεονασματικό Δήμο.

Έτσι δεν είναι, Δήμαρχε;

Μανώλης Χάλκος
μένουμε... Χολαργό!

Ετικέτες ,