ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Θλίβεστε, ενώ δεν έχετε παρακολουθήσει ούτε μία παράσταση»

Την απάντησή του στους τέσσερις επικεφαλής της αντιπολίτευσης (Τίγκα, Κεχρή, Κουγιουμτζόπουλο, Ανυφαντή) και στην κοινή ανακοίνωση που εκείνοι εξέδωσαν τη Δευτέρα (1/8) αναφορικά με την ανταπόκριση και την ποιότητα των παραστάσεων του 22ου Φεστιβάλ Παπάγου - Χολαργού έδωσε μέσω δικής του σχετικής ανακοίνωσης ο Δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος. Σε αυτή, μεταξύ άλλων, ο κ. Αποστολόπουλος απορεί για τη θλίψη που εκφράζουν οι τέσσερις σχετικά με την ποιότητα του Φεστιβάλ, όταν οι ίδιοι δεν έχουν παρακολουθήσει σχεδόν καμία παράσταση, ούτε πέρυσι αλλά ούτε και φέτος. Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δημάρχου έχει ως εξής:


ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΘΕΑΤΩΝ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 22Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Κύριοι Επικεφαλής των Τεσσάρων Δημοτικών Παρατάξεων,

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί κάποιος να βλέπει με θλίψη όπως λέτε, ότι κάτι δεν πάει καλά στη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ, όταν κάποιοι από τους υπογράφοντες δεν έχουν παρακολουθήσει σχεδόν καμία παράσταση ούτε πέρυσι αλλά ούτε και φέτος.

Καταρχήν να σας θυμίσω ότι φέτος για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια, το πρώτο μέρος των εκδηλώσεων στο Κηποθέατρο (Ιούνιος-Ιούλιος), ονομάστηκε «Φεστιβάλ» με σκοπό την προσέλκυση ποιοτικών παραστάσεων, περισσότερων θεατών και χορηγών, κάτι το οποίο θεωρώ πως το έχουμε επιτύχει. Συγκρίνοντας τους θεατές του Φεστιβάλ από τα εισιτήρια τα τελευταία χρόνια, εύκολα θα διαπιστώσετε αυτά που σας λέω και συγκεκριμένα: Το 2013 τις εκδηλώσεις Ιουνίου-Ιουλίου είχαν παρακολουθήσει 5.173 θεατές, το 2014 7.859 θεατές, 5.335 το 2015 και 9.226 το 2016.

Θα σας απαντήσω και στα ερωτήματά σας, αν και το έχω κάνει ήδη στο Δημοτικό Συμβούλιο.

- Οι ακυρώσεις των παραστάσεων δεν είναι ευθύνη του Δήμου, αλλά απόφαση των εταιριών παραγωγής. Μάλιστα να σας θυμίσω ότι πέρυσι είχαμε οκτώ (8) ακυρώσεις παραστάσεων και φέτος τέσσερις (4). Επίσης την τιμή του εισιτηρίου δεν την καθορίζει ο Δήμος, αλλά οι παραγωγοί των παραστάσεων.

- Όσον αφορά στις μουσικές εκδηλώσεις, ο Δήμος μας είχε βγάλει ανακοίνωση και σας έχει δοθεί απάντηση και στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά μάλλον ξεχνάτε ή δεν θέλετε να θυμάστε. Οι μουσικές εταιρίες παραγωγής είχαν ζητήσει μείωση του ενοικίου από όλα τα θέατρα. Ο Δήμος μας λόγω των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας, ήδη είχε μειώσει το ελάχιστο μίσθωμα του Κηποθεάτρου κατά 100 ευρώ σε σχέση με το 2015, οπότε όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούσαμε να το μειώσουμε άλλο γιατί αυτό θα ήταν εις βάρος μας, αφού πρέπει να καλύψουμε και ένα μεγάλο μέρος εξόδων, όπως έξοδα συντήρησης και λειτουργίας του Κηποθεάτρου κ.α. Παρόλα αυτά οι μουσικές εκδηλώσεις για το α’ μέρος του Φεστιβάλ 2016, ήταν επτά, δηλαδή δύο περισσότερες από πέρυσι και θα ακολουθήσουν και άλλες στο β΄ μέρος.

- Για τους σημαντικούς καλλιτέχνες και το χαμηλού επιπέδου πρόγραμμα, θα σας έλεγα ότι αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα. Απλά θα σας αναφέρω ότι στο α’ μέρος του Φεστιβάλ παίχτηκαν παραστάσεις που έκαναν πρεμιέρα στο Κηποθέατρο Παπάγου, παραστάσεις που παίχτηκαν στο Φεστιβάλ Αθηνών, στο Φεστιβάλ Επιδαύρου, παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, κλπ. Παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό υπήρχαν και θα υπάρχουν και στο β΄ μέρος του Φεστιβάλ,  έξοδα των οποίων καλύπτει ο Δήμος μας.

-Σχετικά με τις δωρεάν προσκλήσεις σας ενημερώνω ότι δίνονται σε ΑμεΑ, σε μέλη του Κοινωνικού Παντοπωλείου, σε εθελοντές όπως της Δασοπροστασίας, του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, σε αιμοδότες, σε μέλη του ΚΑΠΗ, στο προσωπικό του Δήμου μας και σε δημότες και κατοίκους της πόλης μας.

- Τέλος να σας θυμίσω ότι ο απολογισμός των καλοκαιρινών εκδηλώσεων και του Φεστιβάλ 2015, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του προϋπολογισμό του Δήμου Παπάγου-Χολαργού και υπάρχουν όλοι οι κωδικοί αναλυτικά, αναρτημένοι στην επίσημη ιστοσελίδα μας. Κακώς λοιπόν υπονοείτε ότι τον αποκρύπτουμε. Να σας θυμίσω επίσης ότι και για την αποδοχή χορηγιών και δωρεών συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή, στην οποία υπάρχουν μέλη των παρατάξεων της μειοψηφίας.

Κύριοι,

Θα ήθελα ειλικρινά να μου πείτε πώς καταλήγετε στο ατεκμηρίωτο συμπέρασμα ότι το α’ μέρος του Φεστιβάλ ήταν αισθητά κατώτερο φέτος, όταν μάλιστα είχαμε αύξηση θεατών και αύξηση εσόδων σε σχέση με την περσινή χρονιά (5.335 θεατές το 2015, 9.226 θεατές το 2016). Καλό θα ήταν λοιπόν να ενημερώνεστε πριν προβείτε στην οποιαδήποτε ανακοίνωση και να μη συνεχίζετε τον ίδιο δρόμο της παραπληροφόρησης προς χάριν εντυπώσεων και μόνο.

Το Φεστιβάλ συνεχίζει την λειτουργία του βασιζόμενο στην επιτυχημένη πορεία των 21 προηγούμενων χρόνων. Όσο και να προσπαθείτε, δεν μπορείτε να μειώσετε το κύρος του θεσμού του Φεστιβάλ του Δήμου μας. Ήταν, είναι και θα είναι ένα κόσμημα για την πόλη μας. Ένα από τα πιο επιτυχημένα Φεστιβάλ του νομού Αττικής, το οποίο αρκετοί Δήμοι το έχουν ως παράδειγμα προς μίμηση.

Καλές διακοπές. Ραντεβού στις 23 Αυγούστου στην έναρξη του β’ μέρους του Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.

Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού
Ηλίας Αποστολόπουλος

Ετικέτες , ,