Πρωτοβουλία Κουγιουμτζόπουλου για Παρατηρητήριο Πολιτών

Το Παρατηρητήριο Πολιτών για τις Δημόσιες Συμβάσεις θα παρουσιάσουν την Παρασκευή (8/1) στο Hilton η Ένωση Ιδιοκτητών Εκδοτών Τοπικών Εφημερίδων Αττικής και ο Σύλλογος Παπάγου - Χολαργού «Εν Δράσει», φορείς στους οποίους προεδρεύει ο Δημοτικός              Σύμβουλος
Παπάγου - Χολαργού και επικεφαλής των «8 Προτάσεων», Χάρης Κουγιουμτζόπουλος.

Η παρουσίαση ξεκινά στις 10.00 το πρωί, στην αίθουσα Τερψιχόρη C, στο τρίτο τραπέζι της εκδήλωσης με θέμα «Περιβάλλον και Αυτοδιοίκηση, οι Πράσινες προκλήσεις για τις πόλεις» και στο πλαίσιο της διοργάνωσης MONEY SHOW, ενώ θα περιλαμβάνει κύκλους ομιλιών με θέμα την Ανακύκλωση, την Ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων κτιρίων και στο τέλος την επίσημη παρουσίαση του Παρατηρητηρίου Πολιτών.

Πρόκειται για μια ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου ο κάθε πολίτης θα μπορεί και να πάρει το απαραίτητο υλικό διαδικασιών, νόμων και ποιότητας έργων, αλλά και να υποβάλει τις παρατηρήσεις του για ένα συγκεκριμένο έργο, υπηρεσία ή προμήθεια και να την αξιολογήσει.

Η Ένωση Ιδιοκτητών Τοπικών Εφημερίδων Αττικής αναλαμβάνει να στήσει ένα δίκτυο ενεργών πολιτών χρηστών που θα συμμετάσχουν στην διαδικασία πρωτογενώς, έτσι ώστε να συσσωρευτεί μια εμπειρία και να εξελιχθεί η πλατφόρμα.

Ο Σύλλογος Παπάγου-Χολαργού «Εν Δράσει» έχει δημιουργήσει μια ομάδα τεχνικών νομικών και συμβούλων ποιότητας έργου για να υποστηρίξει τεχνικά το εγχείρημα.

Έτσι, δημιουργείται ένα κοινωνικό εγχείρημα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αν πετύχει είναι σίγουρο ότι θα αλλάξει τα δεδομένα στο αποτέλεσμα της δημόσιας διοίκησης.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να μιλήσουν ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης Αττικής, Βασίλης Σωτηρόπουλος, ένας εκπρόσωπος από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων και ένας εκπρόσωπος από τον Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Από τους διοργανωτές πάντως τονίζεται ότι το εγχείρημα δεν αφορά τόσο στη νομιμότητα των συμβάσεων, αφού αυτή είναι μια δουλειά του κράτους και των ελεγκτικών μηχανισμών, αλλά στην ποιότητα των έργων, των προμηθειών και των υπηρεσιών που απολαμβάνουν οι πολίτες.

Ετικέτες ,