ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΙΓΚΑ: «Λέμε όχι σε συναίνεση-αποδοχή για άλλοθι»

Ανακοίνωση με αφορμή την πρόσκληση προς τις δημοτικές παρατάξεις που απηύθυνε ο Δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, για την υποβολή προτάσεων σχετικά με τη σύνταξη του προϋπολογισμού του 2017, εξέδωσε η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Παπάγου-Χολαργού. Αναλυτικά, τα όσα αναφέρει η παράταξη του Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα έχουν ως εξής:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Προϋπολογισμός Οικονομικού Έτους 2017

Κύριε Δήμαρχε,

η πρόσκληση που απευθύνατε προς τις δημοτικές παρατάξεις για την υποβολή προτάσεων σχετικά με τη σύνταξη του προϋπολογισμού του 2017, μόνο πικρό μειδίαμα μας προκάλεσε. Προφανώς οι δικές μας προτάσεις θα θέλατε να αποτελέσουν επιχείρημα στην επίκληση των  δημοκρατικών διαδικασιών της διοίκησής σας όταν στο μέλλον θα αναφέρεσθε στην εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Εξ' άλλου ο προϋπολογισμός, αποτελεί την οικονομική αποτύπωση του δικού σας προγράμματος. Το δικό μας  πρόγραμμα, το πρόγραμμα της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης είναι καθαρώς ανθρωποκεντρικό. Έχει στο επίκεντρο το δημότη. Έχει όραμα του οποίου η υλοποίηση ακολουθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και λαμβάνει υπόψη τις ισχύουσες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτισμικές συνθήκες.

Κατά τα δύο έτη της δημαρχίας σας ουδέποτε δεχθήκατε τις προτάσεις των δημοτικών παρατάξεων για την σύνταξη του προϋπολογισμού αλλά και για άλλα μείζονος σημασίας ζητήματα του Δήμου μας. Να σας υπενθυμίσουμε ότι η παράταξή μας, η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση, έχει υποβάλει είκοσι πέντε ρεαλιστικές και απόλυτα υλοποιήσιμες προτάσεις. Σας προκαλούμε να μας  απαντήσετε πόσες από αυτές κάνατε δεκτές. ΟΥΤΕ ΜΙΑ. Άραγε όλες οι προτάσεις ήταν λανθασμένες;

Το δικό σας πρόγραμμα δεν καταφέρατε να προσαρμόσετε στους δυσμενείς καιρούς ούτε και να περιλάβετε τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου και των συνδημοτών μας. Και για να μη θεωρήσετε υπερβολική την κριτική μας, πιστεύετε ότι η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης που εκφράζει τις θέσεις της, σύμφωνα με το νόμο, για την σύνταξη του προϋπολογισμού είναι σε θέση να το πράξει χωρίς πλήρη γνώση των στοιχείων των οικονομικών υπηρεσιών; Και μάλιστα στα μέσα του καλοκαιριού, σε εποχή διακοπών, σε μία ή δύο συνεδριάσεις;

Μέχρι σήμερα, δυστυχώς για την πόλη μας, δεν καταφέρατε να αντλήσετε χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα, την περιφέρεια ή άλλους φορείς. Δεν υλοποιήσατε τις "νέες ιδέες" που υποσχεθήκατε προεκλογικά αλλά και δεν υιοθετήσατε κάποιες πραγματικά πρωτοποριακές ιδέες άλλων παρατάξεων, ώστε η πόλη μας να αναβαθμιστεί, η κοινωνική συνοχή -τόσο επιτακτική ανάγκη των ημερών μας-να ενδυναμωθεί και να βελτιωθεί η ποιότητα  ζωής των κατοίκων της.

Κύριε Δήμαρχε,

Ο Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας επικεφαλής της παράταξης και τα στελέχη της, επειδή θέλουμε να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς μαζί σας, σας προτείνουμε:

Τελειώνοντας σας ερωτώ: Γιατί δεν φέρνετε την διοίκησή σας κοντά στους δημότες; Γιατί δεν προχωρήσατε έγκαιρα σε ηλεκτρονική διαβούλευση; Δεν επιθυμείτε απ' ευθείας διάλογο με τους συνδημότες μας; Έχετε επιφυλάξεις για ένα σύστημα τοπικής διακυβέρνησης με αναβαθμισμένη την συμμετοχή του δημότη; Τι φοβάστε επί τέλους;

Να θυμάστε ότι από εμάς αυτό που θέλετε με τρόπο υποκριτικό και παραπλανητικό να αποσπάσετε, δεν θα το έχετε, χωρίς να δείξετε από προηγούμενα στην πράξη ότι επιθυμείτε ουσιαστική συνεργασία. Συνεπώς υπό τις παρούσες συνθήκες, τις συνθήκες που με την άκαμπτη στάση σας δημιουργήσατε, λέμε ΟΧΙ σε:

Συναίνεση – Αποδοχή για Άλλοθι.

Ετικέτες ,