ΤΙΓΚΑΣ: «Τι συμβαίνει με τις Παιδικές Χαρές;»

Μια σειρά από ερωτήματα αναφορικά με τις Παιδικές Χαρές Χολαργού και Παπάγου και την καθυστέρηση της πιστοποίησής τους από τη Δημοτική Αρχή απηύθυνε την Πέμπτη (14/7) μέσω ανοικτής του επιστολής προς το Δήμαρχο, Ηλία Αποστολόπουλο, ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου, Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας.

Η σχετική επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριε Δήμαρχε,

ως  Δήμαρχο  όλων  των  Δημοτών,  αλλά
και ειδικότερα ως έχοντα την ευθύνη των Έργων του Δήμου, αφού με απόφασή σας δεν ορίσατε Αντιδήμαρχο και θελήσατε για δικούς σας λόγους να τα κρατήσετε τα έργα εσείς, θα ήθελα να μας ενημερώσετε σχετικά με το υπ΄αριθμ. 49709/19013 έγγραφο από 22 Ιουνίου 2016 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που απευθύνεται στο Δήμο.

Σε αυτό αναφέρονται ότι: “Από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης (ΥΠΕΣΔΑ) έγινε γνωστό (στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση) ότι ο Δήμος μας καθυστερεί σημαντικότατα στην πιστοποίηση των παιδικών χαρών. Η απουσία ελέγχου και η ενδεχόμενη λειτουργία τους χωρίς να έχουν πιστοποιηθεί, εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τα παιδιά αλλά και τους συνοδούς τους”.

Από την τόσο σημαντική αυτή παρατήρηση του ΥΠΕΣΔΑ προκύπτουν για τους συμπολίτες μας σοβαρότατα ερωτηματικά που απαιτούν άμεσες και πειστικές απαντήσεις.

1ο Ερώτημα: Πόσες και ποιες είναι οι παιδικές χαρές που επισκευάσθηκαν, πόσες και ποιες είναι αυτές που δεν επισκευάσθηκαν για άλλους λόγους και απαιτείται ακόμη να επισκευασθούν;

2ο Ερώτημα: Τι ποσά διατέθηκαν για κάθε μία και ποιο είναι το ποσοστό ολοκλήρωσης των εργασιών;

3ο Ερώτημα: Γιατί καθυστερεί τόσο η επισκευή τους;

4ο Ερώτημα: Γιατί καθυστερεί τόσο η πιστοποίηση των χώρων των παιδικών χαρών και των παιγνιδιών; Τί συμβαίνει;

5ο Ερώτημα: Αφού δεν πιστοποιήθηκαν γιατί λειτουργούν χωρίς τη νόμιμη πιστοποίηση και εκθέτουν σε σοβαρότατους κινδύνους τα παιδιά αλλά και τους συνοδούς τους;

6ο Ερώτημα: Πώς πήρατε την απόφαση να λειτουργούν οι παιδικές χαρές και να θέτετε σε κίνδυνο την ασφαλή χρήση αυτών παραβαίνοντας την Υ.Α 28492/09, Υ.Α 27934/14 τις οποίες ΔΕΝ ΤΗΡΕΙΤΑΙ. Γιατί;

Ο Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας επικεφαλής της παράταξης και τα στελέχη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης, είχαν επισημάνει και στο παρελθόν τους κινδύνους που εγκυμονεί η κατάσταση των παιδικών χαρών. Γι΄ αυτό σας καλούμε να απαντήσετε άμεσα, γιατί μιλάμε για τεράστια ευθύνη έναντι παιδιών και συνοδών τους, ευθύνη την οποία αναλαμβάνετε εξ ολοκλήρου σε περίπτωση που συμβεί το παραμικρό».

Ετικέτες , ,