ΤΙΓΚΑΣ: «Και οι σπατάλες συνεχίζονται...»

Το 98ο Δελτίο Τύπου εξέδωσε τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Παπάγου-Χολαργού, Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας. Αυτή τη φορά, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου βάλλει κατά της πληθώρας των Τοπογραφικών Αποτυπώσεων που, όπως αναφέρει, αναθέτει χωρίς διαγωνισμούς και με υπέρογκο κόστος σε διάφορα ιδιωτικά γραφεία η Δημοτική Αρχή, τη στιγμή που ο ίδιος ο Δήμος διαθέτει δύο Τοπογράφους Μηχανικούς.

Αναλυτικά, η νέα παρέμβαση του κ. Τίγκα έχει ως εξής:


Βιομηχανία Τοπογραφικών Εργασιών
Με δύο Τοπογράφους Μηχανικούς
ο Δήμος τις αναθέτει σε εταιρείες
(Σπατάλες-Σπατάλες-Σπατάλες……Νο 3)

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27 Νοε.2015, ο Δήμαρχος φανερά ενοχλημένος από τη συνεχή, ειλικρινή και τεκμηριωμένη ενημέρωση που με τα Δελτία Τύπου παρέχουμε στους δημότες μας είπε ότι αυτό είναι λάθος, όσα Δελτία και αν εκδώσουμε.
Εμείς όμως σε αυτή την αλαζονική συμπεριφορά του Δημάρχου που ήδη τον κατέλαβε το σύνδρομο της εξουσίας , που για το μόνο που νοιάζεται είναι οι εκδηλωσούλες, τα πανηγυράκια, οι φωτογραφήσεις και ότι έχει το «αλάθητο του Πάπα»,  απαντάμε ότι του αρέσει ή δεν του αρέσει εμείς θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε την κοινωνία μας με τεκμήρια και στοιχεία αδιαμφισβήτητα. Ας καταδεχθεί να απαντήσει.
Έτσι λοιπόν, σήμερα θα αναφερθούμε στην πληθώρα των Τοπογραφικών Αποτυπώσεων (Εργασιών)  που ανατίθενται σε ιδιωτικά γραφεία, απευθείας χωρίς διαγωνισμό και το σημαντικότερο χωρίς στις περισσότερες περιπτώσεις να χρειάζονται. Θα αναφέρουμε δύο από τις τελευταίες αναθέσεις Τοπογραφικών Αποτυπώσεων με προϋπολογιζόμενο κόστος 30.000 Ευρώ. Τις αναφέρουμε όπως ακριβώς αναγράφονται στις εισηγήσεις του Δήμου.
1η Ανάθεση(Οικονομική Επιτροπή 23-10-2015)  12.000Ε
«Συμπλήρωση Τοπογραφικού Διαγράμματος του Νεκροταφείου Χολαργού, επιφάνειας 21 στρεμμάτων περίπου και αφορά την περιοχή μεταξύ Αττικής οδού και Κοιμητηρίου».
«Συμπλήρωση Τοπογραφικού Διαγράμματος του Ο.Τ. 168 και Ο.Τ. 169 του Παπάγου στην οδό Κύπρου επιφάνειας 80 στρεμμάτων περίπου και αφορά το κοινόχρηστο πράσινο πέριξ του γηπέδου».
         Προϋπολογισθέν Κόστος 12.000 Ευρώ
        2η Ανάθεση(Δημοτικό Συμβούλιο 27-10-2015)  18.000Ε
       «Τοπογραφική Αποτύπωση Μεγάλου Πάρκου Παπάγου η οποία έχει προβλεφθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016, αλλά θα πρέπει η μελέτη να συνταχθεί εντός του 2015, ώστε στο 2016 να γίνει η μελέτη αναμόρφωσης του πάρκου».
         Προϋπολογισθέν Κόστος 18.000 Ευρώ
Από τη μελέτη των παραπάνω αναθέσεων προκύπτουν πολλά ερωτηματικά:
1ο Ερώτημα: Χρειάζονται οι Τοπογραφικές Αποτυπώσεις;
Σε ερώτηση που έκανε ο επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας, η απάντηση ήταν ότι θα πρέπει να τις κάνουμε τώρα, ώστε να τις βρει ο μελετητής που θα αναλάβει τις κύριες μελέτες. Από ποιο Νόμο ή Απόφαση προκύπτει αυτό;
2ο Ερώτημα:  Γιατί σπεύδουμε να κάνουμε πριν αναθέσουμε την κύρια μελέτη;
 Αφού αναθέσουμε την κύρια μελέτη(Νομιμοποίηση του Κοιμητηρίου Χολαργού, Αναμόρφωση Μεγάλου πάρκου Παπάγου) και μας πει ο μελετητής που θα την αναλάβει αν χρειάζεται ή όχι Τοπογραφική Αποτύπωση τότε να αποφασίσουμε.
3ο Ερώτημα: Τα ζητούμενα στοιχεία μπορούν να ληφθούν από αλλού;
Σε σχετική ερώτηση που κάναμε προς ειδικούς μελετητές η απάντηση ήταν ότι τα στοιχεία αυτά μπορούν να ληφθούν από τους χάρτες της Γεωγραφικής Υπηρεσίας του Στρατού ή από το Google earth και να δώσουν τις αναγκαίες πληροφορίες. 
4ο Ερώτημα: Αφού ο Δήμος έχει δύο Τοπογράφους γιατί δεν τους αναθέτει να κάνουν τις Τοπογραφικές Αποτυπώσεις;
Ο Δήμος πράγματι αυτή τη στιγμή διαθέτει δύο Τοπογράφους Μηχανικούς και είναι απορίας άξιο γιατί δεν αναθέτει σε αυτούς τις Αποτυπώσεις αλλά προτιμά να τους απασχολεί σε άλλα έργα και να αναθέτει τις εργασίες αυτές σε ιδιωτικά γραφεία;
Μάλιστα στη σύσκεψη της Οικονομικής Επιτροπής η απάντηση που δόθηκε στον επικεφαλής της παράταξης, από την αρμόδια Αντιδήμαρχο, ήταν ότι οι δύο Τοπογράφοι Μηχανικοί επιβλέπουν έργα του Δήμου και ότι δεν διαθέτουμε τον αναγκαίο εξοπλισμό.
Παρεμβαίνων ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών είπε ότι το κόστος αγοράς του εξοπλισμού είναι 5.000 Ευρώ περίπου και δεν θα απαιτηθεί να αναθέσουμε ποτέ στο μέλλον Τοπογραφικές εργασίες σε ιδιωτικά γραφεία.
5ο Ερώτημα: Θέλει ο Δήμαρχος να χρησιμοποιήσει το προσωπικό του Δήμου με βάση την ειδικότητά του και το γνωστικό αντικείμενο ή προτιμά να αναθέτει σε ιδιωτικά γραφεία κόστους αυτών 30.000 Ευρώ;
Ο επικεφαλής της παράταξης Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας  και τα στελέχη της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι ο Δήμαρχος δεν αντιλαμβάνεται την αντίφαση ανάμεσα στη εύκολη και απλόχερη διάθεση 30.000Ε από το ταμείο του Δήμου και την επίκληση της δήθεν  φιλανθρωπίας για την υποστήριξη των αναξιοπαθούντων συνδημοτών μας. Είμαστε εδώ για να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να μην ευοδωθούν οι επιθυμίες της Διοίκησης για κάθε αλόγιστη προσπάθεια διάθεσης χρημάτων για μη αναγκαίες δαπάνες. Το θλιβερό συμπέρασμα είναι ότι οι:

Σπατάλες-Σπατάλες-Σπατάλες

…Συνεχίζονται

ενώ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο οι


οικογένειες έγιναν ήδη 210.

Ετικέτες ,