Δούρου εναντίον Τσίπρα για το γήπεδο του Παναθηναϊκού;

Μία μόλις ημέρα (17/3) μετά την ανακοίνωση (16/3) από Τσίπρα-Καμίνη της κοινής απόφασης για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού σε έκταση του Δήμου Αθηναίων στην περιοχή του Γουδή, η Περιφέρεια Αττικής της Ρένας Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) έσπευσε να κοινοποιήσει στους Δήμους που περιβάλλουν      τον       Υμηττό,
μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συµβουλίου Αττικής της 9ης Μαρτίου 2017, µε θέµα: «Έκδοση ψηφίσµατος για την προστασία του Υµηττού». Σύμφωνα με το ψήφισμα που προέκυψε, ύστερα από πρόταση της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική, Ανταρσία σε Κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ», το Περιφερειακό Συμβούλιο ζητά την προστασία του ορεινού όγκου του Υµηττού, την ολοκλήρωση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας της διαδικασίας έγκρισης της ΣΜΠΕ και της επικύρωσης ενός νέου προεδρικού διατάγματος, οι ρυθµίσεις του οποίου θα ενισχύουν το καθεστώς προστασίας του Υµηττού, καθώς και τη λειτουργία του Δασαρχείου Υμηττού. Όπως προείπαμε, η εν λόγω απόφαση πάρθηκε στις 9 Μαρτίου, κοινοποιήθηκε ωστόσο στους πέριξ του Υμηττού Δήμους μία μόλις ημέρα μετά την ανακοίνωση για το νέο γήπεδο.


Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Ρένα Δούρου είτε σπεύδει απλώς να... νίψει τα χείρας της, γνωστοποιώντας στους Δήμους, για κάθε χρήση, μια απόφαση της Περιφέρειας περί προστασίας του -ήδη προστατευμένου- Υμηττού, είτε, έστω και έμμεσα, παίρνει θέση κατά του νέου γηπέδου στην περιοχή του Γουδή. Η υποστηριζόμενη από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, Ρένα Δούρου, που δεν είναι όμως πάνω από τον πρωθυπουργό, καλό θα είναι λοιπόν να ξεκαθαρίσει τη θέση της, διότι από τη μία είναι γνωστό πως επιθυμεί την απελευθέρωση της λεωφόρου Αλεξάνδρας από το γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης», από την άλλη στο Βοτανικό προστατεύει τους... κορμοράνους, ενώ στου Γουδή ποτίζει τους... θάμνους. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν είναι χαζός για να μη γνωρίζει ότι ενδέχεται να παίζονται στις πλάτες του πολιτικά-προεκλογικά παιχνίδια και για το λόγο αυτό η ίδια η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει το όλο θέμα, προχωρώντας τις σχετικές διαδικασίες.

Ετικέτες ,