Ημερίδα για την οδική ασφάλεια

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού διοργανώνει ημερίδα με θέμα την οδική ασφάλεια, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, στις 18:00, στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Χολαργού. Στόχος της ημερίδας θα είναι  η  ενημέρωση
και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε συγκεκριμένα θέματα που άπτονται της οδικής ασφάλειας. Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, προσπαθώντας να ξεφύγει από στερεότυπα και βαρετούς μονολόγους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το επίσημο Δελτίο Τύπου, απευθύνθηκε σε κορυφαίους επαγγελματίες που θα δώσουν μια συγκεκριμένη διάσταση, ο καθένας στον τομέα εξειδίκευσής του.

Την ημερίδα θα τιμήσει με την παρουσία της η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», Βάσω Δανέλλη Μυλωνά, η οποία θα αναπτύξει το θέμα «Οδήγηση και αλκοόλ». Ο Διευθυντής του Driving Academy, Θωμάς Παπαπάσχος, θα μιλήσει για ασφαλή και οικονομική οδήγηση. Η πραγματογνώμων, ασφαλιστική σύμβουλος, Αγγελική Κορκολή, θα υπενθυμίσει τι κάνουμε αμέσως μετά το ατύχημα και σε τι συνίσταται η συνυπαιτιότητα σε ατύχημα.

Εκπρόσωπος της Τροχαίας θα επισημάνει τα επικίνδυνα σημεία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού. Ο Διευθυντής της Ακαδημίας Καρτ, Γιώργος Λαζαράκος, θα μιλήσει για την εκπαίδευση των μικρών παιδιών στα μυστικά της οδήγησης. Ο εκδότης, Νικόλαος Νίκας, με το σκιτσογράφο, Μιχάλη Κουντούρη, έχουν εδώ και χρόνια μια πρωτοποριακή προσέγγιση για το πώς η γελοιογραφία συντελεί στην εκπαίδευση, ώστε η οδική ασφάλεια να διδάσκεται στα σχολεία.

Ο Πρόεδρος των Ποδηλατών Παπάγου-Χολαργού, Μάριος Δημητρόπουλος, θα παρουσιάσει τα μέτρα προστασίας για ποδηλασία μικρών και μεγάλων. Ο Τάκης Τρακουσέλλης, εκδότης-δημοσιογράφος, θα αναφερθεί στο θέμα «Κινητό τηλέφωνο στην οδήγηση», που αποτελεί την πιο διαδεδομένη αιτία ατυχημάτων.

Ο ορθοπεδικός-χειρουργός, Μάνος Φανδρίδης, θα δώσει απλές συμβουλές για ενδεδειγμένες ενέργειες πριν και μετά τη σύγκρουση, ώστε να μειώνονται οι επιπτώσεις της. Το συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Τάκης Πουρναράκης, δημοσιογράφος, μηχανολόγος-μηχανικός και κάτοικος του Δήμου μας.

Στο τέλος θα διεξαχθεί ανοιχτή συζήτηση, με απορίες και θέματα που θα θέσουν οι παρευρισκόμενοι. Η ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους της περιοχής, η είσοδος είναι δωρεάν και στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου θα υπάρχει έκθεση με έργα του Μιχάλη Κουντούρη, με θέμα, φυσικά, την οδική ασφάλεια.

Ετικέτες ,