Τίγκας για ΑΤ Παπάγου και δημοτικά τέλη

Και τα -σχεδόν σε καθημερινή βάση- Δελτία Τύπου του Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα συνεχίζονται.

Την Κυριακή (23/7) ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Παπάγου-Χολαργού εξέδωσε τη δική του ανακοίνωση για το πρώην πλέον Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου, ενώ την Τετάρτη (26/7) καταπιάστηκε με το θέμα των δημοτικών τελών στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού.

Διαβάστε αναλυτικά τις θέσεις του αρχηγού της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης:



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Δελτίο Τύπου 33

23 Ιουλ. 2017

Τίτλοι Τέλους!!!
Το Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου
έγραψε τη δική του Ιστορία

Πριν από δέκα πέντε περίπου μέρες το Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου σταμάτησε τη λειτουργία του, στα πλαίσια της ενοποίησης των ΑΤ Τμημάτων. Έτσι το ΑΤ Παπάγου συνενώθηκε με το αντίστοιχο του Χολαργού. Δυστυχώς και αυτό, όπως και όλα όσα καταργήθηκαν, κατά την άποψη των πολιτών, δεν πρόσφεραν τίποτε περισσότερο από την οικονομία στα λειτουργικά έξοδα του Υπουργείου τους.

Με πολύ μεγάλη θλίψη και αγανάκτηση, αλλά και αισθήματα μεγάλης ανασφάλειας αντιμετώπισε η κοινωνία του Παπάγου την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος. Υπήρχε άψογη συνεργασία με τους πολίτες με σκοπό τη διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης, ευταξίας και παροχής έννομης προστασίας σε όλους. Ήταν ένα ΑΤ που για τους παλαιότερους αλλά και τους πιο νέους έγραψε τη δική του Ιστορία.

Με το δόγμα τι θέλετε «αστυνομικό τμήμα» ή «αστυνόμευση»; η κυβέρνηση προσπάθησε να περάσει το μήνυμα ότι αν ενοποιηθούν τα Αστυνομικά Τμήματα, ώστε να παραμείνει ένα σε κάθε Δήμο, θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια. Κατά την άποψή μας αυτό είναι μια πολύ επιπόλαιη προσέγγιση και φοβούμεθα ότι το μόνο που θα προσφέρει θα είναι να αυξηθεί η εγκληματικότητα. Μακάρι να κάνουμε λάθος.

Όμως και ο Δήμαρχος και η Δημοτική αρχή κάθε άλλο παρά υπερήφανοι θα πρέπει να νοιώθουν για τις ενέργειες και τον αγώνα τους για τη διατήρηση του ΑΤ Παπάγου. Ας τις θυμηθούμε:

Κύριε Δήμαρχε,

Αναμένουμε την ευόδωση της αισιόδοξης άποψής σας για αύξηση των περιπολιών στο Δήμο μας. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ.

Όλες οι προσπάθειές σας για τη διατήρηση του ΑΤ Παπάγου, κρινόμενες από το αποτέλεσμα ΑΠΕΤΥΧΑΝ.

Αναλάβετε την ευθύνη στο μέρος που σας αναλογεί.

Ο επικεφαλής της παράταξης Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας και τα στελέχη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης θέλουν να εκφράσουν ένα Διαχρονικό Μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους Διοικητές και τα  Στελέχη που κατά καιρούς υπηρέτησαν στα ΑΤ και ΤΑ Παπάγου, για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφεραν στις Παπαγιώτισες και τους Παπαγιώτες.

Ελπίζουμε, ευχόμαστε,  και πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή στο μέλλον απόλυτα εκσυγχρονισμένα το ΑΤ και το ΤΑ Παπάγου θα λειτουργήσουν ξανά προς όφελος της κοινωνίας και των δημοτών του Παπάγου.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Δελτίο Τύπου 35

26 Ιουλίου 2017

Αποφασίστε Άμεσα – Τώρα
κ. Δήμαρχε
Τη Μείωση των Δημοτικών Τελών
σε Χολαργό και Παπάγου

Με 14.000.000 Ε Ταμειακά Διαθέσιμα
Η Μείωση είναι Επιβεβλημένη

Τα Δημοτικά Τέλη για το έτος 2017 είναι:

Ο Δήμαρχος υποχρεούται σε λίγες μέρες να καταθέσει τον  Προϋπολογισμό του 2018. Συνεπώς θα πρέπει, για να γνωρίζει τα δημοτικά τέλη που θα εισπράξει τη χρονιά που έρχεται, να φέρει πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πιστεύουμε ότι και για το 2018 δεν θα κάνει το ίδιο λάθος που έκανε πέρυσι, που πρότεινε τη διατήρηση των δημοτικών τελών στο ίδιο ύψος. Μια ενδεχόμενη τέτοια κίνηση μόνο επίτευγμα δεν μπορεί να θεωρηθεί, όταν:

α. Τα δημοτικά τέλη στο Δήμο μας είναι ιδιαίτερα ψηλά δεδομένης της παρούσης οικονομικής κατάστασης και της αδυναμίας των συνδημοτών μας να ανταποκριθούν.

β. Ο δήμος μας είναι ένας από τους ελάχιστους πλεονασματικούς της χώρας.

γ. Η ανακύκλωση αποδίδει πλέον μεγαλύτερες ποσότητες απορριμμάτων, επομένως μειώνονται τα υπόλοιπα απορρίμματα, που σημαίνει ότι καταβάλλουμε λιγότερα χρήματα στο χώρο υγειονομικής ταφής αυτών όπου μεταφέρονται. Κατά συνέπεια υπάρχει η δυνατότητα είσπραξης χαμηλότερων τελών.

δ. Ο δήμος μας δεν αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, δεδομένου ότι τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται στα 14.000.000 Ευρώ.

ε. Όλοι οι Δήμοι της χώρας αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες ανακούφισης των δημοτών ενώ ο Δήμος μας παραμένει προκλητικά άπραγος.

Όλα τα προαναφερθέντα συνηγορούν υπέρ της μείωσης των τελών και όχι της  διατήρησής τους στα επίπεδα του 2017. Τα Δημοτικά Τέλη υπό τις σημερινές δύσκολες για τους δημότες μας συνθήκες, συνεχίζουν να παραμένουν ιδιαίτερα υψηλά.

Ο Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας επικεφαλής της  Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Παπάγου-Χολαργού και τα στελέχη της, αφού μελέτησαν πολύ προσεκτικά το σοβαρό αυτό ζήτημα και λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα οικονομική κατάσταση, προτείνουμε στο Δήμαρχο τη μείωση των δημοτικών τελών για το 2018 στου Παπάγου και στο Χολαργό, με στόχο  τη σταδιακή εξίσωση των δύο δημοτικών κοινοτήτων έως το 2019.

Η παράταξή μας σταθερή στις αρχές της να κάνει μόνο ρεαλιστικές και επωφελείς για τους δημότες μας προτάσεις, προτείνει την αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών που σήμερα είναι στου  Παπάγου 2,00 Ευρώ/τ.μ. και στο Χολαργό 1,57 Ευρώ/τ.μ. ως εξής:

Η Πρότασή μας

Δ.Κ. Παπάγου - Δ.Κ. Χολαργού

Δημοτικά Τέλη για 2018: 1,70Ε/τ.μ. - 1,50Ε/τ.μ.
Δημοτικά Τέλη για 2019: 1,40Ε/τ.μ. - 1,40Ε/τ.μ.

Έτσι ώστε το 2019 Παπάγου και Χολαργός να έχουν τα ίδια αισθητά χαμηλότερα δημοτικά τέλη, ήτοι 1,40 Ευρώ/τετραγωνικό μέτρο. Με την ελπίδα ότι μέχρι τότε και με βάση το σύνθημα “νέες ιδέες στη νέα εποχή”, που υποσχεθήκατε και υπό το οποίο λάβατε την ψήφο των συνδημοτών μας κ. Δήμαρχε, θα έχει βελτιωθεί η καθαριότητα από την κατάσταση που είναι σήμερα.

Κύριε Δήμαρχε

Όταν ο Δήμος μας έχει πάνω από 14.000.000 Ε απόθεμα πιστεύουμε ακράδαντα ότι η μείωση είναι εφικτή, αρκεί να έχετε τη βούληση.

Σας ρωτάμε ευθέως την έχετε;

Αν ΝΑΙ αποφασίστε το επιτέλους.

Αν ΟΧΙ θα είστε υπόλογος έναντι των συνδημοτών μας.

Ετικέτες ,