Δρομολογείται η ανάπλαση της πλατείας Φανερωμένης

Ένα έργο που κακώς παραβλέφθηκε κατά την προ πενταετίας ανάπλαση της οδού Φανερωμένης, φαίνεται πως επιτέλους δρομολογείται από τη Δημοτική Αρχή Παπάγου-Χολαργού. Αναφερόμαστε στην πλατεία    Φανερωμένης,    το
χώρο όπου βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός του Χολαργού. Ένα χώρο που αν εξαιρέσουμε το Ναό και τον περίβολό του, βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, με το περιμετρικό κυκλικό πεζοδρόμιο να είναι διαρκώς «καβαλημένο» παρανόμως από σταθμευμένα οχήματα και σε αρκετές περιπτώσεις σπασμένο έως και ανύπαρκτο. Δεν είναι όμως μονάχα το πεζοδρόμιο, αφού και τα τριγωνικά παρτέρια πέριξ της πλατείας είναι παρατημένα εδώ και χρόνια. Σε αυτά, αν συνυπολογίσουμε και την επιπλέον επιβάρυνση του χώρου με τη γειτνιάζουσα αφετηρία του αστικού λεωφορείου, γίνεται κατανοητό ότι η καθοριστική παρέμβαση από πλευράς Δήμου κρίνεται επιτακτική.


Το θέμα αυτό ήταν -επιτέλους- και το βασικότερο θέμα συζήτησης στην τελευταία χρονικά συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 18 Μαΐου. Εκεί, η επικεφαλής της Τεχνικής Υπηρεσίας, Χριστίνα Βασσάλου, παρουσίασε τα σχέδια για τη συνολικότερη ανάπλαση της πλατείας, σχέδια τα οποία η Δημοτική Αρχή Αποστολόπουλου επιβάλλεται να κάνει πράξη.


Ουσιαστικά μιλάμε για την πλήρη ανακατασκευή και διεύρυνση του κυκλικού πεζοδρομίου, με τη δημιουργία ενσωματωμένων και κυρίως νόμιμων θέσεων στάθμευσης, στα πρότυπα της υπόλοιπης οδού Φανερωμένης αλλά και της οδού Περικλέους, την αναβάθμιση των εισόδων του Ναού με την κατάλληλη πλακόστρωση και φύτευση, τη δημιουργία ειδικών θέσεων για τους κάδους απορριμμάτων και μια σειρά από μικρότερες παρεμβάσεις που θα δώσουν νέα πνοή στην πλατεία.


Η Τεχνική Υπηρεσία, παράλληλα, γνωστοποίησε και την παρέμβαση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αγίας Τριάδος στον Άνω Χολαργό, όπου και θα μαρμαροστρωθούν οι δύο κύριες σκάλες του Ναού, οι οποίες ανήκουν στον ευρύτερο κοινόχρηστο χώρο της πλατείας.


Ετικέτες , , , ,