«Μεταμορφώνεται» η πλατεία Εθνικής Αντίστασης (pics)

Τη χρηματοδότηση του έργου «Ανάπλαση της πλατείας Εθνικής Αντίστασης» στη Δημοτική Κοινότητα Χολαργού εξασφάλισε από την Περιφέρεια Αττικής ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού.

Το θέμα, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου, ψηφίστηκε ομόφωνα στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Η πλατεία, συνολικής έκτασης 3.700 τ.μ., οριοθετείται από τις οδούς Δοϊράνης, Γρεβενών και Καρπάθου. Η ανάπλασή της βασίζεται σε πρότυπη αρχιτεκτονική μελέτη, με στόχο η νέα πλατεία να αποτελεί ένα «πράσινο φίλτρο» μέσα στον αστικό ιστό της πόλης και να καθιστά εύκολη την πρόσβαση και ευχάριστη την παραμονή σε αυτή.

Στις καινοτομίες του νέου σχεδιασμού, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού που θα εξασφαλίζει την ηλεκτροδότηση της πλατείας, καθώς και η τοποθέτηση ενός υδάτινου θόλου, μέσω του οποίου δημιουργείται μια ομπρέλα από νερό, προσφέροντας δροσιά και αισθητική.

Επιπλέον, προβλέπεται η χάραξη νέων διαδρόμων, η κατασκευή νέας πιστοποιημένης παιδικής χαράς, η δημιουργία χώρου στάθμευσης ποδηλάτων και η τοποθέτηση κτιστών καθιστικών με στέγαστρα στο κέντρο της πλατείας, που προσφέρουν σκίαση αλλά και προστασία από τη βροχή.

Περιμετρικά του υδάτινου θόλου θα κατασκευαστούν κερκίδες, ενώ θα διαμορφωθεί ένα υπερυψωμένο επίπεδο με ξύλινο πάτωμα, που θα περιβάλλεται από θαμνώδεις φυτεύσεις και θα χρησιμοποιείται ως χώρος εκδηλώσεων.

Η υφιστάμενη δενδροφύτευση της πλατείας θα διατηρηθεί, με εξαίρεση ένα ξερό φοίνικα που θα αφαιρεθεί, 11 νέα δέντρα και δεκάδες θάμνοι και φυτά θα φυτευτούν, ενώ θα τοποθετηθούν πλήθος παρτεριών, με φυτεύσεις που θα περιβάλλουν το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης.

Σε όλη την πλατεία θα εγκατασταθούν νέα φωτιστικά σώματα, ενδοδαπέδια και γραμμικά, τόσο στις εισόδους και στους διαδρόμους κίνησης της πλατείας, όσο και κάτω από πέργκολες και στέγαστρα.

Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού έως 728.248,98 € και ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού τη δημοπράτηση και επίβλεψή του.

Ετικέτες ,