Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ο Σύλλογος Γυναικών

Ανακοινώσεις για τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Παρασκευή (9/9) και για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εξέδωσε ο Σύλλογος Γυναικών Χολαργού-Παπάγου,  που  πρόσκειται  στο
ΚΚΕ. Αναλυτικά, τα όσα αναφέρει ο Σύλλογος έχουν ως εξής:

Όλοι στο Συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ.

Εργαζόμενη, αυτοαπασχολούμενη, νέα γυναίκα, συνταξιούχε,
Η εμπειρία μας έχει δείξει πως σ’ αυτή την κοινωνία δεν παίρνεις ό,τι αξίζεις αλλά ό,τι διεκδικείς.
Οι ανάγκες μας για εργασία, μητρότητα, δημιουργική ζωή δεν συμβιβάζονται με τα κέρδη των μονοπωλίων και την καταπίεση.
Οι κυβερνήσεις για να εξασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων μαυρίζουν το σήμερα και υποθηκεύουν το αύριο της λαϊκής οικογένειας. Τους εξασφαλίζουν νέα προνόμια και μας φορτώνουν νέα βάρη: με νέα φοροληστεία, σχέδια για όλο πιο άγρια εκμετάλλευση σε χώρους δουλειάς κάτεργα, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, δρομολογώντας καταιγίδα κατασχέσεων για ληξιπρόθεσμα χρέη, με δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας υποβαθμισμένες, βορά στα νύχια των επιχειρηματικών ομίλων. Με νέα μέτρα, πάνω στα παλιά, πτωχεύουν τις ζωές μας.
Η ανάπτυξη, που εξαγγέλλει η κυβέρνηση, χτίζεται πάνω στα ερείπια των εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας. Θέλουν να αποδεχτούμε ότι ο συνδυασμός της μητρότητας με την εργασία είναι ατομική μας υπόθεση και όχι κρατική ευθύνη και υποχρέωση για μέτρα κοινωνικής προστασίας, για κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων γονιών, των ΑμΕΑ.
Παρουσιάζουν ως ''κοινωνική δικαιοσύνη'' τη ζωή με ψίχουλα, τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας για όσες οικογένειες βρίσκονται στην εξαθλίωση.
Ήρθε η ώρα να αμφισβητήσουμε την κυριαρχία των εκμεταλλευτών του μόχθου μας. Έχουμε τη δύναμη να διεκδικήσουμε για όλους και όλες σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα.
Δεν είμαστε μόνες μας. Η δράση μας συναντιέται με όλους εκείνους που συνειδητοποιούν πωςη λύση στα προβλήματά μας βρίσκεται μόνο στη συλλογικά οργανωμένη διεκδίκησημιας ζωής με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και τις δυνατότητες της εποχής, για όλους. Με τη δράση δεκάδων σωματείων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με τους μικρούς εμπόρους, τους αυτοαπασχολούμενους/ες, με τους φτωχούς αγρότες από τους αγροτικούς συλλόγους, αλλά και όσους συμμετείχαν στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Με τη δράση των σπουδαστριών και σπουδαστών του ΜΑΣ. Αυτός ο κοινός μας αγώνας ανοίγει το δρόμο για τη μόνη ελπιδοφόρα διέξοδο.
Τίποτα δεν χαρίζεται! Όλα καταχτιούνται με οργάνωση και αγώνα!
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Γονείς, εκπαιδευτικοί,
Ο Σεπτέμβρης των παθών μας έφτασε.

Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινά με προβλήματα και δυσκολίες για το σχολείο και τη μόρφωση των παιδιών, για τα εργασιακά μας δικαιώματα. Στοσχολείο, που δεν είναι ούτε νέο, ούτε ενιαίο, ούτε ολοήμερο,προωθεί η κυβέρνηση τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις,που είναι κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, καιαποτελούν δημοσιονομικό κόφτητων δικαιωμάτων μαθητών κι εκπαιδευτικών.
Αντί να γίνουν μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά η κυβέρνηση εξαφανίζει τα κενά, ψαλιδίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.
Χέρι – χέρι με τις περικοπές προωθείται η αντιδραστική προσαρμογή του σχολείου στις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας. Η λογική των δεξιοτήτων από μικρή ηλικία, η αυτονομία (διοικητική και παιδαγωγική) της σχολικής μονάδας, δηλ. η κατηγοριοποίηση, το σχολείο πολλαπλών ταχυτήτων. Στο σχολείο αυτό δεν χωράει η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Για το λόγο αυτό γενικεύεται η ελαστική εργασία με χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους να γυρίζουν κάθε χρόνο τη χώρα με μια βαλίτσα στο χέρι.
Μπορούμε να τους εμποδίσουμε! Να μην επιτρέψουμε η μόρφωση των παιδιών μας και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών να μπουν στον μόνιμο κόφτη Κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΣΕΒ – ΔΝΤ.
Απαιτούμε την κάλυψη όλων των πραγματικών κενών δηλ. δάσκαλος ανά τάξη, όσοι δάσκαλοι χρειάζονται στο ολοήμερο, εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων για τα αντίστοιχα αντικείμενα, ειδικοί εκπαιδευτικοί για τμήμα ένταξης και όσες παράλληλες στηρίξεις χρειάζονται και φυσικά όχι 25άρια και 27άρια αλλά 15 μαθητές στο Νηπιαγωγείο, Α και Β τάξεις Δημοτικού και 20 στις υπόλοιπες).
Να μην επιτρέψουμε επανάληψη της τακτικής των τελευταίων χρόνων, που, για να καλυφθούν τα κενά που δημιουργούνταν στα σχολεία, διέλυαν ολοήμερα και μετακινούσαν δασκάλους μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
•           Άμεση απόσυρση των κυβερνητικών τροπολογιών  και των Υπουργικών Αποφάσεων για το Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, την Ειδική Αγωγή, το ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου, την κατάργηση των υπευθύνων στα εργαστήρια στη Β/θμια.
•           Μαζικούς – Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών.  Όχι άλλες χαμένες διδακτικές ώρες των παιδιών.
•           Να ανοίξουν άμεσα όλες οι δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και να στελεχωθούν με όλο το μόνιμο και αναγκαίο προσωπικό. Κανένα παιδί έξω από τη δομή που έχει ανάγκη.
•           Να υπάρχει δάσκαλος υπεύθυνος για τη λειτουργία του ολοήμερου.
•           Να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμοςγια παραπέρα μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα που υπάρχουν διαγνώσεις για μαθητές που χρειάζονται ειδική παιδαγωγική στήριξη.
•           Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων.Ούτε ένα 1€ από την τσέπη των λαϊκών οικογενειών για υλικά, αναλώσιμα.
•           Ένα γεύμα δωρεάν για όλους τους μαθητές με ευθύνη της Κυβέρνησης.
•           Πρόσληψη όλων των καθαριστριών με μόνιμη και σταθερή εργασία για καθαρά σχολεία.
Στο σχολείο που χρειαζόμαστε, που θα ολοκληρώνει τη μόρφωση και τη διαπαιδαγώγηση όλων των παιδιών, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ!

Ετικέτες ,