ΝΙΚΑΚΗ: «Ο Δήμος μας είναι Δήμος φιλόζωων»

Με τίτλο «Ζούμε Μαζί», η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης του Δήμου Παπάγου-Χολαργού και αρμόδια για τα αδέσποτα ζώα της περιοχής, Βίκυ Νικάκη, εξέδωσε τη δική της ανακοίνωση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων (4/10). Η κ. Νικάκη υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού είναι Δήμος φιλόζωων, παραθέτοντας όλα όσα η Δημοτική Αρχή έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα, προκειμένου τα αδέσποτα ζώα να τυγχάνουν της καλύτερης δυνατής μέριμνας.  Αναλυτικά,   η   ανακοίνωση
της Βίκυς Νικάκη έχει ως εξής:

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

Η 4η Οκτωβρίου αποτελεί την παγκόσμια ημέρα για τα ζώα και μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να σεβόμαστε το δικαίωμά τους να ζουν σύμφωνα με τον προορισμό τους, είτε ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον είτε μαζί και αρμονικά με τους ανθρώπους.

Ειδικά για τα αδέσποτα ζώα, δεν αρμόζει να βρίσκονται εκτεθειμένα σε κίνδυνο, επειδή οι ιδιοκτήτες τους τα εγκαταλείπουν γιατί δεν θέλουν ή δεν μπορούν πλέον να τα φιλοξενούν.

Ούτε για τα δεσποζόμενα ζώα αρμόζει η πλημμελής αντιμετώπιση από τους ιδιοκτήτες τους με φαινόμενα κακομεταχείρισης, άθλιων συνθηκών διαβίωσης ή ακόμα και κακοποίησης.

Η διοίκηση του Δήμου μας, συναισθανόμενη την ευθύνη απέναντι στο ζήτημα και με μεγάλη ευαισθησία για το δικαίωμα ανθρώπων και ζώων να διαβιούν αξιοπρεπώς και με ασφάλεια στο όμορφο περιβάλλον του προαστίου μας, έχει προβεί σε μια σειρά ενεργειών προκειμένου τα αδέσποτα ζώα να τυγχάνουν της καλύτερης δυνατής μέριμνας, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο ούτε η δική τους ζωή ούτε η ασφάλεια των πολιτών, μέσα από μια ομαλή συνύπαρξη.

Μέσα στα πλαίσια αυτά, τον τελευταίο χρόνο η διοίκηση του Δήμου μερίμνησε για:

Επιπλέον δίνεται μεγάλη βαρύτητα στην αντιμετώπιση φαινομένων κακομεταχείρισης των δεσποζόμενων ζώων από τους ιδιοκτήτες καθώς και δημιουργίας εστιών μόλυνσης που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Κάθε καταγγελία που λαμβάνεται, συνεπάγεται την άμεση ανταπόκριση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου, μέσω της διενέργειας αυτοψίας και λήψης σχετικών μέτρων ή της παραπομπής της υπόθεσης στα αστυνομικά τμήματα της περιοχής, όταν πρόκειται για ζητήματα της δικαιοδοσίας τους.

Η εξασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων σαφώς δεν εξαντλείται με αυτές τις ενέργειες, γι’ αυτό η διοίκηση του Δήμου θα συνεχίσει την προσπάθεια της κοινωνικής ευαισθητοποίησης μέσα από την καμπάνια ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ και της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών, ώστε το γεγονός ότι ο Δήμος μας είναι Δήμος φιλόζωων, πολιτισμού και ανθρωπιάς, να αποδεικνύεται καθημερινά.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος
Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης
Βίκυ Νικάκη

Ετικέτες , ,