ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: «Ο Δήμος δεν είναι ποδήλατο για να κάνουμε όλοι από λίγο»

Με μια ιδιαίτερα καυστική ανακοίνωση υποδέχτηκε την αλλαγή των Αντιδημάρχων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, την οποία πρώτοι διαβάσατε στο «μένουμε... Χολαργό!»,  ο
επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία για τις 8 Προτάσεις», Χάρης Κουγιουμτζόπουλος. Χαρακτηριστικά, ο κ. Κουγιουμτζόπουλος τονίζει πως ο Δήμος δεν είναι ποδήλατο για να κάνουμε όλοι από λίγο και να... χαρούμε, όταν το συγκεκριμένο σχήμα ετερόκλητων προσωπικοτήτων χωρίς σχέδιο και προγραμματική σύγκλιση πάνω στο οποίο χτίστηκε η παράταξη Αποστολόπουλου ήταν δεδομένο ότι θα οδηγούσε στην αποτυχία και την αλλαγή των προσώπων στις θέσεις διοίκησης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της παράταξης του Χάρη Κουγιουμτζόπουλου έχει ως εξής:

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Δεν φταίνε τα πρόσωπα για τ’ αδιέξοδα της δημοτικής αρχής

O Δήμαρχος αποφάσισε στα μέσα της θητείας που ορίζει ο νόμος, να αλλάξει τους αντιδημάρχους του. Δεν φταίνε όμως τα πρόσωπα. Φταίει η πολιτική και το σχήμα.

Το συγκεκριμένο σχήμα ετερόκλητων προσωπικοτήτων χωρίς σχέδιο, και χωρίς προγραμματική σύγκλιση... στη σημερινή αποτυχία θα οδηγούσε, το είχαμε επισημάνει και προεκλογικά και ήταν δεδομένο.

Οι αποσπασματικές μεμονωμένες και προσωπικές παρεμβάσεις, χωρίς ολοκληρωμένο συνολικό σχεδιασμό, χωρίς όραμα για την φυσιογνωμία της πόλης, χωρίς κατεύθυνση... στην σημερινή αποτυχία θα οδηγούσε, το είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή το επαναλαμβάναμε σχεδόν σε όλα τα δημοτικά συμβούλια.

Και πάνω που διαφάνηκε μια αχτίδα φωτός, ότι οι αντιδήμαρχοι μέσα από τις συνεχείς αποτυχίες τους, είχαν αρχίσει να καταλαβαίνουν τα λάθη τους και τις συνθήκες μέσα στις οποίες πρέπει να λειτουργήσουν, ήρθε η αλλαγή.

Ο Δήμος όμως δεν είναι ένα παιχνίδι με το οποίο ο καθένας μπορεί να ικανοποιεί τις προσωπικές του ανάγκες, ασκώντας «για λίγο την εξουσία» Δεν είναι ποδήλατο να το δανειζόμαστε για να κάνουμε όλοι από λίγο για να χαρούμε!

Διακρίνουμε πλήρως την ιδιαιτερότητα της συγκολλητικής ουσίας της πλειοψηφούσας παράταξης, όμως οι δημότες δεινοπαθούν καθημερινά από τα δεκάδες προβλήματα που δημιουργεί αυτή η ουσία.

Έχουμε επισημάνει επανειλημμένως, ότι οι προσωπικές, αποσπασματικές ψηφοθηρικές πολιτικές που ασκήθηκαν, δημιούργησαν ένα πλέγμα αντίρροπων δυνάμεων που η συνισταμένη τους κάνει άθροισμα μηδέν.

Έτσι η δημοτική αρχή δεν μπόρεσε να φτιάξει ένα ουσιαστικό και απτό Στρατηγικό Σχέδιο, δεν μπόρεσε να δώσει καμία λύση στην καθαριότητα, δεν έχει καμία πρόταση για την Βιώσιμη Κινητικότητα στην πόλη, δεν μπόρεσε να βρει αναπτυξιακά εργαλεία για να κρατήσει τα έσοδα του δήμου και τις υπηρεσίες σε αξιοπρεπή επίπεδα, δεν έκανε τις απαραίτητες μελέτες που θα μπορούσαν να φέρουν χρήματα στον δήμο, δεν αξιοποίησε τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, δεν δημιούργησε συνθήκες συμμετοχής και κοινωνικής συναίνεσης, δεν μπόρεσε να βελτιώσει το σχολικό περιβάλλον, δεν έδωσε κανένα νέο στίγμα πολιτισμού, δεν μπόρεσε να συντηρήσει τις εγκαταλελειμμένες αθλητικές υποδομές και ως αποτέλεσμα όλων αυτών έβγαλε άχρηστους όλους τους αντιδημάρχους.

Δυστυχώς όμως δεν φταίνε τα πρόσωπα και δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα αν δεν αλλάξουν οι μικροπολιτικές αντιλήψεις και νοοτροπίες του παλαιοκομματισμού.

Ο Δήμος μας χρειάζεται πρώτα από όλα πολιτικές συμμετοχής και αξιοποίησης του κοινωνικού δυναμικού.

Χρειάζεται μελέτες ολοκληρωμένων πολιτικών παρέμβασης και αλλαγής στην καθαριότητα, τις προμήθειες , τις συντηρήσεις, στην βιώσιμη κινητικότητα και στις διοικητικές υπηρεσίες.

Χρειάζεται να αποκτήσει χωρική ταυτότητα για να έχει μια συμπαγή πρόταση χρηματοδότησης με συμπληρωματικές δράσεις τις οποίες θα υπηρετούν με συνέπεια οι αντιδήμαρχοι.

Όταν τα όποια πρόσωπα υπηρετήσουν τέτοιες πολιτικές, τότε θα πετύχουν.

Ετικέτες , ,