Καταγγελία-πρόταση αναγνώστη για το Βρεφονηπιακό της οδού Φανερωμένης

Όταν μιλούν οι Χολαργιώτες, μέσω του πρώτου και αγαπημένου τους τοπικού Μέσου ενημέρωσης, η ειδησεογραφία και η ροή των αναρτήσεων περνάει σε δεύτερη μοίρα. Με επιστολή του στο «μένουμε... Χολαργό!» την Κυριακή (11/10), ο Χολαργιώτης αναγνώστης και μέλος του blog μας, Νίκος Παυλάκης,  θέτει   ένα   σοβαρό
ζήτημα για όλους και κυρίως για τους γονείς που πηγαίνουν καθημερινά τα παιδιά τους στο 2ο & 3ο Βρεφονηπιακό Σταθμό της οδού Φανερωμένης. Σύμφωνα με τον κ. Παυλάκη αλλά και με την ίδια την -άμεση- αυτοψία του «μένουμε... Χολαργό!» στο χώρο, τα κάγκελα που περιφράσσουν περιμετρικά το Σταθμό, καθώς και όσα βρίσκονται στον περίβολο, βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση, μέσα στη σκουριά και τη γενικότερη φθορά του χρόνου. Το θέμα είναι ότι με τα κάγκελα αυτά έρχονται σε καθημερινή επαφή τα μικρά παιδιά που τρέχουν και παίζουν στο προαύλιο του Σταθμού, με τον κίνδυνο τραυματισμού να είναι ξεκάθαρα υπαρκτός. Πέρα από την καταγγελία, ωστόσο, ο κ. Παυλάκης δεν μένει εκεί, καθώς προς τιμήν του προτείνει την ενεργοποίηση όλων των γονιών, προκειμένου με οικονομική και χειρωνακτική συνεισφορά να προσπαθήσουν να βελτιώσουν την κατάσταση, προς όφελος των ίδιων τους των παιδιών. Βέβαια, αυτό αποτελεί αρμοδιότητα του Δήμου και του ΔΟΚΜΕΠΑ, αλλά πολλές φορές ακόμη και η Δημοτική Αρχή χρειάζεται το σχετικό... σπρώξιμο ώστε να ενεργοποιηθεί.

Η επιστολή του Χολαργιώτη Νίκου Παυλάκη στο «μένουμε... Χολαργό!» έχει ως εξής:

«Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για την ομάδα που έχετε δημιουργήσει. Ονομάζομαι Παυλάκης Νικόλαος και μένω Χολαργό τα τελευταία 4 χρόνια. Κατάγομαι από τα Χανιά και συγκριτικά με ένα τόσο όμορφο μέρος έχω να πω πως αισθάνομαι περήφανος που ζω με την οικογένεια σε έναν τόσο όμορφο Δήμο!

Λοιπόν, στο θέμα μου. Πρόσφατα, η μικρή μας πέρασε στο Βρεφονηπιακό της Φανερωμένης, στην πλατεία Παλαμά. Και είμαστε ευγνώμονες για αυτό. Απλά, παρατηρούσα τον προαύλιο χώρο που βγαίνουν και παίζουν τα παιδάκια, ειδικά τα κάγκελα αυτού, πως είναι εντελώς ασυντήρητα. Γνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες όλων στις εποχές που ζούμε, ναι, λογικό είναι να μείνουν πίσω τέτοιες εργασίες.

Αυτό που θέλω να τονίσω εγώ είναι πως με λίγη προσπάθεια όλων και με μια μικρή καταβολή από τους γονείς μπορεί να γίνει πράξη το οποιοδήποτε τέτοιου μεγέθους έργο. Ας βοηθήσουμε και χειρωνακτικά, δεν τρέχει και τίποτα. Από λίγο ο καθένας μας, μπορούμε να κάνουμε πολλά!

Φιλικά,
Παυλάκης Νίκος»

Ετικέτες , , ,