MA Optics

NexusLab

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

Ο Νίκος Χαρδαλιάς υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής

Η πρώτη ηχηρή υποψηφιότητα για τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές του Μαΐου του 2019 είναι γεγονός. Η είδηση που φημολογείτο έντονα το τελευταίο διάστημα απέκτησε πλέον από τη Δευτέρα (30/1) και επίσημη μορφή, με τον πρώην Δήμαρχο Βύρωνα και νυν Περιφερειακό Σύμβουλο       Αττικής,       Νίκο
Χαρδαλιά, να επιβεβαιώνει μέσω του προσωπικού του προφίλ στο Facebook την κάθοδό του στον εκλογικό στίβο ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, το 2019.

Ο 49χρονος Νίκος Χαρδαλιάς είναι ουσιαστικά ο άνθρωπος που άλλαξε όψη στο Βύρωνα, μετατρέποντας την εν λόγω αθηναϊκή συνοικία σε σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, με υποδομές κοινωνικού, εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και αθλητικού χαρακτήρα, που θα ζήλευαν και ζηλεύουν πολλοί άλλοι Δήμοι και που καθημερινά χαίρονται οι κάτοικοι της περιοχής.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του «Maritime Intelligence», της περιοδικής έκδοσης του Ινστιτούτου Ναυτιλιακών & Οικονομικών Μελετών, ο κ. Χαρδαλιάς δηλώνει για πρώτη φορά δημόσια «παρών» στις Περιφερειακές Εκλογές του 2019, εκεί όπου σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να έχει την επίσημη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και αρκετών ακόμη κομμάτων, όντας ο μεγάλος αντίπαλος της νυν Περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένας Δούρου.

Ακολουθούν τα όσα έγραψε ο Νίκος Χαρδαλιάς στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, καθώς και σύντομο βιογραφικό:

«Καλησπέρα και καλή δημιουργική εβδομάδα να έχουμε! Ευκαιρίας δοθείσης και με αφορμή κάποιες απορίες καλών φίλων σχετικά με την πρόσφατη συνέντευξή μου στο έγκριτο Maritime Intelligence, θα ήθελα φίλοι μου, να ξεκαθαρίσω ότι οτιδήποτε δηλώνω δημόσια είναι συγκεκριμένο και η θέση μου σχετικά με την ενασχόλησή μου με τις Περιφερειακές εκλογές του 2019 στην Αττική παραμένει κρυστάλλινη.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΘΈΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: "...Στη ζωή μου δεν βρήκα τίποτε έτοιμο , όπως εκατομμύρια άλλοι νέοι και νέες στην πατρίδα μας και έμαθα να παραμένω προσγειωμένος, πιστός σε αρχές και αξίες και όχι όμηρος σε υπερφίαλες φιλοδοξίες.

Και ένα από τα διδάγματα που αποκομισα αυτά τα 24 χρόνια ενασχόλησης μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι ότι η διάθεση για θέσεις ευθύνης δεν μπορεί να προκύπτει ούτε από τις προσωπικές στρατηγικές του καθενός αλλά ούτε και από κάτω από το τραπέζι συμφωνίες σε ανήλια κομματικά γραφεία και με παρωχημένες μικροκομματικές προσεγγίσεις.

Η Αυτοδιοίκηση είναι στοίχημα μοναδικό και έμαθα όλα αυτά τα χρόνια να δουλεύω σκληρά για να είμαι χρήσιμος και αποτελεσματικός, και πιστέψτε με η κοινωνία και οι πολίτες είναι οι μόνοι που μπορούν να το αξιολογήσουν και να σου δείξουν το δρόμο.

Η Αυτοδιοίκηση δεν είναι σκαλοπάτι για την κεντρική πολιτική σκηνή και κυρίως η Περιφέρεια Αττικής και οι πολίτες των 66 Δήμων που ζουν στο Λεκανοπέδιο, δεν μπορούν και δεν ανέχονται άλλο να λειτουργεί ως εκκολαπτήριο μελλοντικών επίδοξων βουλευτών ή πάρκινγκ παρωχημένων κομματικών παραγόντων ή πεδίο κομματικών σχεδιασμών του οποιουδήποτε πολιτικού φορέα.

Στις Περιφερειακές εκλογές του 2019 θα είμαι παρών στην Περιφέρεια Αττικής, μιας και πραγματικά αισθάνομαι ότι και γνώσεις, και εμπειρία αλλά και διάθεση έχω να είμαι χρήσιμος στην καθημερινότητα των πολιτών και στις γειτονιές του Λεκανοπεδίου.

Τον βαθμό της ενασχόλησης μου όμως, και τις ευθύνες που μπορεί να διεκδικήσω ή να αναλάβω θα την καθορίσουν οι ευρύτερες συγκυρίες και κυρίως η βούληση και εντολή των πολιτών του Λεκανοπεδίου, που ξεκάθαρα ζητούν συνεργασία, συνεννόηση, σχέδιο και κυρίως αποτέλεσμα σε κάθε γειτονιά της Αττικής.

Άλλωστε, θα πρέπει να σας εξομολογηθώ ότι τόσο στην δουλειά μου , όσο και στην καθημερινότητα μου, παραμένω διαχρονικά θιασώτης της ρήσης του Ισοκράτη, «Βουλεύου μεν βραδέως, εκτελεί δε ταχέως τα δόξαντα», δηλ. να σχεδιάζεις χωρίς βιασύνη αλλά να εκτελείς γρήγορα. Όλα λοιπόν στην ώρα τους!..."!

Και όπως έγραψε ο συγγραφέας Μανώλης Δουκίδης και συνηθίζει να επαναλαμβάνει και ένας καλός αυτοδιοικητικός μου φίλος," Όταν ο άνθρωπος σκέφτεται, ο Θεός γελάει και όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός ξεκαρδίζεται στα γέλια..."!

Συνεχίζουμε λοιπόν την προσπάθεια στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, τιμώντας την εμπιστοσύνη των πολιτών και πάντα μαζί με τους άξιους συναδέλφους που δώσαμε και που δίνουμε τον αγώνα μας τους τελευταίους μήνες απέναντι στην απαράδεκτη Περιφερειακή Αρχή της Ρένας Δούρου, και όλα τα άλλα στην ώρα τους, με νηφαλιότητα και καθαρό μυαλό και σκέψη!».

Σύντομο βιογραφικό:

Ο Νίκος Χαρδαλιάς γεννήθηκε το 1968 στο Βύρωνα, στην πόλη όπου μεγάλωσε και κατοικεί. Γιος του Ρουμελιώτη επιχειρηματία Γιώργου Χαρδαλιά και της Μικρασιατικής καταγωγής Αλεξάνδρας Ιορδανίδου. Είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Γιώτα Παναγιωτοπούλου και έχει δύο κόρες, την Ιωάννα και τη Δήμητρα.

Αριστούχος απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Διπλωματικές Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του ΚΕΝΤ της Μεγάλης Βρετανίας και ειδικεύτηκε σε θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης στην ΕΕ. Ομιλεί άριστα Αγγλικά και Γαλλικά.

Στο παρελθόν εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως Σύμβουλος Επικοινωνίας (1995-1998) και στο Δήμο Μεταμόρφωσης ως Γενικός Γραμματέας του Δήμου (1999-2002). Εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Βύρωνα (1995-2002), διετέλεσε Δήμαρχος Βύρωνα (2003-2014) και Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), του μεγαλύτερου Συνδέσμου ΟΤΑ της χώρας (2003-2014), καθώς και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΤΕΔΚΝΑ (2007-2014), Μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της ΚΕΔΚΕ (2003-2010) και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού Φεστιβάλ Βράχων (2010-2014).

Διετέλεσε μέχρι πρότινος Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενώ είναι εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής, Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της ΕΝΠΕ και Μέλος της Διαπεριφερειακής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας του ΥΠΕΣ.