MA Optics

NexusLab

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016

Εκδήλωση για την οστεοπόρωση

Ο Πολιτιστικός-Επιμορφωτικός Σύλλογος «Όμιλος Παπάγου Πολιτεία», σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, σε συνεργασία με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», επίσης μη κερδοσκοπικό σωματείο, επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση     Υγείας      (WHO),
συνδιοργανώνουν εκδήλωση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση, το διήμερο 2 (Τρίτη) και 3 (Τετάρτη) Φεβρουαρίου 2016, με γενικό θέμα: «Σύγχρονες αντιλήψεις για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης».

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπισή της.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα σοβαρό θέμα υγείας όπως η οστεοπόρωση και περιλαμβάνει δύο κύρια μέρη, σύμφωνα με το παρακάτω επιμέρους πρόγραμμα:
  • Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας σε κάθε ενδιαφερόμενο, κατόπιν ραντεβού. Οι μετρήσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016, κατά τις ώρες 17:00-20:30 και την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016, κατά τις ώρες 11:00-15:00, στην αίθουσα εκθέσεων-πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, στο επίπεδο -2 του Δημαρχιακού Μεγάρου Χολαργού, έναντι του κεντρικού αμφιθεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης».
  • Ενημερωτική ημερίδα και παροχή οδηγιών από εξειδικευμένους επιστήμονες στο κεντρικό αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Χολαργού, την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016, κατά τις ώρες 17:00-20:00. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να απευθύνονται για κλείσιμο των ραντεβού στο τηλέφωνo 6979251025. Υπεύθυνη επικοινωνίας: Δριμαλά Ελένη, ώρες: 11:00-14:30.

Η δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας θα πραγματοποιηθεί σε άνδρες και γυναίκες άνω των 35 ετών.

Η είσοδος στην ενημερωτική ημερίδα είναι ελεύθερη για όλους.

Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις.

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» καθώς και ο Σύλλογος «Όμιλος Παπάγου Πολιτεία», πρεσβεύουν πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους, όσο και τους μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες, να παρακολουθούν θέματα υγείας ακόμη και αν δεν τους αφορούν άμεσα.

Την επιμέλεια της ανωτέρω εκδήλωσης θα έχει ο Γραμματέας του Συλλόγου «Όμιλος Παπάγου Πολιτεία», Πέτρος Παπαλέξης, Τελειόφοιτος Ιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης, τ. Έκτακτος Καθηγητής Κλινικής Χημείας ΑΤΕΙ-Θεσσαλίας, από κοινού με τους υπευθύνους του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα».

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα, είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO).

Ο Σύλλογος, ο οποίος αριθμεί 7.500 και πλέον μέλη, αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και την σκελετική υγεία. Η δράση του Συλλόγου επεκτείνεται τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής. Ο Σύλλογος σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν και να επεξεργαστούν στοιχεία για την χρόνια αυτή νόσο.

Ο Σύλλογος επίσης δραστηριοποιείται στην διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων και στην έκδοση εντύπων.

Αποτέλεσμα της πολύχρονης αυτής προσπάθειας ήταν ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα να κατακτήσει την πρώτη θέση για την εξέχουσα πορεία του, μεταξύ 186 χωρών, στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διεξήχθη στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών τον Δεκέμβριο του 2007 καθώς και το 1ο βραβείο μεταξύ 212 χωρών για τη δημιουργία της καλύτερης καμπάνιας δημοσιοποίησης (Best Media Campaign), στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συλλόγων για την Οστεοπόρωση που διεξήχθη στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, στις 31/5-2/6/2013.

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 8018123, 213 2086698, email: info@osteocare.gr, URL: www.osteocare.gr