Το Σήμαντρο... ξαναχτυπά!

Σε μια μεγαλειώδη εκδήλωση, που όμοιά της το αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» είχε χρόνια να ζήσει, ο Φιλανθρωπικός & Πολιτιστικός Σύλλογος «Σήμαντρο» γιόρτασε την Κυριακή (22/11) μαζί με τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους τη συμπλήρωση 38 ετών ζωής και     δραστηριοποίησης      στο
Χολαργό και 30 ετών στέγασης στο ιδιόκτητο κτίριό του, επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 59Α.

Κι αν το «Σήμαντρο» αποτελεί ιδέα, δημιούργημα και «τέκνο» του μακαριστού εφημερίου των Ι. Ν. Παναγίας Φανερωμένης και Υψώσεως Τιμίου Σταυρού, π. Θεοκλήτου Φεφέ, την «ανάστασή» του την οφείλει σε έναν και μόνο άνθρωπο. Τον πρωτοπρεσβύτερο και επί 21 συναπτά έτη εφημέριο του Ι. Ν. Παναγίας Φανερωμένης, π. Ιωάννη Καλογερόπουλο. Τον κληρικό που μαζί με το εκλεκτό και αξιέπαινο επιτελείο του έδωσαν ξανά ζωή στο «Σήμαντρο», με αποτέλεσμα το καλαίσθητο κτίριο του Κάτω Χολαργού να αποτελεί σήμερα μια μεγάλη πηγή φιλανθρωπίας, πολιτισμού και κυρίως ορθοδοξίας. Ένα σημείο αναφοράς για ολόκληρη την πόλη του Χολαργού και ένα καμάρι για όλους τους Χολαργιώτες.

Το πλούσιο έργο του «Σημάντρου» καθώς και τα μελλοντικά σχέδια του συλλόγου παρουσιάστηκαν στο κοινό από τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΔΣ, π. Ιωάννη Καλογερόπουλο, με τον Αντιπρόεδρο, Γιώργο Παπαδόπουλο, να κάνει το δικό του ταξίδι στο χρόνο, γυρνώντας όλους μερικές δεκαετίες πιο πίσω, τότε που ο π. Θεόκλητος Φεφές ξεκινούσε το όλο εγχείρημα και ο Χολαργός αποτελούσε ακόμη... εξοχή.

Την προσφορά του «Σημάντρου» στην τοπική μας κοινωνία εξήραν από μικροφώνου, τόσο ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, ο οποίος και βράβευσε σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο, όσο και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Βύρων Πολύδωρας, καθώς και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Χολαργού-Αγίας Παρασκευής και εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου, π. Νικόλαος Σιάτος, με τον προϊστάμενο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, π. Συμεών Βενετσιάνο, να δωρίζει στον π. Ιωάννη και το «Σήμαντρο», σε μια κίνηση με έντονο συμβολισμό, την εικόνα του αγίου Θεοκλήτου.

Το δικό τους χρώμα στη βραδιά έδωσαν η χορωδία «Μουσικά Ηχοχρώματα» και το τμήμα παραδοσιακών χορών, τα οποία αμφότερα στεγάζονται στους χώρους του «Σημάντρου», με τα πιτσιρίκια να κλέβουν την παράσταση, ξεσηκώνοντας με το δικό τους χορό ολόκληρο το αμφιθέατρο.

Ο π. Ιωάννης Καλογερόπουλος με το Μανώλη Χάλκο

Ετικέτες , , ,