Την προμήθεια λεωφορείου για ΑμεΑ προτείνει ο Κώστας Τίγκας

Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή (11/12), ο Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας προτείνει την προμήθεια ειδικού λεωφορείου από τη Δημοτική Αρχή, για τις πάσης φύσεως μετακινήσεις ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Αναλυτικά, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Παπάγου-Χολαργού αναφέρει:

«Πριν από λίγες μέρες ήταν η Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) και στο Δελτίο Τύπου που εκδώσαμε        κάναμε        συγκεκριμένες
προτάσεις προκειμένου να διευκολύνουμε αλλά και να βελτιώσουμε κατά το δυνατόν την ποιότητα ζωής των ατόμων αυτών.

Πιο συγκεκριμένα οι προτάσεις μας αυτές που απευθύνονταν στο Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή, είναι ρεαλιστικές, απόλυτα αναγκαίες, υλοποιήσιμες και συνίστανται στην:

α. Προμήθεια Ειδικού λεωφορείου για τις πάσης φύσεως μετακινήσεις των ατόμων με ειδικά προβλήματα.

β. Δημιουργία χώρου στελεχωμένου με ειδικευμένο προσωπικό, που θα αποτελεί χώρο συγκέντρωσης, ανταλλαγής απόψεων και ψυχαγωγίας.

γ. Εφαρμογή προγράμματος Δημιουργικής Απασχόλησης, χωρίς τα άτομα αυτά να αμείβονται, με μόνο σκοπό την απόκτηση δεξιοτήτων, ώστε να είναι χρήσιμοι στην κοινωνία.

δ. Σωματική άσκηση με ειδικευμένους γυμναστές και φυσικοθεραπευτές.

ε. Ενίσχυση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου με κοινωνική λειτουργό, νοσηλεύτρια και ψυχολόγο για την  υποστήριξη των ατόμων αυτών.

στ. Μουσικοθεραπεία με ειδικά όργανα και μουσικοθεραπευτή, έτσι ώστε το κάθε άτομο που μπορεί και θέλει να μάθει το όργανο που επιθυμεί.

Όλα τα προαναφερθέντα αποτελούν ένα πολύ μεγάλο θέμα για το οποίο απαιτείται μια διαρκής προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί από πλευράς Δημάρχου και Δημοτικής Αρχής γιατί το ζήτημα των ΑμΕΑ είναι πολύ σημαντικό και βαθιά ανθρώπινο.

Κατά την άποψή μας ο Δήμος πρέπει να συγκροτήσει την Ειδική Υπηρεσία Μεταφοράς ΑμΕΑ και βεβαίως να προχωρήσει στην αγορά του απαραίτητου Ειδικού οχήματος για τη μεταφορά τους.

Η προαναφερθείσα υπηρεσία μπορεί να προκύψει είτε με την ενίσχυση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου με δύο άτομα (ένα υπάλληλο και ένα οδηγό), είτε με την ανάληψη του έργου αυτού από το Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής(ΔΟΚΜΕΠΑ), που είναι ήδη συγκροτημένος οπότε θα απαιτηθεί μόνο ένας οδηγός. Νομίζουμε ότι η δεύτερη είναι προτιμότερη λύση.

Σε ό,τι αφορά το προς προμήθεια Ειδικό αυτοκίνητο θα κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες διαγωνισμού για την αγορά. Εκτιμώμενο κόστος περίπου 15.000 Ευρώ.

Κύριε Δήμαρχε σας παρακαλώ προσωπικά δείτε το θέμα σε δύο άξονες δράσης τη Σοβαρότητα και το Επείγον και μην ξεχνάτε ότι τα άτομα αυτά ζουν τον Κοινωνικό Αποκλεισμό και την Περιθωριοποίηση και κάθε άλλο παρά ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας είναι».

Ετικέτες ,