ΤΙΓΚΑΣ: «Όχι και... επίτευγμα η μη αύξηση των δημοτικών τελών»

Την αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα, προκάλεσε η πρόσφατη παρέμβαση του Δημάρχου, Ηλία Αποστολόπουλου, στο «μένουμε... Χολαργό!», αναφορικά με το θέμα των δημοτικών τελών. Μετά την ξεκάθαρη δέσμευση του κ. Αποστολόπουλου για μη αύξηση των δημοτικών τελών σε Χολαργό και Παπάγου ούτε κατά το έτος 2016, ο κ. Τίγκας, μέσω Δελτίου Τύπου, τονίζει πως το γεγονός αυτό δεν πρόκειται και για... επίτευγμα από πλευράς Δημοτικής Αρχής, υπενθυμίζοντας   ότι   ο    ίδιος    και    η
παράταξή του (Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση) είχαν προτείνει τη μείωση των δημοτικών τελών για τη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου, κάτι που τελικά απερρίφθη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της παράταξης Τίγκα έχει ως εξής:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Στον Πλεονασματικό μας Δήμο
Η μη αύξηση των Δημοτικών Τελών
Δεν είναι «δα... και επίτευγμα...»
Πρότασή μας για μείωση των τελών απερρίφθη

Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, μέσω της ιστοσελίδας «μένουμε... Χολαργό!», ενημέρωσε τους συμπολίτες μας ότι «δεν θα υπάρξει αύξηση δημοτικών τελών ούτε για το 2016», θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τους ικανοποιήσει και να δείξει ότι «πέτυχε κάποιο σημαντικό επίτευγμα».

Σήμερα, αλλά και το 2016, τα Δημοτικά Τέλη είναι και θα παραμείνουν, για:

Η διατήρηση των ίδιων δημοτικών τελών, μόνο επίτευγμα δεν μπορεί να θεωρηθεί, όταν:

α. Ο δήμος μας είναι ένας από τους λίγους Πλεονασματικούς.

β. Ήδη η ανακύκλωση αποδίδει μεγαλύτερες ποσότητες απορριμμάτων, άρα μειώνονται τα υπόλοιπα απορρίμματα, που σημαίνει ότι πληρώνουμε λιγότερα χρήματα στο χώρο υγειονομικής ταφής αυτών όπου μεταφέρονται. Άρα θα μπορούσαμε να εισπράττουμε μικρότερα τέλη.

γ. Ο δήμος μας δεν αντιμετωπίζει-κατά δήλωση του δημάρχου-σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Αντίθετα όλα τα προαναφερθέντα συνηγορούν υπέρ της μείωσης των τελών και όχι του «επιτεύγματος» της διατήρησής τους στα επίπεδα του 2015, που συνεχίζουν να παραμένουν υπό τις σημερινές συνθήκες ιδιαίτερα υψηλά. Ούτε είναι παρήγορο το γεγονός ότι δεν είμαστε σαν τους ελλειμματικούς δήμους, 4-5 από τους οποίους αύξησαν τα τέλη τους.

Ο Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας, επικεφαλής της  Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Παπάγου-Χολαργού και τα στελέχη της, για το λόγο αυτό προτείναμε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη μείωση των δημοτικών τελών για το 2016 στου Παπάγου, που είναι ιδιαίτερα υψηλά και τη σταδιακή εξίσωση των δύο δημοτικών κοινοτήτων. Η πρότασή μας που ήταν μείωση από 2,00 Ευρώ/τετραγωνικό μέτρο σε 1,80 Ευρώ, ψηφίσθηκε μόνο από τους Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα και Νίκο Κουτάκη και φυσικά απερρίφθη.

Η παράταξή μας σταθερή στις αρχές της να κάνει μόνο ρεαλιστικές και επωφελείς για τους δημότες μας προτάσεις, θα επανέλθει στην επόμενη αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών ως εξής:

Η Πρότασή μας

                                      Δ. Κ. Παπάγου   Δ.Κ. Χολαργού

Δημοτικά Τέλη 2017          1,80Ε/τ.μ.            1,50Ε/τ.μ.

Δημοτικά Τέλη 2018          1,60Ε/τ.μ.            1,50Ε/τ.μ.

Δημοτικά Τέλη 2019          1,40Ε/τ.μ.            1,40Ε/τ.μ.

Έτσι ώστε το 2019 Παπάγος και Χολαργός να έχουν τα ίδια αισθητά χαμηλότερα δημοτικά τέλη, ήτοι 1,40 Ευρώ/τετραγωνικό μέτρο, με την ελπίδα ότι μέχρι τότε και με βάση τις «νέες ιδέες στη νέα εποχή», όπως ήταν το σύνθημά σας κ. Δήμαρχε, θα έχει βελτιωθεί η καθαριότητα που στο χάλι που είναι σήμερα δυστυχώς κανένα δεν ικανοποιεί.

Ετικέτες , , ,