Χολαργός και Φανερωμένη στο πλευρό του Καμερούν (pics)

Για μία ακόμη χρονιά, η ενορία του Καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού, χάρη στις συγκινητικές προσφορές των ενοριτών που ευαισθητοποιούνται σε θέματα ιεραποστολικών και ανθρωπιστικών πρωτοβουλιών, κατάφερε να συγκεντρώσει το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για τη λειτουργία του ιατρείου της ορθόδοξης ιεραποστολής στο βόρειο Καμερούν.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καμερούν, κ. Γρηγόριος, ιδιαιτέρως ευχαρίστησε μέσω επιστολής του τους ιερείς και όλους τους ενορίτες της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, για την πολύ σημαντική βοήθειά τους.

Η ιδιοτυπία του βόρειου Καμερούν είναι οι δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες και η γεωγραφική του θέση. Έξι μήνες βροχή, έξι μήνες ξηρασία με υπερβολική ζέστη, έρημος στα πρόθυρα ή στην κατάληξη της απέραντου έρημου της Σαχάρας. Οι δύσκολες αυτές συνθήκες και το εντελώς επίπεδο του τόπου, διότι μετατρέπεται σε έναν απέραντο βάλτο κατά την περίοδο των βροχών, καθιστούν την υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων ανέφικτη για την παρούσα οικονομική κατάσταση της χώρας.

Έτσι, η Ορθόδοξη Ιεραποστολή, η μόνη που δρα πλέον των τριάντα (30) χρόνων στην περιοχή, καθώς άλλες χριστιανικές ομολογίες έχουν εγκαταλείψει την περιοχή και αναπτύσσονται στις μεγάλες πόλεις που τους παρέχουν κάποιες σχετικές ανέσεις και περισσότερη ασφάλεια, έχει να αντιπαλέψει όχι μόνο την αντιπαράθεση του Ευαγγελίου με την πανάρχαια αφρικανική πίστη στα πνεύματα του κακού, αλλά και με τις αντικειμενικές δυσκολίες του τόπου και τα όσα αυτές επιφέρουν στον πληθυσμό της περιοχής:

Υποσιτισμό, περιορισμένη διατροφή, κακή ποιότητα νερού, ασθένειες από τα προαναφερθέντα, έλλειψη υγειονομικής περίθαλψης ευρείας κλίμακας, έλλειψη φαρμάκων, ελονοσία και πλήθος άλλων τροπικών ασθενειών, υποτυπώδη οργάνωση εκπαιδευτικού συστήματος, δυσκολίες γλωσσικές και δυσκολίες τεράστιων αποστάσεων, που καθιστούν το ιεραποστολικό έργο απαραίτητο με παράλληλη ανάπτυξη όλων των φιλανθρωπικών του πλευρών.

Ετικέτες ,