ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: «Αποκλεισμός των ασθενέστερων εισοδημάτων από κάθε δημοτική υπηρεσία»

Το υψηλό κόστος του εισιτηρίου στους Δημοτικούς Θερινούς Κινηματογράφους Χολαργού και Παπάγου και το γενικότερο αποκλεισμό  των  πολιτών   από
τις δημοτικές δομές, λόγω χαμηλού εισοδήματος, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής των «8 Προτάσεων», Χάρης Κουγιουμτζόπουλος.

Παράλληλα, ο κ. Κουγιουμτζόπουλος καλεί τη Δημοτική Αρχή να καταργήσει το εισιτήριο στους κινηματογράφους για τις οικονομικά ασθενέστερες κοινωνικά ομάδες, τις μονογονεϊκές οικογένειες, καθώς και τους μαθητές.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αποκλείει πολίτες από τις δημοτικές υποδομές, επειδή δεν διαθέτουν το ανάλογο εισόδημα.

Καλούμε τώρα, τη δημοτική αρχή να καταργήσει το εισιτήριο για τις ασθενείς κοινωνικές ομάδες με ετήσιο εισόδημα κάτω των 20.000 ευρώ, τις μονογονεϊκές οικογένειες και τους μαθητές.

Βρισκόμαστε στο μάτι του κυκλώνα της κρίσης και στο δήμο μας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η ελιτίστικη αντίληψη των παροχών και ο αποκλεισμός των ασθενέστερων εισοδημάτων από κάθε δημοτική υπηρεσία.

7 και 8 ευρώ (28 και 32 αντίστοιχα για τέσσερα μέλη) καλούνται να πληρώσουν τον θερινό κινηματογράφο οικογένειες με εισοδήματα των 800 και των 700 ευρώ.

Δύο κινηματογράφους που ο Δήμος παραχώρησε σε ιδιώτες με μοναδικό κριτήριο την νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία της δημοτικής αρχής και τους οποίους οι δημότες μέσω της φορολογίας τους έχουν πληρώσει αδρά.

Την ίδια στιγμή κατά έναν εντελώς παράνομο τρόπο αποκλείονται οι μαθητές του ίδιου του σχολείου και όλοι οι μαθητές από την ελεύθερη πρόσβαση όπως προβλέπει  ο νόμος, ενώ η εμπορευσιμότητα των ταινιών, απομακρύνει κάθε έννοια ποιοτικού κινηματογράφου.

Την ίδια στιγμή, μέλη του κλάμπ του ΚΑΠΗ με εισοδήματα 100.000 και 150.000 ευρώ, απολαμβάνουν και έκπτωση με αποκλειστική ιδιότητα την εκλογική πελατεία.

Κι έτσι συνεχίζεται ο αντικοινωνικός ελιτισμός που σε κάθε δραστηριότητα υπαγορεύει την πολιτική της δημοτικής αρχής που ισχυρίζεται ότι “στον δήμο μας δεν υπάρχουν εισοδήματα κάτω των 20.000 ευρώ”.

Η δημοτική αρχή παραπλανώντας το δημοτικό συμβούλιο, παραχώρησε σε σύλλογο την Βίλα Σαλίγκαρου για μαθήματα ρομποτικής, με 12 ευρώ το δίωρο χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο. Είναι ένα ακόμη πρόγραμμα για λίγους.

Την ίδια στιγμή η δημοτική αρχή λειτούργησε τα θερινά κάμπς με ένα απαγορευτικό αντίτιμο για τους οικονομικά ασθενέστερους, ενώ παράλληλα προσέφερε και δωρεάν πάρκινγκ παιδιών “δημιουργικής απασχόλησης” για όσους δεν έχουν να διαθέσουν.

Έτσι η δημοτική αρχή και διαφημίζει δήθεν παροχές κοινωνικής πολιτικής και δεν πληρώνει ούτε ευρώ για τις παροχές αυτές.

Με τον ίδιο τρόπο η δημοτική αρχή αποκλείει εκατοντάδες παιδιά από τον αθλητισμό αφού υποχρεώνει τους γονείς τους να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να λειτουργήσουν τα σωματεία και ο μαζικός αθλητισμός.

Με την ίδια λογική η δημοτική αρχή αποκλείει τους ανέργους από τους παιδικούς σταθμούς “εκτός και αν παρακαλέσουν το δήμαρχο”. Δεκάδες άλλωστε υπηρεσίες προς τους δημότες απαιτούν προσωπική παράκληση προς το δήμαρχο.

Η Δημοτική Παράταξη 8 Προτάσεις έχει ταχθεί κατηγορηματικά υπέρ της αντικειμενικής τιμολογιακής πολιτικής με εισοδηματικά κριτήρια.

Βασικός ρόλος του δήμου πρέπει να είναι η αναδιανομή του εισοδήματος και η αναλογική επιβάρυνση των δημοτικών υπηρεσιών.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αποκλείει πολίτες από τις δημοτικές υποδομές, επειδή δεν διαθέτουν το ανάλογο εισόδημα.

Καλούμε τώρα, τη δημοτική αρχή να καταργήσει το εισιτήριο για τις ασθενείς κοινωνικές ομάδες με ετήσιο εισόδημα κάτω των 20.000 ευρώ, τις μονογονεϊκές οικογένειες και τους μαθητές».

Ετικέτες , ,