MA Optics

NexusLab

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016

Παρέμβαση Τίγκα για την παραβατικότητα σε Χολαργό-Παπάγου

Ανοιχτή επιστολή προς το Δήμαρχο Παπάγου - Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλο, αναφορικά με το θέμα της παραβατικότητας στην περιοχή, έστειλε την Τετάρτη (3/2) ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου και αρχηγός της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης, Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας.

Τα όσα αναφέρει ο κ. Τίγκας έχουν ως εξής:

«Κύριε Δήμαρχε,

Η προσπάθεια συνένωσης των δύο ΑΤ του  Δήμου  μας  είχε  ουσιαστικά αρχίσει
πριν από ένα έτος. Ήταν βέβαιο ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας μας εκεί θα οδηγούσε, όπως είχε γίνει και με την Εφορία και με το ΙΚΑ της περιοχής μας. Αντί ως Δημοτική Αρχή να σχεδιάσετε εναλλακτικές προτάσεις-λύσεις, αντί να ζητήσετε την συνεργασία όλων των δημοτικών παρατάξεων, ενεργήσατε μόνος και κατά την κρίση σας. Επισκεφθήκατε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη πιθανότατα για να επωφεληθείτε από την πρόσκαιρη δημοσιότητα που έλαβε τότε το ζήτημα χωρίς να ζητήσετε τη συμμετοχή και των άλλων παρατάξεων.

Σήμερα παρά το ένα και μοναδικό περίπολο security που κυκλοφορεί τις νυκτερινές ώρες και τις εξαγγελίες σας για τον "Αστυνομικό της Γειτονιάς", στοιχειώδες σύστημα ελέγχου δεν υπάρχει, αφού δεν φυλάσσονται αποτελεσματικά δημοτικοί χώροι, σχολεία και δεν προστατεύονται μοναχικά άτομα. Αντίθετα τελευταία έχουν πολλαπλασιασθεί τα κρούσματα παραβατικότητας και στις δύο δημοτικές κοινότητες και έχουν καταγγελθεί  ακόμη και επιθέσεις συμμοριών σε μαθητές.

Οι επιθέσεις έχουν γίνει από ενήλικες επιβαίνοντες σε μηχανές και υπό την απειλή μαχαιριού ξυλοκοπούν, τραυματίζουν και ληστεύουν παιδιά 13-17 χρονών. Οι γονείς είναι τρομοκρατημένοι. Τα ίδια τα παιδιά φοβούνται να επιστρέψουν μόνα από τις δραστηριότητες τους. Το ήσυχο και φιλικό προάστιο μας έχει μετατραπεί σε περιοχή τρόμου.

Οι προεκλογικές υποσχέσεις σας για ασφαλή πόλη με τα μεγαλόστομα περί "μητροπολιτικού τύπου" αστυνομίας, ενίσχυση του δημοτικού φωτισμού με φωτοβολταϊκές πλάκες και άλλα ηχηρά παρόμοια σκόνταψαν στην πραγματικότητα των κακοφωτισμένων δρόμων στις περισσότερες περιοχές του Χολαργού, κυρίως στον Άνω Χολαργό, στην άνω ζώνη του Παπάγου, στις μικρές οδούς και στα σκοτεινά πάρκα.

Επειδή η ασφάλεια των συμπολιτών μας θα έπρεπε να αποτελεί μία από τις πρώτες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής, σας προτείνουμε να φέρετε το θέμα σε δημόσια συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη εισήγηση, ώστε να υπάρξει και πλουραλισμός θέσεων και επιχειρημάτων, αντί να περιορισθείτε σε μια κλειστή, τυπική συζήτηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων.

Παρά την έγκαιρη προειδοποίησή μου, πριν από ένα έτος, για τα προβλήματα παραβατικότητας και ασφάλειας που εντοπίσθηκαν στην πόλη μας, παρά τις αντιρρήσεις μου τόσο για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίσατε το ζήτημα όσο και για την κλειστή σύσκεψη μεταξύ υμών και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, θα ανταποκριθώ στην πρόσκλησή σας.

Στόχος της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ και δικός μου παραμένει το συμφέρον της πόλης και των συμπολιτών μας. Επιμένω στην πρότασή μου να φέρετε το σοβαρότατο αυτό θέμα σε δημόσια συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να συζητηθούν διεξοδικά όλα τα θέματα ασφάλειας των συμπολιτών μας, με έμφαση στην προστασία των μαθητών. Θα είμαι ωστόσο παρών στην σύσκεψη που έχετε συγκαλέσει, με την ευχή να υπάρξει λύση έστω την τελευταία στιγμή».