Το 2ο Γυμνάσιο στην εκστρατεία «Ecomobility 2016-2017»

Με το σύνθημα «Οι Μαθητές ερευνούν, οι Πόλεις ενημερώνονται και η Κοινωνία ευαισθητοποιείται», ομάδα μαθητών του 2ου Γυμνασίου Χολαργού συμμετέχει στην εκστρατεία «ECOMOBILITY 2016 - 2017». Η Εκστρατεία προσφέρει την ευκαιρία στους έφηβους και στον περίγυρό τους να μάθουν να ζουν σε συνθήκες  κοινωνικής  ισότητας
και ελευθερίας, προστατεύοντας το περιβάλλον και αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής στις πόλεις. Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, όπου συμμετείχαν και οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε 30 πόλεις της χώρας, από τις αρχές Φεβρουαρίου μέχρι και τα μέσα Μαρτίου.

Επίσης, παρουσιάστηκαν τα Γυμνάσια και Ειδικά Σχολεία που συμμετέχουν, οι συστρατευμένοι Οργανισμοί και Φορείς, καθώς και οι Δήμοι που είναι συνδιοργανωτές των εκστρατειών στις πόλεις τους. Η Εκστρατεία ECOMOBILITY διοργανώνεται κάθε χρόνο από το ECOCITY και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου που συμμετέχουν στην Εκστρατεία είναι η Θεοδώρα Τσουρουνάκη, η Δήμητρα Τσουρουνάκη, η Μαρία Πουτούρη, η Χρύσα Ζγούρη, η Κλεοπάτρα Μπάκωση, η Δήμητρα Κριέλα, η Κοραλία Αράμπογλη και η Ελένη Θανασά, ενώ το συντονισμό της ομάδας έχει ο καθηγητής του σχολείου, Δημήτρης Κάνδιας και από την πλευρά του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού, Κατερίνα Γκούμα.

Ετικέτες ,