ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ «μένουμε... Χολαργό!»: «Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη»

Με αφορμή την έκτακτη αύξηση των δημοτικών τελών σε Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, το «μένουμε... Χολαργό!» επικοινώνησε με το Δήμαρχο, Ηλία Αποστολόπουλο, προκειμένου να γίνει γνωστό από τα πλέον επίσημα χείλη σε όλους τους Χολαργιώτες και τους Παπαγιώτες το τι πρόκειται να ισχύσει στην περίπτωση του Δήμου Παπάγου-Χολαργού. Θυμίζουμε πως αυξήσεις στα δημοτικά τέλη που εισπράττονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ έχουν αποφασίσει ήδη ή σχεδιάζουν αρκετοί Δήμοι, οι οποίοι επικαλούνται λόγους οικονομικής δυσχέρειας. Αν και δεν επιτρέπεται να υπάρξει αύξηση των δημοτικών τελών για κάλυψη των ελλειμμάτων καθώς τα τέλη είναι ανταποδοτικά, πληρώνονται δηλαδή από τους  πολίτες  για  την
καθαριότητα, το φωτισμό κ.λπ., ήδη είναι αρκετοί οι Δήμοι (Σαλαμίνας, Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Κορυδαλλού) που αποφάσισαν μεγάλες αυξήσεις ενώ έπονται και άλλοι. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Ηλία Αποστολόπουλο, σε Χολαργό και Παπάγου δεν θα υπάρξει καμία αύξηση των δημοτικών τελών ούτε για το 2016, πόσο μάλλον όταν ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού αποτελεί έναν από τους λίγους πλεονασματικούς Δήμους ολόκληρης της χώρας.

Συγκεκριμένα, η αποκλειστική δήλωση-ενημέρωση του Δημάρχου προς όλους τους δημότες, μέσω του «μένουμε... Χολαργό!», έχει ως εξής:

«Θέλω να ενημερώσω τους πολίτες ότι, όσον αφορά το Δήμο Παπάγου-Χολαργού, δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση των δημοτικών τελών ούτε για το 2016. Ο Δήμος μας δεν αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ μην ξεχνάμε ότι αποτελεί και έναν από τους λίγους πλεονασματικούς Δήμους της χώρας».

Ετικέτες , ,