Κόντρα Τίγκα-Αποστολόπουλου για μία... μονοκατοικία

Νέα κόντρα μεταξύ του Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης και του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού είχαμε την Παρασκευή (14/7), με αφορμή αυτή τη φορά την αγορά μίας μονοκατοικίας από το Δήμο.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις ένθεν κακείθεν ανακοινώσεις:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Δελτίο Τύπου 31

Ο Δήμαρχος Ξαφνικά
Θυμήθηκε να αγοράσει
Ακίνητο 300.000 Ε
Σπατάλες-Χωρίς Τελειωμό!!!
Ντροπή σας.

Σήμερα θα σας διηγηθώ μια μικρή ιστορία που συνέβη στο Δήμαρχό μας:

•           Το πρωί της Πέμπτης 29 Ιουνίου 2017 ο Δήμαρχος δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από κάποιον που «κατά σύμπτωση» είναι συνεργάτης του. Συναντήθηκε μαζί του την ίδια μέρα και αποφάσισε να συγκαλέσει εκτάκτως για την επόμενη μέρα την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο με μόνο θέμα την αγορά ακινήτου.

•           Ο συνεργάτης αυτός του Δημάρχου έχει ένα εξάδελφο που «κατά σύμπτωση» κληρονόμησε δίπλα στο πρώην Δημαρχείο Παπάγου – που σήμερα υπο-χρησιμοποιείται – μια ισόγειο μονοκατοικία και επιθυμεί να την πωλήσει κατά προτεραιότητα στο Δήμο μας.

•           Ο Δήμαρχος ξαφνικά αντελήφθη «κατά σύμπτωση» ότι επιθυμεί να αναπτύξει περαιτέρω τις «Διοικητικές, Τεχνικές και Λοιπές υπηρεσίες» και συνεπώς δεν θα ήταν και άσχημο να αγοράσει την οικία αυτή.

Εδώ τελειώνει η μικρή ιστορία και αρχίζει για το Δήμο μας η τραγική πραγματικότητα. Ρωτάμε και επισημαίνουμε λοιπόν:


 Κύριε Δήμαρχε,


1ο:  Από πότε διαπιστώθηκε η ανάγκη αγοράς μιας οικίας όταν μάλιστα έχουμε τέσσερα τουλάχιστον κληροδοτήματα μη αξιοποιημένα (Κηρυνείας 34, Εθνικής Αμύνης 84 και Λεμεσού 7 στον Παπάγου και Βουτσινά 51 στο Χολαργό).

2ο: Από πότε είναι επιχείρημα και αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα επειδή ένα κτίσμα είναι δίπλα και στο ίδιο επίπεδο με το ισόγειο του πρώην Δημαρχείου Παπάγου, ώστε να πρέπει να το  αποκτήσουμε;

            3ο:  Ποια είναι η σκοπιμότητα της αγοράς του ακινήτου, όταν ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν ενημερώσατε στο εγγύς παρελθόν το Δημοτικό Συμβούλιο ότι επιθυμείτε να επεκτείνετε κάποιες δραστηριότητες των υπηρεσιών σας.
 
            4ο:  Τα περί «Αναπτύξεως των Τεχνικών, Διοικητικών και Λοιπών Υπηρεσιών» είναι νεφελώδη, χωρίς καμιά τεκμηρίωση και μακράν της πραγματικότητας. Τα εφεύρατε ένα πρωί για να δικαιολογήσετε την αγορά του ακινήτου και είναι «Επιεικώς Αστεία».

            5ο:  Χώρους ανεκμετάλλευτους διαθέτουμε, αφού το:
•           Δημαρχείο του πρώην Δήμου Παπάγου εμβαδού 450 τ.μ. περίπου χρησιμοποιείται μετά βίας από 20 άτομα.
•           Κτήριο στην είσοδο της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου, εγγύς του χώρου των απορριμματοφόρων, εμβαδού 300 τ.μ. περίπου χρησιμοποιείται μετά βίας από 4 άτομα.

6ο: Τα 5,5 εκατ. ευρώ που κληρονομήσατε από τον πρώην Δήμο Παπάγου χάρις στην πρόνοια και τις συνεχείς προσπάθειες του προκατόχου σας, δεν σημαίνει ότι αφού τα βρήκαμε χωρίς να ιδρώσουμε τα ΣΠΑΤΑΛΑΜΕ.

7ο: Το επιχείρημα ότι αυξάνετε τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου, στις μέρες μας δεν ευσταθεί. Ο Δήμος δεν είναι Ανώνυμη Εταιρεία που επιδιώκει να αγοράζει φθηνά, ώστε να πουλάει ακριβά στο μέλλον για να κερδίζει.

8ο: Εμείς συμφωνούμε να αγορασθεί κάποιο κτίσμα μόνο στην περίπτωση που θα το πάρουμε για ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ – ΥΠΑΡΚΤΗ και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ανάγκη. Όπως λ.χ. ήταν το οικόπεδο για την κατασκευή του 3ου Νηπιαγωγείου Παπάγου, που αυθαίρετα, παράνομα και με τη γνωστή επιπολαιότητα που σας διακρίνει, τορπιλίσατε την αγορά που η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε προετοιμάσει.

9ο:  Δεν θέλατε να αποκτήσει Νηπιαγωγείο η Δημοτική Κοινότητα Παπάγου, όμως επιθυμείτε διακαώς – κάνοντας για πρώτη φορά έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. – να αποκτήσετε το κτίσμα για να αναπτύξετε τις υπηρεσίες του Δήμου. Συγκροτήσατε μάλιστα τριμελή επιτροπή με τρία δικά σας στελέχη.

       10ο: Δεν νομίζουμε ότι αμφιβάλει κανείς ότι η αγορά που επιχειρείτε είναι μία από τις πολλές ΣΠΑΤΑΛΕΣ και η πιο ΜΕΓΑΛΗ αφού εγγίζει τις 300.000 Ευρώ. Πως αλλιώς  μπορεί να την πούμε όταν χωρίς σοβαρή αιτιολογία πετάμε λεφτά. Θέλουμε να εξυπηρετήσουμε κάποιον; ΠΟΙΟΝ και ΓΙΑΤΙ;

Όχι κ. Δήμαρχε η Υποκρισία σας δεν έχει όρια. Τα ψέματα πρέπει να σταματήσουν. Μην προσπαθείτε να κοροϊδέψετε για μια ακόμη φορά τους συμπολίτες μας. Σας έμαθαν πια. Σας χαρακτηρίζουν για τις ΣΠΑΤΑΛΕΣ, την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ και την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ σας.

Ο Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας και τα στελέχη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης σας προειδοποιούν, ότι σήμερα που στο Δήμο μας υπάρχουν τουλάχιστον 260 οικογένειες που αντιμετωπίζουν τεράστιο ζήτημα επιβίωσης και εσείς αγνοείτε, δεν θα σας επιτρέψουν να συνεχίσετε τον καταστροφικό δρόμο της ΣΠΑΤΑΛΗΣ.

Αν τολμάτε βγείτε στη κοινωνία και δικαιολογήστε την αγορά του ακινήτου. Θέλουμε να εξυπηρετήσουμε κάποιον; ΠΟΙΟΝ και ΓΙΑΤΙ;

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 31 ΤΟΥ Κ. ΤΙΓΚΑ

Σε απάντηση του δελτίου τύπου της παράταξης του κ. Τίγκα και προκειμένου να βοηθήσουμε και τον ίδιο αφού δεν έχει καν το θάρρος και τον ανδρισμό να περιγράψει τα πράγματα ως έχουν, σχετικά με την αγορά ακινήτου στη δημοτική κοινότητα Παπάγου, επισημαίνουμε τα εξής:

•           Στις αρχές Ιουνίου ο κύριος Γρηγόρης Λαζαράκος (τέως Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου) με ενημέρωσε ότι διατίθεται προς πώληση ισόγεια κατοικία επί της οδού Αναστάσεως 92, Παπάγου, δίπλα δηλαδή ακριβώς στο κτίριο του Δημαρχείου του πρώην Δήμου Παπάγου (Αναστάσεως 90).
•           Λόγω της εγγύτητας του ακινήτου με το κτίριο του πρώην Δημαρχείου Παπάγου και της θέσης του σε κεντρική οδό στα σύνορα ακριβώς των δύο δημοτικών κοινοτήτων, θεώρησα καταρχήν απαραίτητη την περαιτέρω  διερεύνηση του ζητήματος. 
•           Άμεσα ζήτησα  από τον κ. Λαζαράκο να με φέρει σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου κ. Αντώνιο – Αλέξανδρο Παναγάκο, ώστε να πληροφορηθούμε τα στοιχεία του ακινήτου (έκταση, δομημένη επιφάνεια κτλ).
•           Κατόπιν συζήτησης και με άλλα μέλη της διοίκησης καταλήξαμε ότι η κατοχή του  συγκεκριμένου ακινήτου θα ήταν προς όφελος του Δήμου και γνωστοποιήσαμε το ενδιαφέρον του Δήμου προς τον ιδιοκτήτη.
•           Ο ιδιοκτήτης κ. Παναγάκος μας ενημέρωσε κατόπιν του ενδιαφέροντος που επιδείξαμε ότι προτίθεται να πωλήσει το ακίνητο προς το Δήμο κατά προτεραιότητα.
•           Κατόπιν, εξετάσαμε το νομοθετικό πλαίσιο και ο κ. Παναγάκος μέσω του δικηγόρου του μας πρότεινε τη διαδικασία της απευθείας αγοράς του ακινήτου από τον Δήμο.
•           Εξετάζοντας ενδελεχώς το νομικό πλαίσιο, επίσης καταλήξαμε ότι αυτή είναι η ενδεδειγμένη διαδικασία και ενημερώσαμε την πλευρά του πωλητή ότι
o          Αφενός σύμφωνα με τα άρθρα 186 και 191 του ν. 3463/2006 το τίμημα της αγοράς καθορίζεται από καθ’ ύλην αρμόδια επιτροπή του Δήμου.
o          Αφετέρου δε, ότι σύμφωνα και με την παρ.6 του αρ. 186 του ν. 3463/2006 απαιτείται και εκτίμηση της αγοραίας αξίας του ακινήτου από το σώμα ορκωτών εκτιμητών.
•           Κατόπιν αυτών, στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/6/2017 στην οποία και παρέθεσα τα παραπάνω γεγονότα αυτούσια και ονομαστικά, το Δημοτικό Συμβούλιο με την υπ. αριθμ. 135/2017 απόφασή του όρισε την οικεία επιτροπή με τους κάτωθι:
o          Ειρήνη Βεντουζά – Παπανικολάου – δημοτική σύμβουλο της πλειοψηφίας.
o          Νικόλαο Κουτάκη – δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας.
o          Χριστίνα Βασσάλου – μηχανικό, Προϊσταμένη της Δνσης της Τεχνικής Υπηρεσίας.
•           Επιπλέον τις επόμενες ημέρες θα οριστεί και ο εκτιμητής - όπως από το νόμο προβλέπεται-  από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών.

Κάθε άλλη σκιά που επιχειρεί με μισόλογα να δημιουργήσει ο κ. Τίγκας (περί δήθεν συγγένειας του κ. Λαζαράκου με τον ιδιοκτήτη, περί διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, περί σπατάλης κτλ.)  είναι στο πλαίσιο της δικής του λογικής και της δικής του πρακτικής.
Για δε τα υπόλοιπα στα οποία αναφέρεται ο κ. Τίγκας απλά του θυμίζω τις συνεχείς συζητήσεις στο δημοτικό συμβούλιο για αγορά ακινήτων, καθώς και την σύσταση  αρμόδιας επιτροπής για την εξεύρεση ακινήτων όπως αυτή έχει συγκροτηθεί.

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων
Δήμου Παπάγου-Χολαργού

Ετικέτες , ,