Παρούσα στη φωτιά των Δερβενοχωρίων η ΔΑΠΑΧΟ

Στις 22:40 της 25ης Ιουνίου 2016 εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας, έξω από το χωριό της Στεφάνης. Στις 00:40, μετά από σήμα του κέντρου επιχειρήσεων του ΠΣ και προκειμένου να συνδράμει στην   επιχείρηση    κατάσβεσης
της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή Δερβενοχωρίων και απειλεί την Πάρνηθα, αναχώρησε για το σημείο το υδροφόρο «Ιλισσός 1», με τριμελές πλήρωμα της Δασοπροστασίας Παπάγου-Χολαργού (ΔΑΠΑΧΟ).

Το όχημα προσέγγισε το συμβάν από τη Ζωοδόχο Πηγή στις 01:18 και ξεκίνησε να επιχειρεί στη Στεφάνη στις 02:19. Το «Ιλισσός 1» συνέχισε να επιχειρεί μέχρι το πρωί της Κυριακής (26/6), οπότε, μετά την άφιξη μεγάλων ενισχύσεων από την κεντρική, νότιο και δυτική Ελλάδα, απαγκιστρώθηκε, προκειμένου να επιστρέψει στη βάση του, στην οποία κατέληξε στις 07:00.

Στην πυρκαγιά που συνεχίζει να μαίνεται, επιχειρούν 56 οχήματα με 115 πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα δυνάμεως 38 ατόμων, 6 Α/Φ και 2 Ε/Π. Να σημειωθεί ότι στις 11:15 ένα Canadair-215 κατέπεσε στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής και τυλίχθηκε στις φλόγες. Ευτυχώς, οι χειριστές πρόλαβαν να απεγκλωβιστούν πριν αναφλεγεί το Α/Φ και είναι καλά στην υγεία τους.



Ετικέτες ,