ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: «Μαύρη σελίδα για το Δήμο η εκδίωξη Λάμπρου»

Την εκδίωξη του Προέδρου της Συνομοσπονδίας Γονέων Ελλάδος, Δημήτρη Λάμπρου, από πρόσφατη εκδήλωση ενημέρωσης  των   γονέων   στο
Δημαρχιακό Μέγαρο Χολαργού, καταγγέλλει μέσω ανακοίνωσής του ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής των «8 Προτάσεων», Χάρης Κουγιουμτζόπουλος. Ο κ. Κουγιουμτζόπουλος εξαπολύει για μία ακόμη φορά σφοδρή επίθεση στο Δήμαρχο, Ηλία Αποστολόπουλο, κατηγορώντας τον για προσπάθεια ελέγχου της τοπικής Ένωσης Συλλόγων Γονέων, προκειμένου αυτή να αδρανοποιηθεί και να μην εγείρει απαιτήσεις.

Από τη φαρέτρα του Χάρη Κουγιουμτζόπουλου δεν ξεφεύγουν ούτε οι παρατάξεις των Περικλή Ζήκα και Χριστίνας Πολυκαλά, τις οποίες ο πρώην εκδότης των «30 Ημερών» βγάζει στη... σέντρα, ύστερα από τη μη αποδοχή των τεσσάρων βασικών αξόνων που οι «8 Προτάσεις» έχουν θέσει ως προαπαιτούμενων, για τη σωστή και αποτελεσματική λειτουργία των Συλλόγων Γονέων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Κουγιουμτζόπουλου έχει ως εξής:

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Καταγγέλλουμε την εκδίωξη του Προέδρου της Συνομοσπονδίας Γονέων από το Δημαρχείο

Η Παράταξη 8 Προτάσεις καταγγέλλουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την βίαιη εκδίωξη του Προέδρου της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων Ελλάδος από το Δημαρχείο κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των γονιών.

Όπως φαίνεται ο δήμαρχος κ. Αποστολόπουλος, μπροστά στα αδιέξοδα που τον έχουν οδηγήσει οι πολιτικές του για τα σχολεία και οι μεθοδεύσεις του στις διαδικασίες εκλογής οργάνων των συλλόγων γονέων, έχει ξεπεράσει τα όρια του πανικού και προβαίνει σε πρωτοφανείς για τα ελληνικά, δημοκρατικά δεδομένα πρακτικές.

Αφού δεν μπόρεσε να σχεδιάσει μια αξιόπιστη πολιτική που να δίνει κάποια προοπτική στα σχολεία μας. Αφού προχώρησε σε “αναγκαστική” υποβάθμιση των σχολείων κόβοντας αίθουσες, καταργώντας βοηθητικούς χώρους και προαύλια και οδηγώντας τα παιδιά ακόμη και σε αποθηκευτικούς χώρους για μάθημα με κινδύνους ασφάλειας. Αφού δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει οικόπεδα και χρηματοδοτήσεις για νέα σχολεία για να μη δυσαρεστήσει συντηρητικές εκλογικές  πελατείες που δεν θέλουν σχολεία στην περιοχή τους, στη συνέχεια με παράνομες πραξικοπηματικές διαδικασίες και περίεργες συνεργασίες, προσπάθησε να ελέγξει την Ένωση Συλλόγων Γονέων, προκειμένου όπως αποδείχθηκε αυτή να αδρανοποιηθεί και να μην εγείρει απαιτήσεις.

Όμως τελικά τίποτα από αυτά δεν του βγαίνει. Μετά την εκκωφαντική αποχή αρκετών σχολείων από τις διαδικασίες, οι γονείς συνεχίζουν να διεκδικούν με στεντόρεια φωνή ένα καλύτερο σχολικό περιβάλλον για τα παιδιά τους και κυρίως τα δικαιώματα και την ασφάλεια που απαιτεί ο νόμος.

Η έλευση του Προέδρου της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων Ελλάδος κ. Λάμπρου που εκπροσωπεί πάνω από 140.000 γονείς, στην ενημερωτική συνάντηση των γονιών Παπάγου – Χολαργού, όχι μόνο ενόχλησε διότι αποσκοπούσε στην αποκατάσταση της νομιμότητας των διαδικασιών, αλλά προκάλεσε και πανικό. Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, Αντιδήμαρχοι, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, και ο αρμόδιος υπάλληλος φύλακας, “μπουκάρισαν” μέσα στην αίθουσα, έκλεισαν τα φώτα και με σκαιό τρόπο εκδίωξαν στην κυριολεξία τον Πρόεδρο και τους γονείς από το Δημαρχείο. (Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι η ενημέρωση συνεχίστηκε εκτός δημαρχείου).

Ηταν μια ακόμη απέλπιδα προσπάθεια πανικού του δημάρχου να καταπνίξει τις φωνές διεκδίκησης των γονιών και να διαλύσει την προσπάθεια οργάνωσής τους. Μια μαύρη σελίδα για το δήμο μας αφού για πρώτη φορά στην ιστορία του επιφύλαξε μια τέτοια συμπεριφορά, σε έναν τόσο σημαντικό πολιτειακό παράγοντα.

Θυμίζουμε τέλος ότι η Παράταξη 8Προτάσεις έχει επισημάνει την ανάγκη διάφανων και δημοκρατικών διαδικασιών στην Ένωση Συλλόγων Γονέων και πολύ περισσότερο την αναγκαιότητα που υπάρχει στην ανάπτυξη Εταιρικής Σχέσης μεταξύ Δήμου και Γονέων για την αξιοποίηση των εργαλείων χρηματοδότησης και βελτίωσης των σχολείων ως βασικό κύτταρο ανάπτυξης όλης της γειτονιάς.

Έχουμε επισημάνει ότι η Ενωση Γονέων πρέπει να αναπτύξει τέσσερις βασικούς άξονες που τους έχουν άμεση ανάγκη οι σύλλογοι για τη σωστή και αποτελεσματική λειτουργία τους.

1) Δημιουργία μόνιμου ενημερωτικού υλικού (site) για τους νόμους, τις εγκυκλίους, τα δικαιώματα, τους κανονισμούς λειτουργίας και τις καλές πρακτικές, καθώς και φόρουμ – διαδικασία διαλόγου, έτσι ώστε να υπάρχει συνέχεια, καλή οργάνωση και αποτελεσματικότητα στους συλλόγους.

2) Αμεση σύνδεση ως δευτεροβάθμιο όργανο με όλες τις διευθύνσεις εκπαίδευσης και κυρίως με τους Σχολικούς Συμβούλους για την συνεχή παρακολούθηση και παρέμβαση στο εκπαιδευτικό έργο και κυρίως την άμεση επίλυση όλων των παιδαγωγικών και εκπαιδευτικών δυσλειτουργικών.

3) Αμεση και συνεχή επαφή και σύνδεση με όλους του μηχανισμούς συμπληρωματικών προγραμμάτων εκπαίδευσης και πρωτοβουλιών παιδαγωγικής ενίσχυσης, προκειμένου να αξιοποιήσουν τα σχολεία μας όλες τις σημερινές δυνατότητες για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης.

4) Δημιουργία Γραφείου Παιδείας του Δήμου για την υποστήριξη των συλλόγων, την άμεση καταγραφή και επίλυση προβλημάτων υποδομών και την κατάρτιση προτάσεων για την ένταξη των σχολείων μας σε εκπαιδευτικά προγράμματα εκτός αναλυτικού προγράμματος.

Όπως όλοι γνωρίζουν σ΄ αυτές τις προτάσεις αντιπαρατάχθηκαν με κοινή συνεργασία οι παρατάξεις Αποστολόπουλου, Ζήκα, Πολυκαλά, με αποτέλεσμα την  ουσιαστική διάλυση και αδρανοποίηση της Ένωσης Γονέων.

Θα θέλαμε όμως να μας απαντήσουν αν αυτή η συνεργασία περιελάμβανε και την απομόνωση των συλλόγων μας από τα πανελλαδικά όργανα και την βίαιη εκδίωξη των εκπροσώπων του Πανελλαδικού Γονεϊκού Κινήματος από τον Δήμο μας.

Ετικέτες , ,