ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κατεβαίνει για Δήμαρχος ο Δημήτρης Τούτουζας

Όπως σας έχει ενημερώσει αποκλειστικά το «μένουμε... Χολαργό!» από τις 18 του περασμένου Μαΐου, ακριβώς ένα χρόνο μετά τις Δημοτικές Εκλογές του 2014, ο εκλεγμένος με τη «Δημοτική Αναγέννηση» του Γιάννη Κεχρή Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού, Δημήτρης Τούτουζας, αναμένεται εν τέλει να διεκδικήσει τη Δημαρχία Παπάγου - Χολαργού στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές, το Μάιο του 2019. Σύμφωνα με ασφαλείς     πληροφορίες     του
«μένουμε... Χολαργό!» αλλά και με όσα ο ίδιος ο Δημήτρης Τούτουζας επιβεβαιώνει σε συνέντευξή του που πρόκειται να δημοσιευθεί εντός των επόμενων ημερών σε τοπικό έντυπο, η αυτόνομη κάθοδός του στον εκλογικό στίβο πρέπει να θεωρείται πλέον ως τελεσίδικη απόφαση. Η αυτονόμηση Τούτουζα ήταν εξάλλου κάτι που προδιαγραφόταν πριν ακόμη εκλεγεί Δήμαρχος ο Ηλίας Αποστολόπουλος, όταν μεταξύ των δύο εκλογικών Κυριακών ο σημερινός Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου έσπευσε να επισκεφθεί και να φωτογραφηθεί με τον κουμπάρο του και σημερινό Δήμαρχο στο προεκλογικό κέντρο του τελευταίου στη λεωφόρο Περικλέους.

Μια κίνηση εντελώς αντίθετη προς το Γιάννη Κεχρή και τη «Δημοτική Αναγέννηση» στην οποία συμμετείχε στις τελευταίες εκλογές ο κ. Τούτουζας, αφού η εν λόγω παράταξη είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ του Κώστα Τίγκα στη μάχη της β’ Κυριακής. Η ενέργεια αυτή μάλιστα είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων εντός «Δημοτικής Ανγέννησης», χωρίς ωστόσο ποτέ ο ίδιος ο Γιάννης Κεχρής να πάρει ξεκάθαρη θέση επί του θέματος. Έκτοτε, οι δυο τους εκπροσωπούν το συνδυασμό εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, με το Δημήτρη Τούτουζα ωστόσο να θυμίζει περισσότερο τον αρχηγό της παράταξης, ελέω και της γενικότερης σίγησης Κεχρή.

Ουσιαστικά, πλέον, μιλάμε για την -πρώην- παράταξη Νικολάου, καθώς με τον πρώην Δήμαρχο οριστικά τελειωμένο (πολιτικά), ο γιος του πασίγνωστου Χολαργιώτη καρδιολόγου, Παύλου Τούτουζα, αναμένεται να «αντικαταστήσει» στην αρχηγία, τόσο το Γιάννη Κεχρή που έπιασε το προσωπικό του ταβάνι το 2014, όσο και τον ίδιο το Δημήτρη Νικολάου που θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα αποσυρθεί από την... ενεργό δράση.

Η «Δημοτική Αναγέννηση» του Γιάννη Κεχρή, οι «Ενεργοί Δημότες» του Δημήτρη Νικολάου, καθώς και όλοι οι... δυσαρεστημένοι των Ηλία Αποστολόπουλου και Κώστα Τίγκα πρόκειται λοιπόν να συνθέσουν στο άμεσο μέλλον την παράταξη του Δημήτρη Τούτουζα, ένα σύνολο που με Χολαργιώτη επικεφαλής (με μεγαλύτερη παρακαταθήκη το ίδιο του το επίθετο) και με δυνατά στελέχη, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, αποτελεί ήδη το μεγαλύτερο «βραχνά» του... κουμπάρου, δηλαδή του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλου.

Το τι μέλλει γενέσθαι και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα του εν λόγω εγχειρήματος θα φανεί στην πορεία, ωστόσο η -υπό σύσταση- παράταξη Τούτουζα αποτελεί προς το παρόν το μοναδικό σοβαρό αντίπαλο δέος για τον Ηλία Αποστολόπουλο, τουλάχιστον από την πλευρά του Χολαργού. Μπορεί να απομένει ακόμη αρκετός καιρός μέχρι την έναρξη της επόμενης δημοτικής προεκλογικής περιόδου, αυτό όμως που είναι σίγουρο είναι ότι οι προεκλογικές ζυμώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και θα μας απασχολούν ολοένα και περισσότερο από εδώ και στο εξής.

Ετικέτες , ,