Περισσότερα από 550 παιδιά στη Δημιουργική Απασχόληση (pics)

Ολοκληρώθηκε το δωρεάν πρόγραμμα «Δημιουργικής Απασχόλησης Δήμου Παπάγου-Χολαργού», το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής και προσφοράς του Δήμου προς τους κατοίκους Χολαργού και Παπάγου.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν περισσότερα από 550 παιδιά Δημοτικών Σχολείων και από τις δύο Δημοτικές Κοινότητες και διήρκεσε από τις 21 Ιουνίου έως τις 28 Ιουλίου 2017.

Πολλές και ποικίλες ήταν οι δραστηριότητες, με στόχο την παραμονή των παιδιών σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και δημιουργικό, υπό την εποπτεία δεκαοκτώ (18) Καθηγητών και Δασκάλων πολλών ειδικοτήτων, που με αγάπη και υπευθυνότητα προσπάθησαν να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το χρόνο των παιδιών.

Οι δράσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος ήταν πολλές και ποικίλες, όπως:

Σκιτσογραφία, κόμικς, σκάκι, θέατρο σκιών, ποίηση, κεραμεική, γλυπτική, εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής, δημιουργίες κατασκευών, ζωγραφική, ρητορική τέχνη, ξένες γλώσσες, σκηνογραφία-ενδυματολογία, ενημέρωση για τον εθελοντισμό, φωτογραφία, μουσικοκινητική αγωγή, πρόγραμμα συναισθηματικής νοημοσύνης, αθλητικές δραστηριότητες, παραδοσιακοί χοροί και πολλές άλλες.

Σημαντικό χαρακτήρα είχαν όμως και οι επισκέψεις κατά τη διάρκεια του προγράμματος, όπως στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο Πολεμικό Μουσείο, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Εντυπωσιακή ήταν η γιορτή του προγράμματος της Δημιουργικής Απασχόλησης, στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Χολαργού, με πολλά δρώμενα και φυσικά κύριους συντελεστές τα παιδιά.

Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Μαρία Μουντάκη-Αθανασάκου, ευχαριστούν το προσωπικό του Δήμου, αλλά και όσους προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, με στόχο την ευχάριστη και δημιουργική ενασχόληση των παιδιών του Δήμου μας και συγκεκριμένα τους:

Άγγελα Γλύτση, Ελένη Δασκαλάκη, Δήμητρα Καραμπεροπούλου από το Εθνικό Ωδείο Χολαργού, Μαργαρίτα Βαρλάμου, Μαρία Δασκαλάκη, Σίμο Μπαρδή, κ. Κασφίκη, Παντελή Μπαλή, Γιώργο Μπαλή, Μάριο Μολφέτα, Τάκη Πουρναράκη, Βασιλεία Κοπάνα, Εύα Αλογάριαστου, Κωστή Παπαϊωάννου, Αναστασία Ευελπίδου, Νίκο Λιάρο, Άγγελο Καπετανίδη, Αρίσταρχο Παπαδανιήλ, κα Σκαρλάτου, Φωτεινή Αποσκίτη, Αλεξάνδρα Τσούκη, Στέργιο Τάτσιο, Ελένη Αντωνίου, Λευκή Αυδή, Στρατή Λιάκατο, Ασπασία Γλένη-Παπανδρέου, Βάσια Παπανδρέου, Γεωργία Ρηγοπούλου, καθώς και την Αττική Οδό, το 1ο Σύστημα Προσκόπων Παπάγου, το 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Χολαργού, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Παπάγου, την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Παπάγου-Χολαργού, το αρτοποιείο ΟΛΥΡΑ και την Ελληνική Ένωση Έρευνας Διάσωσης Εθελοντών Αττικής. Επίσης, το Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης και το Αρτοποιείο Άρτος και Μέλι.

Ετικέτες ,