Η... περιβόητη μονοκατοικία στο Δημοτικό Συμβούλιο

Με την περιβόητη αγορά της μονοκατοικίας πλησίον του Δημοτικού Καταστήματος Παπάγου να επικεντρώνει το ενδιαφέρον, πραγματοποιείται το απόγευμα (19:00) της Τετάρτης (26/7) στο Δημαρχιακό Μέγαρο Χολαργού η 11η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου-Χολαργού για το 2017.

Στο μεταξύ, ο Δήμαρχος, Ηλίας Αποστολόπουλος, δεν άφησε αναπάντητο ούτε το δεύτερο καταγγελτικό Δελτίο Τύπου του Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα για το εν λόγω θέμα, απαντώντας τη Δευτέρα (24/7) ξανά στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Ένα... σίριαλ που η συνέχειά του αναμένεται να παιχτεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακολουθούν αναλυτικά η νέα απάντηση του Δημάρχου και τα 22 θέματα της ημερήσιας διάταξης της 26ης Ιουλίου 2017:

Απάντηση στο δελτίο τύπου 32/19-7-2017
της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Παπάγου-Χολαργού

Η παράταξη Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Παπάγου – Χολαργού και ο κ. Τίγκας προσωπικά ως επικεφαλής της, επανέρχονται  με νέο δελτίο τύπου, αναφορικά με την απευθείας αγορά του επί της οδού Αναστάσεως 92, ακινήτου στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου.

Το εν λόγω δελτίο τύπου, ανάλογου ύφους και περιεχόμενου με το πρώτο, βρίθει απαράδεκτων και συκοφαντικών υπαινιγμών, ψευδών και ανυπόστατων ισχυρισμών, επιχειρώντας για μία ακόμα φορά να δημιουργήσει εντυπώσεις με απρεπή μισόλογα για δήθεν «εξυπηρετούμενα συμφέροντα» και «αδιαφανείς διαδικασίες».

Ενδεικτικά ο συντάκτης του δελτίου τύπου χρησιμοποιεί τις παρακάτω φράσεις:

«κ. Δήμαρχε εξηγήστε στους Δημότες γιατί τρέχετε για την αγορά του ακινήτου…..Τι και Ποιον εξυπηρετείτε;»

«… οι άλλοι απλά συμφώνησαν με αυτό που ήθελε ο Αρχηγός. Φοβηθήκατε μήπως χάσετε το ακίνητο; …».

«… να δικαιολογήσετε την αγορά του ακινήτου που τόσο διακαώς θέλετε να κάνετε. Γιατί; Απλά Φοβάστε…».

« Θέλουμε να μάθουμε αν θα εξυπηρετήσουμε κάποιον; ΠΟΙΟΝ Και ΓΙΑΤΙ;…».

Με την πρώτη δε ανακοίνωση, και για τη δημιουργία πάλι ψευδών εντυπώσεων, ισχυριζόταν ότι συνεργάτης μου (αναφέρεται, στον κ. Γρηγόρη Λαζαράκο - τέως Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου – χωρίς να τον ονομάζει, προφυλάσσοντας πιθανόν τον εαυτό του από ποινικές κυρώσεις), «έχει έναν ξάδερφο, που «κατά σύμπτωση» κληρονόμησε το ακίνητο», ισχυρισμό που αποφεύγει βεβαίως να επαναλάβει αφού, ο κ. Λαζαράκος ουδεμία συγγενική σχέση έχει με τον πωλητή του ακινήτου. Στον επόμενο λίβελο του κ. Τίγκα, και για τη δημιουργία ανάλογων ψευδών εντυπώσεων, θα του προτείναμε να επιλέξει τη λέξη «κουμπάρος» αντί για «ξάδερφος», καθώς είναι πιο αρνητικά φορτισμένη στη συλλογική συνείδηση. 

Σε απάντηση των ανωτέρω υπαινιγμών, ενημερώνουμε τον κ. Τίγκα ότι:

- «Τρέχουμε» για την αγορά του ακινήτου με την ίδια σπουδή, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα που «τρέχουμε» για όλες τις υποθέσεις του Δήμου, εφόσον αποβλέπουν στο συμφέρον του Δήμου μας και των Δημοτών μας.

- «Τρέχουμε» για την αγορά του ακινήτου, καθώς φρονούμε, όπως και τα περισσότερα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, πλειοψηφίας και μειοψηφίας, ότι αποτελεί πραγματική ευκαιρία, λόγω της γειτνίασης του ακινήτου με το κτίριο του πρώην Δημαρχείου Παπάγου και της θέσης του σε κεντρική οδό, στα σύνορα ακριβώς των δύο δημοτικών κοινοτήτων.

- Αυτός που εξυπηρετούμε ή καλύτερα υπηρετούμε, είναι αποκλειστικά και μόνο ο Δημότης Παπάγου – Χολαργού και το συμφέρον του Δήμου μας, στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας.

- Δεν φοβόμαστε τίποτα απολύτως, ιδίως τους ψευδείς υπαινιγμούς και τις ανυπόστατες συκοφαντίες, που εκτοξεύονται για τη δημιουργία εντυπώσεων στα πλαίσια μικροπολιτικής. 

Ισχυρίζεται επίσης ο κ. Τίγκας ότι γνωρίζει άλλα δέκα (10) ακίνητα που βρίσκονται κοντά στο κτίριο του Δημαρχείου του πρώην Δήμου Παπάγου (Αναστάσεως 90), ότι επίσης γνωρίζει πολλά ακίνητα που βρίσκονται σε κεντρικές οδούς, και ότι γνωρίζει πολλά ακίνητα τα οποία βρίσκονται στα σύνορα των δύο Δημοτικών Κοινοτήτων, και μας προτρέπει να τα αγοράσουμε και αυτά.

Το συγκεκριμένο ακίνητο όμως διαθέτει σωρευτικά όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα και για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι αποτελεί πραγματική ευκαιρία και η αγορά του εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Δήμου μας. Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε από τον κ. Τίγκα να μας υποδείξει οποιοδήποτε ακίνητο κρίνει συμφέρον προς αγορά από το Δήμο μας και του υποσχόμαστε ότι θα το εξετάσουμε με την ίδια σπουδή και σοβαρότητα που εξετάσαμε και το συγκεκριμένο.

Θα θέλαμε στο σημείο αυτό να του επισημάνουμε ότι για την αγορά του εν λόγω ακινήτου απαιτείται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ το τίμημα αυτής καθορίζεται από την καθ’ ύλην αρμόδια επιτροπή του Δήμου, στην οποία συμμετέχει και μέλος της μειοψηφίας (κ. Κουτάκης), καθώς επίσης απαιτείται και εκτίμηση της αγοραίας αξίας του ακινήτου από το σώμα ορκωτών εκτιμητών, και ως εκ τούτου, δεν θα γίνει «απλά αυτό που θέλει ο Αρχηγός».

Τέλος να τον ενημερώσουμε, - επειδή απουσίαζε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και πιθανόν να μην το πληροφορήθηκε - ,  ότι ομόφωνα το σώμα έλαβε την απόφαση για τη συγκρότηση της επιτροπής, τα μέλη δε της μειοψηφίας χαιρέτησαν με ιδιαίτερη θέρμη την πρωτοβουλία για την αγορά του εν λόγω ακινήτου, ( «Θα ψηφίσουμε βέβαια υπέρ, είμαστε φουλ δηλαδή υπέρ της ιστορίας αυτής», «Καταρχάς ευχαριστώ τη δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο που υλοποιεί (την αγορά αυτή)…» «… στην προκείμενη περίπτωση συνηγορώ σαφώς και επικροτώ…»).

Και επειδή φαίνεται να αρέσκεται σε γνωμικά και ρητά, θα του θυμίσω ένα που λέγεται για όσους χρησιμοποιούν ψευδείς ισχυρισμούς  και απρεπείς υπαινιγμούς : « Λέγε, λέγε, στο τέλος κάτι θα μείνει».

Όσες προσπάθειες και να κάνετε κύριε Τίγκα για να αποπροσανατολίσετε την κοινή γνώμη δεν θα τα καταφέρετε. Οι δημότες και οι κάτοικοί μας έχουν την ικανότητα να κρίνουν τον καθένα από εμάς και να είσαστε σίγουρος ότι έχουμε τη στήριξή τους σε ότι κάνουμε που φυσικά είναι προς όφελος της πόλης μας.

Καλείστε να παρευρεθείτε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26.07.2017 και ώρα 19:00 στο Δημοτικό Κατάστημα Χολαργού στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Περικλέους 55), προκειμένου να συζητηθούν και να αποφασιστούν τα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

1. Επικύρωση του υπ’ αριθ. 10/2017 πρακτικού της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

2. Αγορά ακινήτου στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου.

i. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

3. Έγκριση διενέργειας δημοπρασίας, προκειμένου να μισθωθεί ακίνητο για τη στέγαση του 3ου Νηπιαγωγείου Παπάγου.

4. Αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου και της στοχοθεσίας Α’ εξαμήνου του Δήμου και των Νομικών Προσώπων, οικονομικού έτους 2017.

5. Έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης Προϋπολογισμού και στοιχείων Ισολογισμού 2ου Τριμήνου 2017.

6. Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος.

7. Επιστροφή οικογενειακού τάφου στον Δήμο.

ii. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

8. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Συντήρηση παιδικών χαρών 2015».

9. Έγκριση 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) του έργου: «Συντηρήσεις, επισκευές και ανακατασκευές πεζοδρομίων έτους 2016».

10. Έγκριση 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) του έργου: «Διευθέτηση φρεατίων υδροσυλλογής οδών Βουτσινά - Ασπασίας - Τσιάκα, Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου».

iii. ΓΕΝΙΚΑ

11. Λήψη απόφασης για τη διενέργεια μειοδοτικού διαγωνισμού, για τη συνέχιση υλοποίησης του προγράμματος «Κουζίνα για όλους», στο πλαίσιο της Κοινωνικής Πολιτικής «Κοντά στον Δημότη».

12. Αντικατάσταση τακτικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου «Αρχείο - Μουσείο παλαιών χαρτών και χαρακτικών Αττικής».

13. Έγκριση οικονομικών καταστάσεων της απογραφής (ισολογισμού) έναρξης της 07.05.2011 του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος (Δ.Ο.Π.Α.Π.), σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 64/2017 απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου.

14. Έγκριση της υπ’ αριθ. 8/2017 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σχετικά με την παραχώρηση θέσης φόρτωσης - εκφόρτωσης σε οδικό τμήμα της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού (Λ. Μεσογείων 174).

15. Έγκριση της υπ’ αριθ. 9/2017 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σχετικά με την παραχώρηση θέσης φόρτωσης - εκφόρτωσης σε οδικό τμήμα της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού (Αετιδέων 6-8).

16. Έγκριση της υπ’ αριθ. 10/2017 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σχετικά με την παραχώρηση θέσης στάθμευσης Α.μΕ.Α (Λ. Περικλέους 25Α).

17. Έγκριση της υπ’ αριθ. 11/2017 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σχετικά με την απαγόρευση στάθμευσης σε οδικό τμήμα της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού.

18. Έγκριση της υπ’ αριθ. 12/2017 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σχετικά με την απαγόρευση στάθμευσης πέριξ ιδιωτικού χώρου Parking στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου (Κυδωνιών 14).

19. Έγκριση της υπ’ αριθ. 13/2017 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σχετικά με την απαγόρευση στάθμευσης σε διασταυρώσεις οδών, για διευκόλυνση της διέλευσης των οχημάτων.

20. Έγκριση της υπ’ αριθ. 14/2017 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σχετικά με τη διατήρηση θέσης κενωθέντος περιπτέρου στη Δημοτική Κοινότητα Χολαργού.

21. Έγκριση της υπ’ αριθ. 15/2017 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σχετικά με την έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη Δημοτική Κοινότητα Χολαργού (αντιδρόμηση τμήματος οδού Αγ. Τριάδος).

22. Έγκριση της υπ’ αριθ. 16/2017 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σχετικά με την έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου (αντιδρόμηση τμήματος οδού Μονής Κύκκου).

Ετικέτες ,