ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΤΙΓΚΑ: «Μην παραπληροφορείς τον κόσμο»

Ανοιχτή απαντητική επιστολή προς τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα, σχετικά με το θέμα της πιστοποίησης των Παιδικών Χαρών του Δήμου, εξέδωσε τη Δευτέρα (18/7) ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος.

Τα όσα αναφέρει ο κ. Αποστολόπουλος έχουν ως εξής:

«Κύριε Τίγκα,

Καταρχήν θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι εδώ και οκτώ μήνες υπάρχει αρμόδιος Αντιδήμαρχος για τις παιδικές χαρές του Δήμου μας και αυτός είναι ο
κ. Τσουροπλής, καθώς και ότι η κα Αρβανίτη είναι Εντεταλμένη Σύμβουλος για την Τεχνική Υπηρεσία.

Όσον αφορά στο υπ’ αριθ. 49709/19013 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης καλό θα ήταν να μην παραπληροφορείτε και να μην τρομοκρατείτε τον κόσμο αναφέροντας ότι έχει σταλεί στο Δήμο μας, αφού η αλήθεια είναι ότι έχει σταλεί και σε άλλους Δήμους του Βόρειου Τομέα.

Σχετικά με τις παιδικές χαρές σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι, ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού σε καμία περίπτωση δεν θα έθετε σε κίνδυνο τα παιδιά και απορώ πως εσείς βγάλατε αυτό το συμπέρασμα.

Όταν μάλιστα ο Δήμος μας  μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας ανταποκρίθηκε στις εντολές του Υπουργείου Εσωτερικών και προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκτήσει πιστοποιητικά καταλληλόλητας για όλες τις παιδικές χαρές οι οποίες βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους που είναι χαρακτηρισμένοι ως χώροι “Παιδικής Χαράς”.

Τον Ιούνιο 2014 ο Δήμος προέβη στην καθαίρεση όλων των οργάνων τα οποία βρίσκονταν σε κακή κατάσταση, δεν διέθεταν πιστοποιητικά συμμόρφωσης προς τα πρότυπα ασφαλείας κι επιπρόσθετα βρίσκονταν σε απερίφραχτους κοινόχρηστους χώρους.

Στη συνέχεια συντάχθηκε μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία για την έκδοση των πιστοποιητικών συμμόρφωσης των οργάνων των υφιστάμενων παιδικών χαρών του Δήμου και περίπου στο τέλος του 2014 σύμβαση με την εταιρία “EUROCERT” (Διαπιστευμένος φορέας πιστοποίησης παιδικών χαρών).

Κατόπιν ακολούθησαν μελέτες για εργασίες συμμόρφωσης των παιδικών οργάνων και συντήρηση παιδικών χαρών με σκοπό τη συντήρηση των οργάνων, τη συμμόρφωσή τους προς τα πρότυπα ασφαλείας καθώς και την ολοκλήρωση των παιδικών χαρών (περιφράξεις, χωματουργικά κτλ).

Μετά από ανοικτό διαγωνισμό υπογράφηκε η σύμβαση του έργου με ανάδοχο την εργοληπτική επιχείρηση “Β. & ΣΤ. ΚΑΡΑΛΟΥΛΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε./ΟΡΙΖΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Ε.Ε.” και το έργο τελείωσε εμπρόθεσμα στις 26-2-2016 και μέσα απ’ αυτό ολοκληρώθηκαν επτά (7) υφιστάμενες παιδικές χαρές και στις 30-5-2016 η “EUROCERT” κατέθεσε στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού τα πιστοποιητικά ελέγχου των επτά (7) παιδικών χαρών.

Με το υπ’αριθ. πρωτ. 12811/30-5-2016 έγγραφό της η Τεχνική Υπηρεσία διαβίβασε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προς την Επιτροπή Ελέγχου Παιδικών Χαρών Βόρειου Τομέα Αθηνών προκειμένου να εκδοθούν τα πιστοποιητικά καταλληλόλητας των επτά (7) παιδικών χαρών, σύμφωνα με το άρθρο 9 της υπ’αριθ. 28492/2009 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 931/Β/18-5-2009), όπως τροποποιήθηκε με την υπ’αριθ. 27934/2014 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 2029/Β/25-7-2014).

Οι παιδικές χαρές αυτές είναι οι εξής:
•           Οδού Περικλέους, Χολαργός
•           Πλατείας Δημοκρατίας, Χολαργός
•           Πλατείας Κύπρου, Χολαργός
•           Πάρκου Στ. Αλέξανδρου Παπάγου, Παπάγου
•           Πλατείας Παύλου Μπακογιάννη, Παπάγου
•           Οδού Νευροκοπίου, Παπάγου
•           Πλατείας Αγίου Γεωργίου, Παπάγου

Επίσης, όλα τα όργανα και στις δεκατρείς (13) υφιστάμενες παιδικές χαρές του Δήμου διαθέτουν πιστοποιητικά συμμόρφωσης προς τα πρότυπα ασφαλείας από τον κατασκευαστή τους, τα οποία ελέγχθηκαν από την “EUROCERT” και βρέθηκαν ορθά και πλήρη.

Αυτή τη στιγμή μάλιστα θα υπογραφεί η σύμβαση του έργου “Αποκατάσταση φθορών παιδικών χαρών 2016”, για τις υπόλοιπες έξι, καθώς και για συντήρηση των υφιστάμενων, έργο του οποίου ο διαγωνισμός έγινε στις 5/4/2016. Αφού ολοκληρωθούν τα έργα θα αιτηθούμε τη λήψη πιστοποιητικών καταλληλόλητας και για αυτές τις παιδικές χαρές.

Κύριε Τίγκα,

Ελπίζω να κατανοείτε ότι ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού προωθεί όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την αδειοδότηση των παιδικών χαρών και η όποια καθυστέρηση οφείλεται στις χρονοβόρες διαδικασίες μελετών, διαγωνισμών κλπ.

Επίσης σας ενημερώνω ότι η συντήρηση των παιδικών χαρών είναι συνεχής γιατί δυστυχώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το συχνό φαινόμενο των βανδαλισμών και των φθορών.

Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού
Ηλίας Αποστολόπουλος»

Ετικέτες , ,