Εντείνονται οι φωνές για το γήπεδο του Παπάγου

Για την -προβληματική- κατάσταση του ποδοσφαιρικού γηπέδου της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου, επί της οδού Κύπρου, πρώτο το «μένουμε... Χολαργό!» ασχολήθηκε εδώ και 1,5 χρόνο, καταθέτοντας μάλιστα και επίσημη πρόταση στη Δημοτική Αρχή για συμφέρουσα προς όλους λύση του         προβλήματος.         Το
«μένουμε... Χολαργό!», παράλληλα, ήταν και το Μέσο που αποκάλυψε στις 28 Μαρτίου 2015 την είδηση της δρομολόγησης τοποθέτησης πλαστικού χλοοτάπητα στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, μια είδηση που επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη 7 μήνες αργότερα, με την παρουσία στο χώρο του Δημάρχου, Ηλία Αποστολόπουλου και του Αντιπεριφερειάρχη, Γιώργου Καραμέρου.

Ένα χρόνο αργότερα, ουδεμία σημαντική εξέλιξη έχει σημειωθεί επί του θέματος, αφού ο πλαστικός χλοοτάπητας συνεχίζει να... αγνοείται, με την ομάδα ποδοσφαίρου του ΑΣ Παπάγου και τις ακαδημίες της να παραμένουν... εξόριστοι στο Νταμάρι του Χολαργού.

Στο μεταξύ, οι φωνές διαμαρτυρίας από δημότες που σχετίζονται με το γήπεδο ποδοσφαίρου του Παπάγου και τον αθλητισμό γενικότερα εντείνονται. Μία από αυτές αποτελεί και η προσωπική επιστολή που απεστάλη προ ημερών στο Δήμαρχο από το συνδημότη Παπάγου-Χολαργού, Απόστολο Χαλιμά και η οποία κοινοποιήθηκε από το συντάκτη της στο «μένουμε... Χολαργό!».

Ο κ. Χαλιμάς μεταξύ άλλων κάνει λόγο για εξαπάτηση από πλευράς Ηλία Αποστολόπουλου αναφορικά με το θέμα του γηπέδου και τις ανάλογες υποσχέσεις που ο τελευταίος είχε δώσει προεκλογικά, τονίζοντας πως είναι ντροπή σε ένα από τα ακριβότερα προάστια των Αθηνών να αντιστοιχεί στα παιδιά ένα γήπεδο σε αυτή την κατάσταση.

Αναλυτικά, η επιστολή του Απόστολου Χαλιμά έχει ως ακολούθως:

Αξιότιμε κε Δήμαρχε,

Ονομάζομαι Απόστολος Χαλιμάς και είμαι δημότης Παπάγου και πατέρας 2 αγοριών 11 & 9 ετών που παίζουν ποδόσφαιρο στην ομάδα ποδοσφαίρου Α.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ.

Σας γράφω διότι θεωρώ ότι για ακόμη μία φορά οι δημότες του Παπάγου εξαπατήθηκαν από εσάς όπως τόσα χρόνια από όλους τους προηγούμενους δημάρχους αλλά και υποψήφιους δημάρχους.

Θυμάμαι ότι πριν βγείτε δήμαρχος είχατε στις προεκλογικές σας δεσμεύσεις την ανακατασκευή ενός σύγχρονού γηπέδου ποδοσφαίρου στην οδός Κύπρου 2. Μάλιστα ήμουν παρών στην γιορτή της ομάδας όπου βγάλατε λόγο και μετά "δακρύων" μας υποσχεθήκατε την ανακατασκευή αυτού του ελεεινού και ντροπιαστικού γηπέδου για την περιοχή μας . Είναι μάλιστα αστείο το γήπεδο να βρίσκεται στην ίδια σχεδόν κατάσταση από το 1963 που κατασκευάστηκε όταν μάλιστα ο Δήμος του Παπάγου έχει από τα υψηλότερα δημοτικά τέλη στην Αττική.

Επειδή έχω την τύχη και την ατυχία τα παιδιά μου να αγωνίζονται στην θέση του τερματοφύλακα είναι οι πρώτοι υποψήφιοι για τραυματισμό παίζοντας σε ένα γήπεδο τέτοιας άθλιας κατάστασης.

Λυπάμαι ειλικρινά γιατί έχουμε την ίδια σχεδόν ηλικία και όταν σας ψηφίσαμε εγώ , η οικογένεια μου και όλοι αυτοί που σας πιστέψανε και σχετίζονται με το γήπεδο, πιστέψαμε ότι σαν νέος άνθρωπος θα τηρούσατε την υπόσχεση σας και επιτέλους θα γινόταν η ανακατασκευή του γηπέδου . Είναι μεγάλη ντροπή και απαράδεκτο τα παιδιά μας ζώντας σε ένα από τα καλύτερα και ακριβότερα προάστια της Αθήνας να παίζουν σε ένα τέτοιο γήπεδο.

Είμαι σίγουρος πως θα μου απαντήσετε ότι υπάρχουν και άλλες ομάδες και γήπεδα στην περιοχή μας αλλά μάλλον ξεχνάτε ότι εμείς σας ψηφίσαμε για να κάνετε καλύτερη την ποιότητα ζωής στον δήμο μας και αυτό συμπεριλαμβάνει και την ποιότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Λυπάμαι και πάλι για την επιλογή της εμπιστοσύνης που σας δείξαμε και δυστυχώς πρέπει να ζήσουμε με αυτή την επιλογή για τα επόμενα 3 -4 χρόνια. Λυπάμαι επίσης γιατί δεν δέχομαι οποιαδήποτε τύπου δικαιολογία γιατί αυτά τα έχουμε ακούσει 40 χρόνια τώρα. Εμείς δεν ζητήσαμε ποτέ το γήπεδο να γίνει  OLD TRAFORD ή Στάδιο Καραϊσκάκη αλλά να τοποθετηθεί έστω ένας συνθετικός χλοοτάπητας.

Λυπάμαι αν σας στεναχωρώ αλλά είναι πραγματικά εξοργιστικό να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση.

Μετά τιμής,

Απόστολος Χαλιμάς.

Ετικέτες , , ,