Ασφαλτοστρώνονται 17ης Νοεμβρίου και 25ης Μαρτίου

Αναλυτικά όλοι οι δρόμοι που θα αποκατασταθούν και δύο ερωτήματα προς τη Δημοτική Αρχή.

Στο φρεζάρισμα και τη νέα ασφαλτόστρωση των οδών 17ης Νοεμβρίου (στο σύνολό της) και 25ης Μαρτίου (από Καραϊσκάκη έως Αναστάσεως) προχωρά στο επόμενο διάστημα ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού. Μαζί με τις δύο αυτές κεντρικές οδικές αρτηρίες του Χολαργού θα ασφαλτοστρωθούν εκ νέου και οι οδοί Ευριπίδου (από Β. Μελά έως Φανερωμένης) και Υμηττού (από Ναυαρίνου έως Ανατολής).

Την ίδια στιγμή, στου Παπάγου, νέο οδόστρωμα θα αποκτήσουν οι οδοί Εθνικής Αμύνης (από Αναστάσεως έως Υμηττού), Κορυτσάς (από Αρτέμιδος έως 8ης Μεραρχίας) και 8ης Μεραρχίας (από Κύπρου έως Κορυτσάς).

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για εύστοχες επιλογές από πλευράς Τεχνικής Υπηρεσίας, καθώς τόσο η 17ης Νοεμβρίου στο μεγαλύτερο κομμάτι της, όσο και η 25ης Μαρτίου, διαθέτουν αρκετά ταλαιπωρημένο ασφαλτικό τάπητα, που χρήζει αποκατάστασης. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως η 17ης Νοεμβρίου αποτελεί και μία από τις βασικότερες πύλες εισόδου στην πόλη μας.

Ορθότατες και οι παπαγιώτικες επιλογές, αφού η μεν Κορυτσάς δίπλα από το πάρκο του Τιμίου Σταυρού βρίσκεται εδώ και καιρό σε άθλια κατάσταση, ενώ η 8ης Μεραρχίας (πάρκινγκ Verde) μόνο διαφήμιση δεν αποτελεί για το Δήμο μας. Το συνολικό κόστος του εν λόγω έργου αναμένεται να ανέλθει στις 498.000 ευρώ.

Και αν οι ανωτέρω ασφαλτοστρώσεις κρίνονται ασφαλώς ως θετικές, το «μένουμε... Χολαργό!» την ίδια ώρα θέτει στην Τεχνική Υπηρεσία και κατ’ επέκταση στη Δημοτική Αρχή δύο πολύ απλά και εύλογα ερωτήματα.

Πρώτον, γιατί δεν συνεχίζεται η αποκατάσταση της οδού Αναστάσεως που έμεινε στη μέση; Αν και με την ολοκλήρωση των ομβρίων ασφαλτοστρώθηκε το σημείο του έργου, από την οδό Ευτέρπης έως την οδό Βουτσινά, εκείνο από την οδό Βουτσινά έως τη λεωφόρο Μεσογείων έμεινε ως είχε, γεμάτο μπαλώματα από όμβρια και ΟΚΩ.

Δεύτερον, πότε επιτέλους θα δρομολογηθεί η ασφαλτόστρωση του συνόλου του παράδρομου της λεωφόρου Μεσογείων; Το οδόστρωμα του παράδρομου, από την Κύπρου έως και την Αριστοτέλους (με μοναδική εξαίρεση το πλακόστρωτο τμήμα από Βεντούρη έως Φανερωμένης), αποτελεί κυριολεκτικά ένα αίσχος, τη στιγμή που ο -ιδιαίτερα επιβαρυμένος- παράδρομος είναι και το πρώτο σημείο που αντικρίζει ο επισκέπτης Χολαργού και Παπάγου.

Επειδή η συνολική ανάπλαση του παράδρομου αποτελεί προφανώς όνειρο θερινής νυκτός, τουλάχιστον μια απλή ασφαλτόστρωσή του θα μπορούσε εν μέρει να χρυσώσει το χάπι...

Ετικέτες ,