Όλη η αλήθεια για την ανεξαρτητοποίηση Κουτάκη

Τίτλοι τέλους στη συνεργασία του Παπαγιώτη Δημοτικού Συμβούλου, Νίκου Κουτάκη, με την παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση» του Κώστα Τίγκα έπεσαν την Πέμπτη (21/7/16), κατά τη διάρκεια της 7ης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού     Συμβουλίου     στο
Χολαργό. Ο Νίκος Κουτάκης μέχρι πρότινος αποτελούσε το μοναδικό, πλην του επικεφαλής (Τίγκα), εκλεγμένο Δημοτικό Σύμβουλο της 2ης κατά σειρά παράταξης του Δήμου.

Η αλήθεια είναι ότι εδώ και καιρό ο κ. Κουτάκης είχε κάνει γνωστή, ξανά μέσω συνεδρίασης του ΔΣ, τη διαφοροποίησή του από αρκετές από τις ανακοινώσεις που σχεδόν καθημερινά εκδίδει η παράταξη Τίγκα. Αυτός παρουσιάστηκε από τα υπόλοιπα τοπικά ΜΜΕ και ως ο λόγος της ανεξαρτητοποίησης Κουτάκη, κάτι που φυσικά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Δύο χρόνια μετά τις Δημοτικές Εκλογές του ’14 και τρία πριν από εκείνες του ’19, το πολιτικό τοπίο σε τοπικό επίπεδο έχει αρχίσει δειλά δειλά να μπαίνει σε μία τροχιά, η οποία και θα δρομολογήσει τις ανάλογες εξελίξεις. Όσο συγκυριακή ήταν η συνεργασία των λεγόμενων τριών «Κ» (Κουκής, Κουτάκης, Κούτρα) με τον Κώστα Τίγκα στις εκλογές του ’14, άλλο τόσο αναμενόμενος ήταν και ο διαφορετικός δρόμος που θα ακολουθούσε η ομάδα των τριών μετεκλογικά, ειδικά στην περίπτωση που φαινόταν μακροπρόθεσμα πως ο -ευκαιριακός- επικεφαλής τους δεν έχει... μέλλον.

Με το Νίκο Κουκή ήδη (θριαμβευτή έναντι του Τίγκα) Πρόεδρο της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Παπάγου - Χολαργού και παρολίγον... Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης υπό τις ευλογίες του Δημάρχου, Ηλία Αποστολόπουλου και την Κική Κούτρα εκτός «Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης» και εκτός πολιτικού σκηνικού γενικότερα, η ανεξαρτητοποίηση Κουτάκη ήταν θέμα χρόνου.

Για όσους βιάζονται να «βαφτίσουν» το Νίκο Κουκή εν δυνάμει... υποψήφιο Δήμαρχο και το Νίκο Κουτάκη νο2 μιας τέτοιας παράταξης, αξίζει να σημειώσουμε ότι οι πληροφορίες και εν όψει ’19 τους φέρνουν πιο κοντά στην παράταξη Αποστολόπουλου παρά σε αυτόνομη κάθοδο. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι μιλάμε για Παπαγιώτες τοπικούς παράγοντες, κάτι που στον «καλλικρατικό» Δήμο αποτελεί πλέον (και ειδικά μετά την τετραετία Ξύδη) περισσότερο μειονέκτημα, παρά πλεονέκτημα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Παπάγου το ’19 δεν θα εκπροσωπηθεί από δεξιά παράταξη (βλ. Ξύδη ’10, Τίγκα ’14), το πιθανότερο ωστόσο είναι ότι αυτή τη φορά όλα τα μεγάλα στελέχη της περιοχής θα επιλέξουν πιο... σίγουρους δρόμους. Και οι δρόμοι αυτοί οδηγούν αναπόφευκτα σε δύο μονοπάτια.

Εκείνο που προαναφέραμε, δηλαδή του νυν Δημάρχου και εκείνο της έτερης δεξιάς χολαργοκεντρικής παράταξης που φημολογείται πως εν καιρώ θα λάβει σάρκα και οστά. Είτε με επικεφαλής το Δημοτικό Σύμβουλο, Δημήτρη Τούτουζα, που ήδη έχει εκφράσει σχετικό ενδιαφέρον, είτε με αρχηγό το συνάδελφό του, Γιώργο Ανυφαντή, τα ερείσματα του οποίου, τόσο στο Χολαργό όσο και στου Παπάγου, είναι ιδιαίτερα ισχυρά, με τη δημοφιλία του διαρκώς να αυξάνεται.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ηλίας Αποστολόπουλος μέχρι το 2019 θα έχει να κάνει με μία αντιπολίτευση κυριολεκτικά διαλυμένη, αφού πλην των τριών μονοεδρικών παρατάξεων και της παράταξης Κουγιουμτζόπουλου, οι υπόλοιπες τέσσερις διμελής παρατάξεις έχουν ήδη διασπαστεί.

Ετικέτες , ,