ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Έχουμε άλλη πολιτική από τον κ. Κουγιουμτζόπουλο»

Άμεση ήταν η απάντηση του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλου, στα όσα του καταλόγισε με αφορμή την πρόσφατη αλλαγή των Αντιδημάρχων ο επικεφαλής των «8 Προτάσεων», Χάρης Κουγιουμτζόπουλος.

Ο κ. Αποστολόπουλος, μέσω προσωπικής του ανακοίνωσης, δηλώνει πως είναι σαφές ότι η πολιτική της Δημοτικής Αρχής διαφέρει από εκείνη του κ. Κουγιουμτζόπουλου, τη στιγμή που ο τελευταίος συνεχίζει να επιλέγει το δρόμο ενός άγονου αντίλογου.

Αναλυτικά, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού αναφέρει:


«Για άλλη μια φορά ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ” επιλέγει τον άγονο αντίλογο, με δημοσίευμά του που αναφέρεται στην αλλαγή Αντιδημάρχων στο Δήμο μας, καταλογίζοντας ανικανότητα στη Δημοτική Αρχή και πλήρη απουσία σχεδιασμού. Το ευτυχές είναι ότι τουλάχιστον δεν κατηγορεί τους πρώην Αντιδημάρχους, ωστόσο αναφέρει ότι το όλο σχήμα της παράταξής μας ήταν από την αρχή καταδικασμένο σε αποτυχία λόγω ύπαρξης ετερόκλητων προσωπικοτήτων, χωρίς σχέδιο και χωρίς προγραμματική σύγκλιση.

Είναι σαφές ότι έχουμε άλλη πολιτική από τον κ. Κουγιουμτζόπουλο. Αυτός βλέπει αλλαγή Αντιδημάρχων και αυτό το μεταφράζει σε αποτυχία, λόγω έλλειψης συλλογικότητας. Η ταυτόχρονη παραίτηση όμως, πέντε Αντιδημάρχων στο μέσον της θητείας τους μάλλον παραπέμπει σε συντονισμό ενεργειών μιας συνεκτικής ομάδας με συγκεκριμένο σχέδιο και δεσμεύσεις, παρά σε αποσπασματικές, αντίρροπες δυνάμεις, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμά του.

Είναι σαφές ότι του διαφεύγει τι σημαίνει Νέα Πολιτική. Το ενδεχόμενο μιας προγραμματικής παράταξης, μιας παράταξης που δεν αποτελείται από καρεκλοκένταυρους αλλά από ανθρώπους που γνωρίζουν ότι μπορούν να προσφέρουν από όποια θέση κι αν βρίσκονται, υπηρετώντας ένα κοινό όραμα, αυτό του διαφεύγει. Το σχέδιο και η συλλογικότητα που δηλώνει ότι μας λείπει, βρίσκεται σε κάθε κίνησή μας και αυτός δεν μπορεί ή δεν θέλει να το δει.

Είδε την αλλαγή των Αντιδημάρχων και δεν είδε την αλλαγή των Αντιδημαρχιών. Του αντικειμένου και των αρμοδιοτήτων τους. Η Καθαριότητα και το Πράσινο είναι σημαντικά για μας και είναι επιλογή μας να έχουν ξεχωριστό Αντιδήμαρχο. Η Παιδεία και ο Πολιτισμός, το ίδιο. Στο προηγούμενο σχήμα, οι Αντιδημαρχίες αυτές ήταν ενωμένες. Με το νέο σχήμα αλλάζουμε, προχωράμε μπροστά. Μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε παραπάνω από πέντε Αντιδημαρχίες, έναν για κάθε τομέα, αλλά πρέπει να θέσουμε τις προτεραιότητές μας. Και τις θέτουμε βάσει του Στρατηγικού  Σχεδίου που καταρτίσαμε, σχέδιο που έχει προσαρμοστεί στο σχέδιο ανάπτυξης για το Δήμο που παρουσιάσαμε προεκλογικά και δεσμευτήκαμε να υλοποιήσουμε. Είναι απόλυτα θεμιτό να διαφωνεί ο κ. Κουγιουμτζόπουλος με τις προτεραιότητές μας, αλλά είναι πλάνη να ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν.

Επίσης του διέφυγε ο διορισμός Εντεταλμένων Συμβούλων με απόλυτα σαφές αντικείμενο, όπως η προώθηση του προγράμματος “Ασφαλής Γειτονιά”, του προγράμματος ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα, η εποπτεία του τεχνικού προγράμματος, των κοιμητηρίων, του Δια Βίου Μάθησης, η διαχείριση της Δημοτικής Περιουσίας, η οργάνωση του θεσμού “Ημέρες Περικλέους”. Επίσης θέματα που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και έχουν ανατεθεί σε πρώην Αντιδημάρχους και άλλους Δημοτικούς Συμβούλους. Ευτυχώς, τα μέλη αυτής της παράταξης, γνωρίζουμε ότι κανείς δεν περισσεύει και δεν χρειάζεται να έχεις τίτλο για να προσφέρεις έργο στην πόλη και τους συμπολίτες σου.

Επιπλέον, δεν είναι η πρώτη φορά που καταλογίζεται ανικανότητα στη Δημοτική Αρχή στο θέμα ορισμού Αντιδημάρχων, από τον επικεφαλής των “8 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ”. Η κριτική του για τον ορισμό των πρώτων Αντιδημάρχων, το 2014, αφορούσε το γεγονός ότι δεν είχαν οριστεί Αντιδήμαρχοι κατά τόπο Παπάγου και Χολαργού, λέγοντας ότι αυτό είναι παράτυπο και είναι αποτέλεσμα άγνοιας και απειρίας. Βέβαια παρόμοιες αποφάσεις μη ορισμού Αντιδημάρχων κατά τόπο, έλαβαν αρκετοί Καλλικρατικοί Δήμοι. Ίσως και τότε να του διέφυγε ότι είναι επιλογή να μην έχουμε Αντιδήμαρχο Παπάγου και Αντιδήμαρχο Χολαργού. Μπορεί αυτή η επιλογή να μην τον βρίσκει σύμφωνο, δεν μπορούμε να συμφωνούμε σε όλα, αλλά είναι παραπληροφόρηση να χρεώνει ανικανότητα σε ένα άλλο είδος πολιτικής που δεν το καταλαβαίνει.

Σε αυτό που σίγουρα συμφωνούμε είναι ότι πρέπει να αλλάξουν οι μικροπολιτικές συνήθειες και νοοτροπίες του παλαιοκομματισμού, όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του. Και επειδή η ενασχόληση με το ποιο πρόσωπο έχει ποια θέση είναι περισσότερο μικροπολιτική παρά πολιτική, ευελπιστούμε στο μέλλον σε μια πιο εποικοδομητική αντιπολίτευση και σε θέματα που ενδιαφέρουν περισσότερο τους Δημότες μας και αφορούν τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού
Ηλίας Αποστολόπουλος»

Ετικέτες ,