ΝΑΙ στο γήπεδο του Παναθηναϊκού στη γειτονιά μας!

13 χρόνια μετά, το όνειρο των εκατομμυρίων φίλων του Παναθηναϊκού ξαναπαίρνει σάρκα και οστά. Η 16η Μαρτίου του 2017 φαίνεται πως ήρθε για να αλλάξει μια και καλή τον ρου της καθημερινότητας, τόσο της παναθηναϊκής οικογένειας, όσο και της γειτονιάς μας. Με απόφαση     της      κυβέρνησης
Τσίπρα και σε απόλυτη συνεννόηση με το Δήμο Αθηναίων και τον Παναθηναϊκό, η λύση που έρχεται να δοθεί στο πολυετές γηπεδικό σίριαλ του «τριφυλλιού» ακούει -ξανά- στη λέξη «Γουδή». Συγκεκριμένα, στη μεγάλη αναξιοποίητη έκταση δίπλα στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.


Σε ένα χώρο που ναι μεν ανήκει στο Δήμο Αθηναίων, χωροταξικά ωστόσο βρίσκεται εντός της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.


Σε μία περιοχή, δηλαδή, όπου χτυπά η καρδιά του Παναθηναϊκού και για το λόγο αυτό αποτελούσε και προ 13ετίας τη μοναδική αποδεκτή λύση για το νέο γήπεδο, πλην του ήδη υπάρχοντος χώρου της λεωφόρου Αλεξάνδρας.


Τότε, για όσους θα θυμούνται, αντίδραση στο όλο πρότζεκτ είχε υπάρξει με πρωτεργάτη τον πρώην Δήμαρχο Παπάγου, Βασίλη Ξύδη, με τον πυρήνα των οπαδών του Παναθηναϊκού σε Χολαργό και Παπάγου να διοργανώνει ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο από το Δημαρχείο του Χολαργού προς το Δημαρχείο του Παπάγου, με τη συμμετοχή Χολαργιωτών και Παπαγιωτών όλων των ηλικιών.


Το έργο τελικά δεν προχώρησε (για να «μεταφερθεί» αργότερα στο Βοτανικό) όχι λόγω των λιγοστών αντιδράσεων, αλλά σαφώς λόγω της έλλειψης πραγματικής βούλησης από την πλευρά της πολιτείας.


Μια βούληση που (ακόμη και για προεκλογικούς λόγους) πλέον είναι ξεκάθαρη, ειδικά μετά την κατασκευή του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» από τον Ολυμπιακό και την τελική διευθέτηση της «Αγιάς Σοφιάς» από την ΑΕΚ.

Γιατί ΝΑΙ στο γήπεδο του Παναθηναϊκού στη γειτονιά μας;


Σύμφωνα με όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, θετικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι και ο Ηλίας Αποστολόπουλος. Ο παναθηναϊκών αισθημάτων Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού θεωρεί και εκείνος από την πλευρά του πως ο Παναθηναϊκός πρέπει επιτέλους να αποκτήσει το δικό του σύγχρονο γήπεδο, αφού φυσικά εξεταστούν πρώτα όλες οι παράμετροι αναφορικά με την περιοχή του Γουδή.

Ετικέτες ,