«Δημοτικές» ευχές για τη νέα σχολική χρονιά

Τις δικές τους ευχές για τη νέα σχολική χρονιά στέλνουν η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Νεολαίας & Προώθησης της Απασχόλησης Παπάγου-Χολαργού, Μαρία Μουντάκη-Αθανασάκου και ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας. Αναλυτικά,  οι  ευχές   των   δύο
δημοτικών παραγόντων έχουν εξής:

Με Χαμόγελο και Ελπίδα

Σε λίγες ημέρες, μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά. Το κουδούνι θα χτυπήσει πάλι, τα σχολεία θα γεμίσουν με παιδικές φωνές και χαμόγελα. Όλοι μας, μέσα από τα λαμπερά μάτια των παιδιών, ας πάρουμε δύναμη, το όραμα και την έμπνευση για μια ακόμη δημιουργική χρονιά.

Οι νηπιαγωγοί, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές αποτελούν έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες της Παιδείας. Σε εσάς, η κοινωνία και οι γονείς εμπιστεύονται ότι πιο πολύτιμο, ότι πιο αγνό και ωραίο έχουν. Όλοι μας είμαστε βέβαιοι ότι θα πράξετε ότι πρέπει για να μεταβιβάσετε στα παιδιά, όχι μόνο γνώσεις, αλλά ιδανικά και αξίες. Τα παιδιά περιμένουν να είσθε δίπλα τους και να συνεχίσετε με ζήλο και ευσυνειδησία να τα καθοδηγήσετε στα μονοπάτια της γνώσης και της ζωής. Ιδιαίτερη αγάπη και φροντίδα χρειάζονται τα «πρωτάκια». Είμαι βέβαιη ότι θα τα υποδεχθείτε με αγάπη και θα τα μάθετε να κάνουν όνειρα, που ομορφαίνουν την ζωή, δημιουργούν στόχους, προσδοκίες και προοπτική για το αύριο.

Από πλευράς Δημοτικής Αρχής, όπως μέχρι τώρα, θα είμαστε ανοιχτοί για συνεργασία με όλους τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας (Ενώσεις και Συλλόγους γονέων, Διευθυντές Σχολείων και εκπαιδευτικό προσωπικό, Γονείς και Παιδιά) για να δημιουργήσουμε τις όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες λειτουργίας των σχολείων. Τα σχολεία είναι οι κυψέλες για την δημιουργία αυριανών πολιτών με ολοκληρωμένη προσωπικότητα και κοινωνική ευαισθησία. Η κοινή αγάπη για τις μαθήτριες και τους μαθητές ας είναι ο φωτεινός φάρος όλων των προσπαθειών μας.

Με τις σκέψεις αυτές εκφράζω τις πιο θερμές ευχές μου σε όλους και κυρίως σταπαιδιά για ένα όμορφο μα συνάμα εξαιρετικά δύσκολο ξεκίνημα, με υγεία, αισιοδοξία αλλά και προβληματισμό. Με συλλογικότητα, σεβασμό και συνεργασία με όλους όσους εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Καλή και δημιουργική Σχολική Χρονιά για μια καλύτερη παιδεία που μας αξίζει.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας
Μαρία Μουντάκη-Αθανασάκου

Ευχές για τη νέα Σχολική Χρονιά

Ο Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας, επικεφαλής της παράταξης, και τα στελέχη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Παπάγου-Χολαργού, θέλουμε για την νέα Σχολική Χρονιά 2016-2017 να εκφράσουμε από καρδιάς τις πιο θερμές ευχές μας για επιτυχίες στους μαθητές και μαθήτριες για τη χρονιά που αρχίζει.

Θέλουμε να σας πούμε με κάθε ειλικρίνεια να έχετε υπομονή και δύναμη  στο υπέροχο ταξίδι της γνώσης και  της πνευματικής  καλλιέργειας. Μην ξεχνάτε ότι με τη γνώση είσαστε πιο δυνατοί, γιατί Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.

Για τη χρονιά που ξεκινά σε μια δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα μας, θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι είμαστε κοντά στους εκπαιδευτικούς που πασχίζουν, στους γονείς που συμπάσχουν με τα παιδιά τους, αλλά και στα παιδιά που συνεχώς  αγωνίζονται. Να θυμάστε ότι:

«ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ!»

Ετικέτες , ,