ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΤΙΓΚΑ: «Το ’19 δεν θα είσαι καν υποψήφιος»

«Τσάτσοι, γλείφτες και λιβανιστές του Αποστολόπουλου όσοι τον υπερασπίζονται», η θέση του Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα, που έβαλε... μπουρλότο στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (26/7) στο Δημοτικό Συμβούλιο η συζήτηση για την αγορά της μονοκατοικίας πλησίον του Δημοτικού Καταστήματος Παπάγου (πρώην Δημαρχείο Παπάγου).

Για μία ακόμη φορά ο επικεφαλής της -μονομελούς σύμφωνα με τον κ. Αυγουρόπουλο- μείζονος αντιπολίτευσης, Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας, ξεκαθάρισε στην τοποθέτησή του πως το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί σκάνδαλο για τη Δημοτική Αρχή, επαναλαμβάνοντας τις πάγιες θέσεις του όπως αυτές έχουν εκφραστεί μέσω των σχετικών Δελτίων Τύπου που έχει εκδώσει τις τελευταίες ημέρες.


Από τη μεριά του, ο Ηλίας Αποστολόπουλος υπεραμύνθηκε της επιλογής του, προτάσσοντας τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης αγοράς, όπως αυτά έχουν επίσης αποτυπωθεί στα αντίστοιχα ΔΤ, από ένα -δημοτικό- ταμείο το οποίο παραμένει συν παρά τις όποιες επενδύσεις της νυν διοίκησης.

Τόνισε μάλιστα πως ο κ. Τίγκας ασκεί αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, αφού σε περίπτωση μη αγοράς θα ήταν εκείνος που θα επέρριπτε τις σχετικές ευθύνες στη Δημοτική Αρχή, περί απώλειας μιας προνομιακής περίπτωσης ακινήτου για το Δήμο.

Σε αποστροφή του λόγου του μάλιστα, ο κ. Αποστολόπουλος ανέφερε πως ο κ. Τίγκας με αυτά που γράφει και πράττει, το 2019, στις επόμενες δηλαδή αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν θα είναι καν υποψήφιος.


Αξίζει να σημειωθεί πως υπέρ της αγοράς του ακινήτου τάχθηκε και ο Περικλής Ζήκας (πρώην ΣΥΡΙΖΑ, νυν ΛΑΕ), με τον Γιώργο Ανυφαντή (Ενεργοί Δημότες) να ασκεί ουσιαστικά την πιο εμπεριστατωμένη κριτική, τόσο προς τη Δημοτική Αρχή όσο και προς τον Κώστα Τσοχαλή (Γενικός Γραμματέας Δήμου), κυρίως για τον τρόπο αγοράς του ακινήτου αλλά και για το πώς αυτή ήρθε διατυπωμένη στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η εισήγηση άλλωστε ήταν και εκείνη που έφερε αργότερα την καταψήφιση του θέματος από τον κ. Ανυφαντή.

Το σημείο ωστόσο στο οποίο μπήκε... μπουρλότο στη συνεδρίαση δεν ήταν άλλο από τη δευτερολογία του κ. Τίγκα, όταν ο τελευταίος χαρακτήρισε ως τσάτσους, γλείφτες και λιβανιστές του Δημάρχου όσους τον υπερασπίζονται, κάτι που έκανε έξαλλο τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Θανάση Αυγουρόπουλο, ο οποίος δήλωσε πως λυπάται τον κ. Τίγκα επειδή έχει μείνει μόνος του στην παράταξή του, αφού τον έχουν εγκαταλείψει -πολιτικά- μέχρι και οι ίδιοι του οι συγγενείς.

Το θέμα εν τέλει πέρασε όπως αναμενόταν κατά πλειοψηφία, με το σώμα να εξουσιοδοτεί το Δήμαρχο για την ολοκλήρωση της αγοράς του ακινήτου. Κατά ψήφισαν ο Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας (Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση) και ο Γιώργος Ανυφαντής (Ενεργοί Δημότες).

Ετικέτες ,