ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Να αγωνιστούμε για μια κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο»

Με την προτροπή να αγωνιστούμε όλοι μας για μια κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο στέλνει το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3/12) ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος. Παράλληλα, ο κ. Αποστολόπουλος παραδέχεται πως στο Δήμο μας υπάρχουν προβλήματα προσβασιμότητας των ΑμεΑ, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα, στηρίζοντας σχετικές δράσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων.

Αναλυτικά, ο Ηλίας Αποστολόπουλος αναφέρει:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου.

Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Δυστυχώς όμως ζούμε σε ένα κράτος που υστερεί σε υποδομές για αυτούς τους ανθρώπους  και που είναι δύσκολο από τη μια στιγμή στην άλλη να γίνουν όλα ιδανικά.

Σίγουρα, δεν είναι εύκολο να μπει κανείς στη θέση των ατόμων με αναπηρία και να καταλάβει τις δυσκολίες που βιώνουν την καθημερινότητά τους.  Κάθε μέρα αποτελεί και μία πρόκληση. Μια πρόκληση που αντιμετωπίζουν με πείσμα, δύναμη, κόπο και θέληση.

Γνωρίζω πως και στο Δήμο μας υπάρχουν προβλήματα, κυρίως υποδομών και προσβασιμότητας των ΑμεΑ.  Η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες αυτών των ανθρώπων, στηρίζοντας δράσεις που προάγουν την προσβασιμότητα, την προώθηση της κοινωνικής ένταξης, τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών και γενικότερα τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Μπορούμε και πρέπει όλοι μας να αγωνιστούμε για μια κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο.

Ηλίας Αποστολόπουλος
Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού».

Ετικέτες , ,